Scott országúti és mountain bike kerékpárok a Mangobike-tól!

2022.09.20. 15:41

A karbonvázas kerékpárok úttörőjének és egyik koronázatlan királyának számító Scott márka bringái mostantól már a Mangobike kínálatában is elérhetőek. Ráadásul üzletünk felújítása is befejeződött, így ezeket a gyönyörű kerékpárokat is igazán méltó, látványos “kerékpáros paradicsom” környezetben tudjuk bemutatni nektek - ha személyesen szeretnétek megcsodálni az új Scott bicikliket.

Mitől olyan különleges a Scott?

A Scott márkának hazánkban is egyre több rajongója van. Számos olyan bringást ismerünk mi is, akik elkötelezetten vallják, hogy “ha csak egyetlen bringamárka létezhetne a világon, akkor az a Scott legyen!” 

Persze manapság minden kerékpár gyártó szeretne kiemelkedni a piacon valami módon, például egy különleges technikai megoldással, de ez rendkívül nehéz. Főleg úgy, hogy valódi márkahűséget is ki tudjanak alakítani. 

Úgy tűnik, a Scott-nak sikerült ezt a feladatot abszolválni. A márka rendíthetetlen módon ragaszkodik a folyamatos innovációhoz, így évről-évre előrukkolnak valamilyen új fejlesztéssel! A Scott jellegzetessége még, hogy az apró részletekre is lenyűgözően sok figyelmet fordítanak, illetve a design tekintetében is szeretnek kísérletezni: néha már-már egészen művészi megoldásokkal is meglepik a márka híveit a formatervezők. Ugyanakkor a Scott kerékpárok legendásan jól variálhatók és széles spektrumban testre szabhatók. 

A Scott egyik szlogenje így hangzik „No shortcuts”. Vagyis nincs “útlevágás”, nincs kompromisszum, nincs alibizés. A márka életében ez azt jelenti, hogy a lehető legjobb élményt kívánják nyújtani mindenkinek, aki két keréken szeretne tekerni bármilyen terepen: legyen az hegyen, országúton vagy a városban.

A Scott bringák Amerikából jöttek, és mára Európát is meghódították

A márka története több mint 60 évvel ezelőtt, 1958-ban kezdődött. A versenyszerűen síző, egyébként civilben mérnök, Ed Scott ekkor készítette első alumínium síbotjait - az addig megszokott acél helyett. Az újítás nyomán Scott céget alapított és több sportágban is elkezdett különféle innovatív kiegészítőket gyártani. Így például a motoros sportokban elsőként a szemüvegeik kapcsán lettek hipermenők, majd a kerékpársportba is betörtek. A rajongók bizonyára a mai napig emlékeznek Greg Lemond forradalmian új időfutam kormányára, és arra, hogy az amerikai versenyző ennek köszönhetően fordított az időfutamon a francia Fignon ellenében és nyerte meg a Tour de France-t 1989-ben.

Mountain bike innovációk egész sora

A hegyikerékpározásban a saját fejlesztésű teleszkóp, az Unishock hozta az első áttörést, majd az 1995-ben piacra dobott karbonváz, a Scott Endorphin jelentette a máig is tartó bombasiker-történet kezdetét. 2003-ban alkották meg a Genius névre keresztelt össztelós mountain bike modellt, amelynek nevéhez méltóan zseniális újítása volt a három kapcsolható állást kínáló felfüggesztés (lock out / traction / all-travel). 

A 2010-es év nagy dobása volt a Scott össztelós bringákhoz kifejlesztett Twin Loc kar, amellyel lehetővé vált, hogy a bringás a kormányról egyszerre tudja kapcsolni az első és a hátsó felfüggesztést.  Ezek a karok a mai napig is a legjobban működő ilyen megoldást képviselik a piacon.

De az országúti szakágban sem tétlenkedtek: 2007-ben mutatták be a világ legkönnyebb, tömegszériás karbonvázát, a Scott Addict-ot, ami mindössze 790 gramm súlyú volt. Versenyzőjük, az angol Simon Yates pedig Scott bringa nyergében lett győztes a 3-hetes Giro d’Italia és a Vuelta Espana körversenyeken is. 

Így diktálják a bringás trendeket 

A Scott kerékpárok titka tehát elsősorban a folyamatos fejlesztés, ezért a svájci és az amerikai tervezőközpontokban rengeteget költenek innovációkra, hogy egy adott modell az adott évben a legmodernebb legyen a piacon. Ez meglátszik gyakran az árcédulán is, de aki egy Scott bringát vásárol, biztos lehet benne, hogy az aktuális csúcstechnikát kapja a pénzéért. 

A Mangobike-ban található Scott kerékpár kínálatban ugyanakkor nem csak  prémium mountain bike, országúti és elektromos modellek szerepelnek, hanem az abszolút megfizethető középkategóriában is választhattok Scott-minőséget. Például a Scott Speedstert az országúti kategóriában, vagy a Scott Contessát a MTB szekcióban.

És ne felejtsük a legendásan “menő” kiegészítőket sem: áruházunkban védőruházatot, szemüvegeket, kesztyűket és egyéb praktikus felszereléseket is találtok. Egy menő Scott bringához akár teljesen hozzá is öltözhettek, hogy az összkép tökéletes legyen.

 Az aktuálisan kapható Scott bringákat keresd itt!

 Ha nincs meg egyben az összeg, az sem baj! Nálunk már hitelre is vásárolhatsz! Részletek a termékek oldalán!

 

Ha tetszett a cikk, kérlek oszd meg ismerőseiddel is! Picit lejjebb görgetve pedig feliratkozhatsz hírlevelünkre is, így nem maradsz le a bringás tippekről, tanácsokról.

 



Bejelentkezés

Elfelejtett jelszó
Vissza