Blog

/ 2019.03.20. 13:16

Teszt, amit ha kitöltesz, tudni fogod, Neked milyen bringa való

Az elmúlt hetekben részletesen bemutattuk a fontosabb, Mangobike webáruházban is kapható kerékpár típusokat. Összeszedtük, és leírtuk a bringák főbb jellemzőit, és hogy hol, és mire használhatod őket, hogy most, a tavaszi szezon kezdéskor Te is megtaláld a Neked megfelelőt.

/ 2019.03.13. 16:00

A Cyclocross kerékpár

Az elkövetkező hetekben, egészen a tavaszi szezon kezdésig, minden héten bemutatunk egy kerékpár típust, hogy el tudd dönteni, hogy Neked milyen kerékpár való. Az előző héten az fitness kerékpárokról írtunk, nézzük most a cyclocross bringák fontosabb tulajdonságait.  

/ 2019.03.10. 14:20

Adriatica kerékpár – Az optimizmus üzenete

Ezen a héten egy nagy multú, de a mi kis hazánkban kevésbé ismert - elsősorban városi és túra - bicaj márkát szeretnénk Nektek bemutatni. Fogadjátok sok szeretettel az Adriaticát egyenesen Olaszországból.

/ 2019.03.05. 22:37

Fitness kerékpár

Ezekben a hetekben, egészen a tavaszi szezon kezdésig, minden héten bemutatunk egy kerékpár típust, hogy el tudd dönteni, hogy Neked milyen kerékpár való. Az előző héten az gravel kerékpárokról írtunk, nézzük most a fitness bringák fontosabb tulajdonságait. 

/ 2019.02.27. 11:44

Gravel kerékpár

Az elkövetkező hetekben, egészen a tavaszi szezonkezdésig, minden héten bemutatunk egy kerékpár típust, hogy el tudd dönteni, hogy Neked milyen kerékpár való. Az előző héten az országúti kerékpárokról írtunk, nézzük most a gravel bringák fontosabb tulajdonságait. 

/ 2019.02.27. 09:34

Rudy Project Defender szemüveg - termékbemutató

A MÚLTBÓL MERÍTVE, A JÖVŐRE ÉPÍTKEZVE

BEMUTATJUK A DEFENDER SZEMÜVEGET 

Íme a szemüveg, mely külsőleg a múltat idézi, belsőleg viszont már a jövőt rejti. A 2019-es szezon egyik favoritja a vadonatúj  DEFENDER modell lesz.

/ 2019.02.24. 20:35

Hogyan állítsd be jól a sisakodat

Csak a megfelelően kiválasztott és viselt sisak “működik”, véd az elvárható módon. Egy nem megfelelő méretű és helytelenül beállított fejvédő nem csak nem óvja meg fejünket egy sérüléstől, de akár továbbiakat is előidézhet. Így mindenképp fontos pár percet rászánni a beállításokra. A helyes beállításokat a világhírű Rudy Project cég segítségével mutatjuk be.

/ 2019.02.23. 22:23

Rudy Project sisakok és szemüvegek - márkaismertető

A LEGENDA

Rudy Barbazza a 80-as évek elején a Hondának gyártott és szállított be alkatrészeket. Egy üzleti megbeszélés során - ami egy kocsmában zajlott le - a kezdetleges, a kerékpársportra alkalmatlan szemüvegekre, majd abból az asztal körül ülők által elképzelt ideális termékre terelődött a szó. Barbazza úr ekkor tett egy merész kijelentést, miszerint Ő könnyedén le tudná gyártani ezt az elképzelt szemüveget. 

Két héttel később az érintettek megtekinthették az első szemüveget... Mivel hatalmas sikert aratott, mindenki azt javasolta neki, hogy kezdjen sorozatgyártásba. Hát állítólag így kezdődött...

/ 2019.02.22. 09:24

A kerékpárunk tavaszi újraindítása: elő a pumpával, vödörrel!

Mi a MangoBike-nál télen is használjuk a bringáinkat, de vannak akiknek tavasszal indul újra a bicajos szezon. Nekik próbálunk most tanácsot adni, felsorolva a fontos tennivalókat, a kerékpár szezon előtti felkészítéséről.

/ 2019.02.20. 13:59

Országúti kerékpár avagy versenykerékpár

Az elkövetkező hetekben, egészen a tavaszi szezonkezdésig, minden héten bemutatunk egy kerékpár típust, hogy el tudd dönteni, hogy Neked milyen kerékpár való. Az előző héten a városi kerékpárról írtunk, nézzük most az országúti bringák fontosabb tulajdonságait. 

/ 2019.02.15. 08:21

Abus Bordo 5700/80 kerékpár zár termékbemutató

Korábbi cikkünkben már segítséget nyujtottunk a megfelelő kerékpár lezáró kiválasztásában, most a német Abus zárgyártó cég egyik legsikeresebb modelljét mutatjuk be.

/ 2019.02.12. 13:59

Városi kerékpár avagy a city bike

Az elkövetkező hetekben, egészen a tavaszi szezon kezdésig, minden héten bemutatunk egy kerékpár típust, hogy el tudd dönteni, hogy Neked milyen kerékpár való. Az előző héten a cross trekkingekről írtunk, nézzük most a városi bringák fontosabb tulajdonságait.  

/ 2019.02.06. 13:48

Cross trekking avagy a sportos túra kerékpár

Az elkövetkező hetekben, egészen a tavaszi szezon kezdésig, minden héten bemutatunk egy kerékpár típust, hogy el tudd dönteni, hogy Neked milyen kerékpár való. Az előző héten a trekkingekről írtunk, nézzük most miben más a cross trekking kerékpár és kinek ajánlott.

/ 2019.01.29. 15:54

Trekking avagy túra kerékpár

Az elkövetkező hetekben, egészen a tavaszi szezon kezdésig, minden héten bemutatunk egy kerékpár típust, hogy el tud dönteni, hogy Neked milyen kerékpár való. Az előző héten az össztelós Fullyról írtunk, most a trekking avagy túra kerékpár a soros.

/ 2019.01.22. 15:16

Össztelós (Fully), azaz összteleszkópos mountain bike

Az elkövetkező hetekben, egészen a tavaszi szezon kezdésig, minden héten bemutatunk egy kerékpár típust, hogy el tud dönteni, hogy Neked milyen kerékpár való. Az előző héten a mountainbike-ról írtunk, ezen a héten a az összteleszkópos mountainbike, a Fully a soros.

/ 2019.01.15. 13:08

Mountainbike (MTB) azaz a hegyi kerékpár

Az elkövetkező hetekben, egészen a tavaszi szezon kezdésig, minden héten bemutatunk egy kerékpár típust, hogy el tud dönteni, hogy Neked milyen kerékpár való. Az első bringa, amivel kezdünk, a mountainbike.

/ 2019.01.10. 09:40

Hogyan válasszunk kerékpár zárat?

Új kerékpárunk megvásárlása után mindenképpen fontos feladatunk, hogy megvédjük a lopástól. Lezárónkat érdemes már a bringa vásárlásakor megvenni, biztonsági kategóriáját a kerékpár árához és az esetleges lelakatolás körülményeihez igazítani.

/ 2019.01.04. 12:21

Miért kellenek a női kerékpárok?

Ünnepek után mindenkiben felmerül, hogy most kéne elkezdeni mozogni, ledolgozni a bejglit. Vagy a töltöttkáposztát. Vagy a bármit. De most nem akarunk ezzel senkit sem stresszelni, mert ezzel tele van a net, nap, mint nap futunk bele ilyen bejegyzésekbe mi is.

/ 2018.12.19. 11:05

Karácsonyi ajándék, amit 23-ig megrendelhetsz

Egy évvel ezelőtt írtunk egy vicces – vagy viccesnek szánt – összehasonlítást arról, hogy melyik a jobb karácsonyi ajándék: a bringa, vagy a szánkó. Mi szerettük, ha van kedved, olvasd el.

/ 2018.12.11. 14:07

Mit adjak egy bringásnak karácsonyra?

Az előző héten készítettünk 2 listát is, próbáltunk tippeket adni arra, milyen karácsonyi ajándékot lehet adni egy bringásnak.

Most egy újabb lista következik, és a végén a megoldás, amivel szerintünk nem lehet hibázni.

/ 2018.12.06. 14:48

Egy újabb lista karácsonyra, vagy ajándékozáshoz

Nyakunkon az év vége és a karácsony, ilyenkor készülnek a listák az elmúlt egy évről, a következő évről, és az ajándékokról. Vajon milyen ajándéknak örülhet egy vérbeli bringás? És egy kezdő? Nem egyszerű kérdés, ezért csináltunk még egy listát a korábbi mellé a visszajelzéseitek alapján.

/ 2018.12.04. 12:16

Tíz bringás ajándék ötlet, nem csak karácsonyra

Közeleg a karácsony, a szeretet és az ajándékok ünnepe. Kerékpárt használó családtagunkat vagy barátunkat legkézenfekvőbb valamilyen bringás különlegességgel meglepni, hogy ne egy huszadik nyakkendő legyen a fa alatt.  Ehhez szeretnénk most egy kis segítséget nyújtani. Tíz, bringás ajándék ötlet, nem csak karácsonyra, 10 ezer forint alatt.

/ 2018.11.29. 14:48

KLS Maya termékbemutató

E heti tesztalanyunk kategóriája néhány éve még szinte nem is létezett. A Gravel bringák megjelenésével egy időben kezdtek elterjedni azok a nagyobb kapacitású csomagszállítók, amik előkészítés nélkül helyezhetőek fel a kerékpárra.

/ 2018.11.26. 15:50

Vázpapucsok útvesztőjében

A modern kerékpárt hajtó, hagyományos váltót használó kerékpárosok között két féle ember létezik: akinek már volt szüksége a bringájához új vázpapucsra, és akinek szüksége lesz.

/ 2018.11.25. 16:08

A kerékpár tisztítása, téliesítése

Ne feledjük, a kerékpár közlekedési eszköz, és mint ilyennek, a műszaki állapota nagyban hozzájárul a biztonságos közlekedéshez, ezért folyamatosan karban kell tartani, és ez a téli hónapokra különösen igaz.

/ 2018.11.14. 11:32

Téligumi

A meleg napok után azért csak kezdi megmutatni magát az igazi ősz, és múlt héten előfordult már reggel a 4 fok alatti hőmérséklet is. 
Ha nincs autód a reklámoknak köszönhetően akkor is tudod, hogy ez az a bűvös szám, amely alatt le kell cserélni a nyári gumikat télire, sőt, némely autó jelez is egy hópehely ikonnal a műszerfalon, hogy itt az idő.
Mit kell tudni a kerékpárok téli gumijáról? Hát azt, hogy nincsenek, kivéve a versenysportot. Ha nem akarsz verseny gumit venni bringádra, de szeretnéd, hogy a gumid jobban tapadjon, olvasd el, mit kell csinálnod!

/ 2018.11.06. 14:39

Mentsd meg a bringást!

Vajon melyik a leggyakoribb biciklis baleset, és hogyan lehetne elkerülni? Biztonságos, vagy nem biztonságos a kereékpár utak használata? Erről szól legfrissebb cikkünk.

/ 2018.10.28. 22:21

Öt tuti tipp és ősszel is biciklizhetsz!

Ha már megszerettük a bringázást nyáron, lendüljünk túl az időjárástól való félelmeinken, hiszen ősszel sem feltétlenül kell abbahagynunk a kerekezést, csak fel kell készülnünk. 

/ 2018.10.16. 16:07

Feltekerni a Glocknerstrassén a Großglocknerre.

Mindenkinek más az álom túrája, nekem a túrák királya Ausztriában a Großglockner, feltekerni a Glocknerstrassén. Ehhez szeretnék kis kedvet csinálni másoknak is. A képek saját készítésűek. - kollégánk, Tömördi Zsolt biciklis túra beszámolója.

/ 2018.08.23. 06:30

7 Népszerű Biciklis Túra Magyarországon - eBook

Kerestünk biciklis útikönyvet, és kiderült, hogy nincsen!
Így elkezdtünk írni egyet: megszületett a 7 Népszerű Biciklis Túra Magyarországon kiadványunk, 42 oldalon.

Nyereményjáték: csináltunk egy nyereményjátékot is ez alkalomból, a részleteket a cikkben olvashatod el.

/ 2018.08.16. 10:12

Népszerű biciklis túrák nyárra VII.: Tisza tavi bicaj túra

A Tiszát nem kell senkinek sem bemutatni és aTisza-tóról te is hallottál már minden bizonnyal. De mégis, mit érdemes róla tudni? Merre folyik az a Tisza tó? ;-)

/ 2018.08.14. 11:24

Népszerű biciklis túrák nyárra VI.: Sportos vízimádóknak körbetekerés a Velencei tónál

Némelyikünk számára rövidnek tűnhet ez az útvonalhossz, de ha kényelmesen szeretnénk kerékpározni és szétnézni a környéken sok pihenőt beiktatva, akkor csinálhatunk belőle egész napos programot is.

/ 2018.08.07. 09:18

Népszerű biciklis túrák nyárra V.: Biciklizzünk a Dunakanyarban a Dunán túl

Amennyiben budapestiek vagyunk, nem kell túlságosan messzire menniük ezért a szép túráért és több napos elfoglaltságban sem kell gondolkodnunk.

/ 2018.07.31. 16:01

Népszerű biciklis túrák nyárra IV.: Biciklivel a Fertő-tó körül

A természetimádók paradicsoma ez a körút, és nem kell hatalmas szintkülönbségekkel sem megküzdeni. A nyugati régióban helyezkednek csak el kisebb-nagyobb dombok, amiken ha túljutottunk már csak kényelmes sík terepen tekerés vár ránk.

/ 2018.07.24. 22:24

Népszerű biciklis túrák nyárra III.: Vegyük célba Esztergomot kerékpárral

Budapestről Esztergomba többféle túraútvonalat is összeállíthatunk komp átkelésekkel, vonatozással tarkítva vagy jó kondiban lévők akár végig bringázhatnak a Duna kanyar körül egy kört leírva, de így egy nagyságrendileg 135 km-es túrára számíthatnak majd.

/ 2018.07.18. 09:33

Népszerű biciklis túrák nyárra II.: Budapestről Szentendrére kerékpárral

Ajánljuk ezt az útvonalat mindazoknak, akik egy könnyen teljesíthető és kellemes bringás kiruccanásra vágynának Budapestről és akár gyerekeikkel szeretnének nekivágni az útnak. Szentendre már önmagában is megér egy misét, de az odavezető útvonal is sok szépséget rejteget magában, így méltán ez az egyik legnépszerűbb bicajos túra Budapestről.

/ 2018.07.10. 15:13

Népszerű biciklis túrák nyárra I.: Balaton körbetekerés (bővített verzió)

A legjobb nyári program családosoknak, fiataloknak és idősebbeknek egyaránt. A Balaton körüli út az északi oldalon tartalmaz ugyan egy 200 m körüli emelkedőt, de ezt leszámítva jó tempóban, kényelmesen lehet rajta haladni. Ha megéhezünk, megszomjazunk, számtalan büfé áll rendelkezésre, ha melegünk van, megállhatunk strandolni is.

/ 2018.07.04. 12:43

Biciklivel Sopronban (most hogy vége a VOLT-nak)

Az előző héten a VOLT fesztivál látogatóinak ajánlottunk pár helyszínt, abból kiindulva, hogy elsősorban szórakozni szeretnének, nem pedig sportolni. Írtunk a sörgyár látogatásról, soproni borászokról, most pedig következzen egy komolyabb soproni ajánló.

/ 2018.06.26. 15:03

Soproni ajánló a Volt Fesztivál látogatóinak

Nekünk, soproniaknak mindig is Sopron a világ közepe, de ezen a héten, amikor a Volt fesztivál megnyitja kapuit, Magyarország, és talán egy kicsit Európa közepe is.

/ 2018.06.19. 11:16

Népszerű biciklis túrák nyárra I.: Balaton körbetekerés

A legjobb nyári program, családosoknak, fiataloknak és időseknek egyaránt. A Balaton körüli út az északi oldalon tartalmaz ugyan egy 200 m körüli emelkedőt, de ezt leszámítva jó tempóban, kényelmesen lehet haladni. Ha megéhezünk, megszomjazunk, számtalan büfé áll rendelkezésre, ha melegünk van, megállhatunk strandolni is.

/ 2018.06.05. 11:18

Defekt javítás. Te is meg tudod csinálni!

Bár a jövő mindenképpen a defektmentes kerekek használata felé halad, de addig is meg kell oldanunk defektes problémáinkat.

Ha idáig azért nem próbálkoztál a szereléssel, mert azt sem tudod melyik zárba illik az imbuszkulcs, akkor is érdemes végigolvasnod cikkünket. Meg fogod látni, nem ördöngösség megjavítani a kilyukadt gumit.

/ 2018.05.30. 13:19

Hogyan készüljünk fel, mit csináljunk, ha baleset ér minket bringázás közben

Biciklizni jó, akár munkahelyre való bejutás, akár kirándulás a cél. Kerékpárúton kevésbé kell balesetveszélyre számítani, viszont napi szintű munkahelyre járáskor, légy óvatos és elővigyázatos, mert a reggeli közlekedés során időben kell bejutni mindenkinek a munkahelyére, így ez némi stressz forrást, ezáltal pedig balesetveszélyt is jelenthet.

/ 2018.05.22. 23:09

Hazai és külföldi kerékpárutak a pár órás bicajozástól, a több napos túrákig

Ha bringával jársz dolgozni, akkor nagy valószínűséggel kipipálhatod a „napi rendszeres mozgást” pontot, az orvosok és életmódtanácsadók által közzé tett listán, nem kell külön időpontot keresned erre.

/ 2018.05.15. 15:52

Mik az élettani hatásai, ha biciklivel járunk a munkahelyre? (A nyereményen kívül, részletek a cikkben)

Számos előnyt fel tudnánk neked sorolni, hogy miért járj biciklivel a munkahelyedre, de most az egészségedet jobbító hatásait vesszük górcső alá és a cikket kiegészítjük egy tegnap indult kampánnyal is.

/ 2018.05.08. 12:09

Tipikus hibák városi bringázóktól - így közlekedj

Jó pár éve jártam Amszterdamban, ahol meglepett, milyen sok kerékpáros vesz részt a közlekedésben. Egy olyan városban, ahol a könnyű drogok fogyasztása legalizálva van. Álltam a sarkon, és biztos voltam benne, hogy perceken belül látni fogok egy balesetet.

/ 2018.05.02. 23:19

Hogyan védekezzünk a biciklilopások ellen?

Járjunk gyalog. Viccet félretéve, ne hagyd magad lebeszélni erről a rekreációs vagy sportos közlekedési formáról. Sajnos lopnak mindent, ami mozdítható, így az nem megoldás, ha nem vásárolsz, inkább fogad meg tanácsainkat, próbáld megelőzni a lopást, és készülj fel arra is, ha Téged szemeltek ki a tolvajok.

/ 2018.04.24. 15:46

Ha biciklizel, köss biztosítást, hogy ne érhessen nagyobb meglepetés

A biztosítás az a dolog, amit akkor szokott az átlag ember megkötni, ha kár érte, és nem akarja, hogy ismét megtörténjen vele ugyan az. 

Az okos ember ezt nem várja meg, hanem előre gondolkodik. Ja, és sokat biciklizik! ;-)

/ 2018.04.17. 14:59

Mire kell ügyelned a KRESZ szerint, ha elektromos vagy normál bringád van?

Az egyik legfontosabb dolog, hogy nekünk kell a sportszert, azaz biciklit a megfelelő kötelező elemekkel ellátnunk, ha közúton akarunk vele közlekedni. Tehát nem az eladó a hibás, ha nincsenek rajta a kötelező elemek, hanem Te.

/ 2018.04.05. 15:06

A pedelec kerékpárok műszaki adatai

Korábbi cikkeinkben bemutattuk, hogy az elektromos kerékpárok, azon belül is a pedelec kerékpárok, valós alternatívái lehetnek a tömegközlekedésnek, autóval munkába-, iskolába járásnak, és arról is írtunk, miben is más egy pedelec kerékpár, mint egy elektromos robogó.

/ 2018.03.27. 15:42

Kockázatmentes vásárlás a MangoBike-nál: ha nem tetszik, ingyen elhozzuk!

Arról már korábban írtunk, hogy mennyi előnye van az interneten történő vásárlásnak, és mivel bicikliket, bicikli alkatrészeket árulunk, bemutattuk, hogy nálunk hogyan is történik ez. Sőt, egy videót is készítettünk arról, miként készítjük fel a megrendelt kerékpárt kiszállítás előtt. De mi a történik akkor, ha nem tetszik amit rendeltél?

 

Bejelentkezés

Elfelejtett jelszó
Vissza