Blog

/ 2019.01.15. 13:08

Mountainbike (MTB) azaz a hegyi kerékpár

Az elkövetkező hetekben, egészen a tavaszi szezon kezdésig, minden héten bemutatunk egy kerékpár típust, hogy el tud dönteni, hogy Neked milyen kerékpár való. Az első bringa, amivel kezdünk, a mountainbike.

/ 2019.01.10. 09:40

Hogyan válasszunk kerékpár zárat?

Új kerékpárunk megvásárlása után mindenképpen fontos feladatunk, hogy megvédjük a lopástól. Lezárónkat érdemes már a bringa vásárlásakor megvenni, biztonsági kategóriáját a kerékpár árához és az esetleges lelakatolás körülményeihez igazítani.

/ 2019.01.04. 12:21

Miért kellenek a női kerékpárok?

Ünnepek után mindenkiben felmerül, hogy most kéne elkezdeni mozogni, ledolgozni a bejglit. Vagy a töltöttkáposztát. Vagy a bármit. De most nem akarunk ezzel senkit sem stresszelni, mert ezzel tele van a net, nap, mint nap futunk bele ilyen bejegyzésekbe mi is.

/ 2018.12.19. 11:05

Karácsonyi ajándék, amit 23-ig megrendelhetsz

Egy évvel ezelőtt írtunk egy vicces – vagy viccesnek szánt – összehasonlítást arról, hogy melyik a jobb karácsonyi ajándék: a bringa, vagy a szánkó. Mi szerettük, ha van kedved, olvasd el.

/ 2018.12.11. 14:07

Mit adjak egy bringásnak karácsonyra?

Az előző héten készítettünk 2 listát is, próbáltunk tippeket adni arra, milyen karácsonyi ajándékot lehet adni egy bringásnak.

Most egy újabb lista következik, és a végén a megoldás, amivel szerintünk nem lehet hibázni.

/ 2018.12.06. 14:48

Egy újabb lista karácsonyra, vagy ajándékozáshoz

Nyakunkon az év vége és a karácsony, ilyenkor készülnek a listák az elmúlt egy évről, a következő évről, és az ajándékokról. Vajon milyen ajándéknak örülhet egy vérbeli bringás? És egy kezdő? Nem egyszerű kérdés, ezért csináltunk még egy listát a korábbi mellé a visszajelzéseitek alapján.

/ 2018.12.04. 12:16

Tíz bringás ajándék ötlet, nem csak karácsonyra

Közeleg a karácsony, a szeretet és az ajándékok ünnepe. Kerékpárt használó családtagunkat vagy barátunkat legkézenfekvőbb valamilyen bringás különlegességgel meglepni, hogy ne egy huszadik nyakkendő legyen a fa alatt.  Ehhez szeretnénk most egy kis segítséget nyújtani. Tíz, bringás ajándék ötlet, nem csak karácsonyra, 10 ezer forint alatt.

/ 2018.11.29. 14:48

KLS Maya termékbemutató

E heti tesztalanyunk kategóriája néhány éve még szinte nem is létezett. A Gravel bringák megjelenésével egy időben kezdtek elterjedni azok a nagyobb kapacitású csomagszállítók, amik előkészítés nélkül helyezhetőek fel a kerékpárra.

/ 2018.11.26. 15:50

Vázpapucsok útvesztőjében

A modern kerékpárt hajtó, hagyományos váltót használó kerékpárosok között két féle ember létezik: akinek már volt szüksége a bringájához új vázpapucsra, és akinek szüksége lesz.

/ 2018.11.25. 16:08

A kerékpár tisztítása, téliesítése

Ne feledjük, a kerékpár közlekedési eszköz, és mint ilyennek, a műszaki állapota nagyban hozzájárul a biztonságos közlekedéshez, ezért folyamatosan karban kell tartani, és ez a téli hónapokra különösen igaz.

/ 2018.11.14. 11:32

Téligumi

A meleg napok után azért csak kezdi megmutatni magát az igazi ősz, és múlt héten előfordult már reggel a 4 fok alatti hőmérséklet is. 
Ha nincs autód a reklámoknak köszönhetően akkor is tudod, hogy ez az a bűvös szám, amely alatt le kell cserélni a nyári gumikat télire, sőt, némely autó jelez is egy hópehely ikonnal a műszerfalon, hogy itt az idő.
Mit kell tudni a kerékpárok téli gumijáról? Hát azt, hogy nincsenek, kivéve a versenysportot. Ha nem akarsz verseny gumit venni bringádra, de szeretnéd, hogy a gumid jobban tapadjon, olvasd el, mit kell csinálnod!

/ 2018.11.06. 14:39

Mentsd meg a bringást!

Vajon melyik a leggyakoribb biciklis baleset, és hogyan lehetne elkerülni? Biztonságos, vagy nem biztonságos a kereékpár utak használata? Erről szól legfrissebb cikkünk.

/ 2018.10.28. 22:21

Öt tuti tipp és ősszel is biciklizhetsz!

Ha már megszerettük a bringázást nyáron, lendüljünk túl az időjárástól való félelmeinken, hiszen ősszel sem feltétlenül kell abbahagynunk a kerekezést, csak fel kell készülnünk. 

/ 2018.10.16. 16:07

Feltekerni a Glocknerstrassén a Großglocknerre.

Mindenkinek más az álom túrája, nekem a túrák királya Ausztriában a Großglockner, feltekerni a Glocknerstrassén. Ehhez szeretnék kis kedvet csinálni másoknak is. A képek saját készítésűek. - kollégánk, Tömördi Zsolt biciklis túra beszámolója.

/ 2018.08.23. 06:30

7 Népszerű Biciklis Túra Magyarországon - eBook

Kerestünk biciklis útikönyvet, és kiderült, hogy nincsen!
Így elkezdtünk írni egyet: megszületett a 7 Népszerű Biciklis Túra Magyarországon kiadványunk, 42 oldalon.

Nyereményjáték: csináltunk egy nyereményjátékot is ez alkalomból, a részleteket a cikkben olvashatod el.

/ 2018.08.16. 10:12

Népszerű biciklis túrák nyárra VII.: Tisza tavi bicaj túra

A Tiszát nem kell senkinek sem bemutatni és aTisza-tóról te is hallottál már minden bizonnyal. De mégis, mit érdemes róla tudni? Merre folyik az a Tisza tó? ;-)

/ 2018.08.14. 11:24

Népszerű biciklis túrák nyárra VI.: Sportos vízimádóknak körbetekerés a Velencei tónál

Némelyikünk számára rövidnek tűnhet ez az útvonalhossz, de ha kényelmesen szeretnénk kerékpározni és szétnézni a környéken sok pihenőt beiktatva, akkor csinálhatunk belőle egész napos programot is.

/ 2018.08.07. 09:18

Népszerű biciklis túrák nyárra V.: Biciklizzünk a Dunakanyarban a Dunán túl

Amennyiben budapestiek vagyunk, nem kell túlságosan messzire menniük ezért a szép túráért és több napos elfoglaltságban sem kell gondolkodnunk.

/ 2018.07.31. 16:01

Népszerű biciklis túrák nyárra IV.: Biciklivel a Fertő-tó körül

A természetimádók paradicsoma ez a körút, és nem kell hatalmas szintkülönbségekkel sem megküzdeni. A nyugati régióban helyezkednek csak el kisebb-nagyobb dombok, amiken ha túljutottunk már csak kényelmes sík terepen tekerés vár ránk.

/ 2018.07.24. 22:24

Népszerű biciklis túrák nyárra III.: Vegyük célba Esztergomot kerékpárral

Budapestről Esztergomba többféle túraútvonalat is összeállíthatunk komp átkelésekkel, vonatozással tarkítva vagy jó kondiban lévők akár végig bringázhatnak a Duna kanyar körül egy kört leírva, de így egy nagyságrendileg 135 km-es túrára számíthatnak majd.

/ 2018.07.18. 09:33

Népszerű biciklis túrák nyárra II.: Budapestről Szentendrére kerékpárral

Ajánljuk ezt az útvonalat mindazoknak, akik egy könnyen teljesíthető és kellemes bringás kiruccanásra vágynának Budapestről és akár gyerekeikkel szeretnének nekivágni az útnak. Szentendre már önmagában is megér egy misét, de az odavezető útvonal is sok szépséget rejteget magában, így méltán ez az egyik legnépszerűbb bicajos túra Budapestről.

/ 2018.07.10. 15:13

Népszerű biciklis túrák nyárra I.: Balaton körbetekerés (bővített verzió)

A legjobb nyári program családosoknak, fiataloknak és idősebbeknek egyaránt. A Balaton körüli út az északi oldalon tartalmaz ugyan egy 200 m körüli emelkedőt, de ezt leszámítva jó tempóban, kényelmesen lehet rajta haladni. Ha megéhezünk, megszomjazunk, számtalan büfé áll rendelkezésre, ha melegünk van, megállhatunk strandolni is.

/ 2018.07.04. 12:43

Biciklivel Sopronban (most hogy vége a VOLT-nak)

Az előző héten a VOLT fesztivál látogatóinak ajánlottunk pár helyszínt, abból kiindulva, hogy elsősorban szórakozni szeretnének, nem pedig sportolni. Írtunk a sörgyár látogatásról, soproni borászokról, most pedig következzen egy komolyabb soproni ajánló.

/ 2018.06.26. 15:03

Soproni ajánló a Volt Fesztivál látogatóinak

Nekünk, soproniaknak mindig is Sopron a világ közepe, de ezen a héten, amikor a Volt fesztivál megnyitja kapuit, Magyarország, és talán egy kicsit Európa közepe is.

/ 2018.06.19. 11:16

Népszerű biciklis túrák nyárra I.: Balaton körbetekerés

A legjobb nyári program, családosoknak, fiataloknak és időseknek egyaránt. A Balaton körüli út az északi oldalon tartalmaz ugyan egy 200 m körüli emelkedőt, de ezt leszámítva jó tempóban, kényelmesen lehet haladni. Ha megéhezünk, megszomjazunk, számtalan büfé áll rendelkezésre, ha melegünk van, megállhatunk strandolni is.

/ 2018.06.05. 11:18

Defekt javítás. Te is meg tudod csinálni!

Bár a jövő mindenképpen a defektmentes kerekek használata felé halad, de addig is meg kell oldanunk defektes problémáinkat.

Ha idáig azért nem próbálkoztál a szereléssel, mert azt sem tudod melyik zárba illik az imbuszkulcs, akkor is érdemes végigolvasnod cikkünket. Meg fogod látni, nem ördöngösség megjavítani a kilyukadt gumit.

/ 2018.05.30. 13:19

Hogyan készüljünk fel, mit csináljunk, ha baleset ér minket bringázás közben

Biciklizni jó, akár munkahelyre való bejutás, akár kirándulás a cél. Kerékpárúton kevésbé kell balesetveszélyre számítani, viszont napi szintű munkahelyre járáskor, légy óvatos és elővigyázatos, mert a reggeli közlekedés során időben kell bejutni mindenkinek a munkahelyére, így ez némi stressz forrást, ezáltal pedig balesetveszélyt is jelenthet.

/ 2018.05.22. 23:09

Hazai és külföldi kerékpárutak a pár órás bicajozástól, a több napos túrákig

Ha bringával jársz dolgozni, akkor nagy valószínűséggel kipipálhatod a „napi rendszeres mozgást” pontot, az orvosok és életmódtanácsadók által közzé tett listán, nem kell külön időpontot keresned erre.

/ 2018.05.15. 15:52

Mik az élettani hatásai, ha biciklivel járunk a munkahelyre? (A nyereményen kívül, részletek a cikkben)

Számos előnyt fel tudnánk neked sorolni, hogy miért járj biciklivel a munkahelyedre, de most az egészségedet jobbító hatásait vesszük górcső alá és a cikket kiegészítjük egy tegnap indult kampánnyal is.

/ 2018.05.08. 12:09

Tipikus hibák városi bringázóktól - így közlekedj

Jó pár éve jártam Amszterdamban, ahol meglepett, milyen sok kerékpáros vesz részt a közlekedésben. Egy olyan városban, ahol a könnyű drogok fogyasztása legalizálva van. Álltam a sarkon, és biztos voltam benne, hogy perceken belül látni fogok egy balesetet.

/ 2018.05.02. 23:19

Hogyan védekezzünk a biciklilopások ellen?

Járjunk gyalog. Viccet félretéve, ne hagyd magad lebeszélni erről a rekreációs vagy sportos közlekedési formáról. Sajnos lopnak mindent, ami mozdítható, így az nem megoldás, ha nem vásárolsz, inkább fogad meg tanácsainkat, próbáld megelőzni a lopást, és készülj fel arra is, ha Téged szemeltek ki a tolvajok.

/ 2018.04.24. 15:46

Ha biciklizel, köss biztosítást, hogy ne érhessen nagyobb meglepetés

A biztosítás az a dolog, amit akkor szokott az átlag ember megkötni, ha kár érte, és nem akarja, hogy ismét megtörténjen vele ugyan az. 

Az okos ember ezt nem várja meg, hanem előre gondolkodik. Ja, és sokat biciklizik! ;-)

/ 2018.04.17. 14:59

Mire kell ügyelned a KRESZ szerint, ha elektromos vagy normál bringád van?

Az egyik legfontosabb dolog, hogy nekünk kell a sportszert, azaz biciklit a megfelelő kötelező elemekkel ellátnunk, ha közúton akarunk vele közlekedni. Tehát nem az eladó a hibás, ha nincsenek rajta a kötelező elemek, hanem Te.

/ 2018.04.05. 15:06

A pedelec kerékpárok műszaki adatai

Korábbi cikkeinkben bemutattuk, hogy az elektromos kerékpárok, azon belül is a pedelec kerékpárok, valós alternatívái lehetnek a tömegközlekedésnek, autóval munkába-, iskolába járásnak, és arról is írtunk, miben is más egy pedelec kerékpár, mint egy elektromos robogó.

/ 2018.03.27. 15:42

Kockázatmentes vásárlás a MangoBike-nál: ha nem tetszik, ingyen elhozzuk!

Arról már korábban írtunk, hogy mennyi előnye van az interneten történő vásárlásnak, és mivel bicikliket, bicikli alkatrészeket árulunk, bemutattuk, hogy nálunk hogyan is történik ez. Sőt, egy videót is készítettünk arról, miként készítjük fel a megrendelt kerékpárt kiszállítás előtt. De mi a történik akkor, ha nem tetszik amit rendeltél?

/ 2018.03.12. 14:11

Miben más egy pedelec kerékpár, mint egy robogó?

Nincs több meredek útszakasz, fárasztó, izzasztó biciklizés. Csak élvezetes, lendületes suhanás. A pedelec lényege, hogy egy kis teljesítményű motor - ha szükséges -, rásegít a pedálozásra, kiegészítő hajtást, lendületet adva a bicajozáshoz.

/ 2018.03.06. 10:56

Az elektromos biciklik a tömegközlekedés végét jelentik?

Erre nincs egyértelmű válasz, de az biztos, hogy egyre népszerűbbek az elektromos pedelec kerékpárok és sokan választják a biztos suhanás és szabadság élményét. Hiszen nincs több forgalmi akadály, erőlködés, izzadtság, vagy útkorlátozás.

/ 2017.12.28. 14:52

Legyen a kerékpározás az újévi fogadalmad!

Ahogy kipihenjük a karácsonyt, itt az újévi fogadalmak ideje. Mindannyian tudjuk, hogy könnyebb megfogadni valamit, mint aztán egy éven keresztül megtartani. Nem is kell ezért nagy dologra gondolni. Lehet, hogy egy apró változás elég ahhoz, hogy az új év valóban boldog legyen.

/ 2017.12.21. 07:24

Neked hány kilométert kell tekerned karácsony után?

Pár nap van csak hátra karácsonyig. Mi is kisorsoltuk már a nyeremény bringát és reméljük még sok fa alatt lesz azon túl is kerékpár. Amire viszont biztosan számítani lehet, az az roskadásig telt ünnepi asztal. Sokan tesznek majd újévkor fogadalmat, hogy bizony ezután jobban figyelnek az alakjukra. Nézzük hát, neked mennyit kell tekerned karácsony után!

/ 2017.12.13. 11:32

Bringa, vagy szánkó? Melyik a jobb ajándék?

Karácsony közeledtével nagyobb problémát okozhat a megfelelő ajándék kiválasztása. Tegyük fel, hogy szerencsések az ismerőseid és nem a zokni-nyakkendő-viccesbögre háromszögben gondolkodsz. Ez kezdeti lépésnek tökéletesen megteszi. Sokadikként talán felmerül az is, hogy melyik a jobb ajándék, a bringa vagy a szánkó? Ha eddig töprengtél rajta, segítünk, a bringa lesz az. Mondjuk is, hogy miért.

/ 2017.12.06. 14:35

A kerékpárok téli álma

Előző cikkünkben igyekeztünk egy kis kedvet csinálni a téli kerékpározáshoz, azonban azt is megértjük, ha valaki ebben az évszakban inkább eltekintenek ettől a sporttól. Számukra foglaljuk össze, hogy mit érdemes megtenni télen, hogy a tavaszi bringaszezont ne egy költséges javítással kelljen kezdeni.

/ 2017.12.01. 16:33

Amit a téli kerékpározásról tudni érdemes

Közeleg a tél. Nyakunkon Advent első vasárnapja, az irodákban felcsendülnek az első unalomig ismert karácsonyi dallamok, és már megjelentek az első karácsonyi akciók. Nincs ez máshogy nálunk sem, hiszen karácsonyra kisorsolunk egy 115.000 forint értékű kerékpárt.

/ 2017.11.24. 11:08

Óriási hiba a MangoBikenál!

Ha eddig nem is volt egyértelmű, de mi is emberek vagyunk. Ráadásul olyanok, akiknek mániája a kerékpározás. Hát igen, ebből a hobbinkból született a Mangobike kerékpárüzlet. Azt szeretnénk, ha minél többen hódolnának e szenvedélynek és bizony ludasak vagyunk abban, hogy már több tíz ezer ember alá adtuk a biciklit működésünk alatt.

/ 2017.11.05. 23:16

Bringát a netről? Így csináld!

A kerékpárvásárlás szakértelem hiányában még személyesen is nehézkesnek tűnik, hát még interneten keresztül. Ezért adunk meg hozzá minden lehetséges segítséget.

/ 2017.11.01. 06:55

Erre figyelj őszi kerékpározás során

A szokatlanul hosszú indián nyár vége felé közeledve egyre jobban benne vagyunk az őszben. Ez azt is jelenti, hogy egyre csípősebb az idő. Ennek ellenére azonban nem érdemes lemondani a szabadtéri sportokról - így a kerékpározásról sem.

/ 2017.10.02. 11:44

Kerékpártúra - mivel és merre induljunk?

Ha kerékpártúra kerül szóba, akkor általában két fontos kérdés szokott felmerülni: merre és mivel induljunk. Ebben a cikkben - a teljesség igénye nélkül - ezekhez szeretnénk támpontot adni. Szerencsére egyre több kerékárút van az országban, melyek nagy segítséget jelentenek a túraútvonal kialakításához.

/ 2017.09.05. 00:00

Kerékpárméretek - Mekkora kerékpárt válasszak?

Laikusok, de még olykor gyakorlott bringások számára is komoly fejtörést tud okozni a megfelelő méretű kerékpár kiválasztása. Alapvetően a kerék átmérője és a váz mérete  a két meghatározó adat. Azonban, hogy ne legyen olyan egyszerű a dolgunk a méretezés kerékpár típusonként eltérő. Ebben a cikkben eloszlatjuk azt a ködöt, mely megnehezíti a megfelelő méretű bringa kiválasztását.

/ 2017.04.02. 12:10

Hogyan válasszunk kerékpárt?

Hogyan válasszuk ki az ideális kerékpárt a terep és a használat gyakoriságának függvényében? Melyik típust érdemes választani?

 

Bejelentkezés

Elfelejtett jelszó
Vissza