Blog

/ 2022.06.28. 12:53

Kisgyerekkel biciklizéshez gyerekülést vagy utánfutót vegyünk?

Ha gyermek érkezik a családba, akkor sokak számára egy kicsit háttérbe kerül a bringázás, és az anyukák (apukák) áttérnek más közlekedési eszközökre. Pedig ennek nem kellene feltétlenül így történnie, hiszen mind a bringás gyerekülés, mind pedig a kerékpáros gyerekszállító utánfutó is nagyszerű lehetőséget nyújt arra, hogy akár már egészen kicsi gyermekünkkel vagy gyermekeinkkel együtt is el tudjunk menni biciklizni.

A gyerekülés vagy az utánfutó között választani viszont nem egyszerű döntés, már csak a költségek miatt sem.

/ 2022.06.28. 12:24

Elektromos biciklit vagy elektromos rollert vegyünk?

Túlzás nélkül állíthatjuk, hogy napjainkban szinte tarolnak az elektromos mobilitási eszközök. Elég csak néhány percet nézelődni egy nagyváros forgatagában, és  szinte minden hagyományos eszköznek (kerékpár, roller, gördeszka) megpillanthatjuk az elektromos változatát. De néhány új, korábban ismeretlen járműfajta is megjelent a piacon (pl. a légdeszkának is csúfolt hoverboard, az egykerekű “one-wheeler” vagy a Segway). Egyre többen teszik fel nekünk is a kérdést: 

/ 2022.06.22. 16:54

Mutasd meg Te is, hogy nyáron merre jársz bringával

Ezen a nyáron se felejtsd el a bringázást, mert szuper idők és helyek várnak rád, hogy felfedezd. 

Tarts velünk Te is egy játékra és mutasd meg merre bringázol. 

/ 2022.05.24. 13:13

Milyen biztosítást kössünk elektromos kerékpárra?

Fontos tudni, hogy ha olyan elektromos kerékpárt vásárolunk, amelynek teljesítménye meghaladja a 300 W-ot, vagy ha a motor a pedáltól függetlenül is képes önállóan hajtani a járművet, továbbá ha a motor 25 km/h-nál nagyobb sebességre képes, akkor a járművünk hivatalos besorolása már segédmotor-kerékpár.

/ 2022.05.19. 11:39

Téged is vár a 2022-es “Év Kerékpárútja”!

Tudtad, hogy idén már harmadik alkalommal írták ki “Az Év Kerékpárútja” szavazást? Volt idő, amikor még örültünk ha néhány kilométert “védetten” lehetett egyhuzamban tekerni, most meg már a legszebbet, legjobbat keressük a rengeteg izgalmas útvonal közül! / 2022.05.19. 11:35

Kultikus bringás helyek: mostantól Zámoly is bakancslistás célpont!

Túlzás nélkül állíthatjuk, hogy a 2022-es Giro d’Italia nemcsak emlékként marad “örök” minden hazai bringarajongó számára, de egy szóviccből indult kezdeményezés nyomán az ikonikus, kötelező kerékpáros úticélok hazai listája is bővült egy “emlékezetes” helyszínnel.

/ 2022.05.16. 12:42

Üzletünkben a külső felújítás ideje alatt is szeretettel látunk Benneteket!

Tudjátok, immár több mint 20 éve, hogy 2001. áprilisában Sopronban megnyitottuk  az ország egyik legnagyobb és legkorszerűbb kerékpáros áruházát. Olyan volt, mint amilyennek álmainkban elképzeltük: tágas, modern és tele csupa jó bringával, illetve minden egyéb kiegészítővel (ruházattal, sisakokkal, alkatrészekkel, kütyükkel stb…), ami a kerékpározáshoz kell. / 2022.04.22. 13:49

Legyen az elektromos kerékpárod is okos - ezt tudja az új BOSCH SMART SYSTEM

Ha van okostelefonod vagy okosórád, akkor biztosan imádni fogod, hogy mostantól már a biciklid is “smart” lehet!

/ 2022.04.21. 14:14

Elektromos kerékpárt vagy szobakerékpárt vegyünk?

Köztudott, hogy a rendszeres mozgás nagyon jót tesz a szervezetnek. A biciklizés egy úgynevezett aerob mozgásforma, amikor a szív nagyobb erővel húzódik össze, így több vért pumpál az ereinkbe, és több oxigén jut a sejtjeinkhez.

/ 2022.04.19. 16:28

Feszültségoldás és kreativitás fejlesztés kerékpárral

Tudtad? A feszült idegállapot oldására, sőt a depresszió tüneteinek csökkentésére is alkalmasabb a szabadban történő kerékpározás, mint a szobában történő unalmas tekergetés.

/ 2022.04.11. 13:10

Tízezer elektromos kerékpár állami támogatással? Legyen a Tiéd az egyik!

A tavalyi nagy sikerű pályázat után az állam ismét egymilliárd forintos támogatási keretet hirdetett - amelyből a számítások szerint nagyjából 7 - 10 000 db új, elektromos rásegítésű kerékpár, azaz pedelec vásárlójának szerezhetünk egy kis örömöt!

Tudjuk, egy jó minőségű elektromos bicikli nem olcsó mulatság, de az is biztos, hogy  100 vagy 180 ezer forinttal olcsóbban venni kerékpárt, még mindig jobb, mint teljes áron.

/ 2022.03.28. 16:07

Legjobb tippünk a 800 Ft-os benzinár kivédésére

Az európai országok jó részében (pl. Németország, Anglia, Horvátország, Franciaország, Svájc,...) 1 liter 95-ös normál benzin ára kb. 2 euró, Dániában, Hollandiában, Norvégiában még ennél is több. Vagyis, ha nem lenne nálunk éppen benzinár-stop (ami nyílvánvalóan egy ideiglenes választási kormányfogás), akkor bizony nagyjából 700-800 Ft között lenne itthon is egy liter üzemanyag. 

A rossz hír, hogy a benzinár-stop nem tartható örökké. A jó hír, hogy tudsz ellene védekezni!/ 2022.03.28. 15:53

A biciklizés megváltoztatja az életedet!

De komolyan. 

Az elmúlt évek során évről-évre egyre nagyobb sikerrel rendezzük meg az úgynevezett “kilométer-gyűjtő játékunkat”. Ahogy egyre többen csatlakoztak, mi is egyre több résztvevővel csináltunk interjúkat, a 20 éves csinos lánytól a 84 éves nagypapáig, akik mind lelkesen ecsetelték, hogy miként változtatta meg az életüket a kerékpározás. 

/ 2022.03.22. 13:10

Az elektromos kerékpár meghosszabbítja a várható életedet!

Jól tudjuk, hogy a technikai fejlődés eredményeképpen az emberek ma jóval kevesebbet mozognak, mint korábban. Ennek következménye az izomzat visszafejlődése, valamint a szív- és érrendszeri betegségek, illetve a cukorbetegség miatt elhunytak rohamosan növekvő száma.

/ 2022.03.21. 11:26

Milyen árkategóriákban kaphatók az elektromos kerékpárok?

Milyen árkategóriákban kaphatók az elektromos kerékpárok? Olyannyira, hogy 2022. január 1-től már a  hazai cégek, munkáltatók is adómentes cafeteria juttatásként biztosíthatnak elektromos meghajtású kerékpárt a dolgozóiknak. És ami a legjobb, ez munkába járásra és magáncélú használatra egyaránt vonatkozik!

/ 2022.02.28. 17:10

Csúcsminőségű össztelós, elektromos hegyi kerékpár Németországból

A német Haibike neve szerencsére már hazánkban is egyre ismertebb az elektromos bringázás rajongóinak körében. És ahogy mi is megírtuk, januártól adómentes juttatás lett a céges elektromos kerékpár, vagyis akár céges cafeteriára is lehet ilyen bringákat kérni, reméljük ez további lökést ad majd sokaknak az életmódváltásra. / 2022.02.22. 19:54

Tekerj minél többet, jegyezd a kilométereket, tartsatok velünk a kihívásra 2022-ben is!

Az eddigi évek sikerét és a visszajelzéseiteket látva, nem lehetett kérdés, hogy idén is újra megrendezzük a kilométer gyűjtő játékunkat. Most sincs más dolgod, csak tekerni és küldeni hó elején Messengeren a kilométereket.

/ 2022.02.22. 19:35

Eső, szél és hideg ellen is biztonságban - Northwave kerékpáros ruházatban

Fázol tekerés közben? Trendi téli bringás ruhatárat szeretnél? Az olasz Northwave a világ egyik legmenőbb kerékpáros ruházati márkája, amely tetőtől-talpig felöltöztet a hidegebb hónapokban is: a speciális cipőktől és kamásliktól kezdve a technikai sapkákig és fejpántokig. 

/ 2022.01.10. 15:16

Hogyan adózik 2022. januártól a céges kerékpár?

Ahogyan arról már korábbi cikkünkben beszámoltunk, a kerékpárosok számára kedvezően módosultak az szja-, illetve a társasági adóról szóló törvények.
Így 2022. január elsejétől a vállalkozások adómentesen adhatnak kerékpárt dolgozóiknak magán és céges használatra egyaránt cafeteria juttatásként, ráadásul a társasági adóalapjukat is csökkenthetik vele. / 2022.01.10. 10:55

Adómentes juttatás lett a céges elektromos kerékpár!

Várhatóan az év egyik legmenőbb adómentes cafeteria juttatása lesz és reményeink szerint nagymértékben növeli majd a kerékpározók arányát is a kormány új rendelete.
Ennek értelmében ugyanis 2022. január 1-től adómentesen, vállalati cafeteria juttatásként biztosíthatnak a cégek normál, vagy elektromos meghajtású kerékpárt dolgozóiknak. Munkábajáráshoz és magáncélú használatra egyaránt!  

Bejelentkezés

Elfelejtett jelszó
Vissza