Tudtad? Az őszi, nedves körülmények között lényegesen gyakoribbak a bosszantó defektek!

2023.11.29. 12:21

     Az őszi időjárási körülmények számos olyan tényezővel járhatnak, amelyek hozzájárulhatnak a kerékpáros defektek számának növekedéséhez. Íme néhány lehetséges ok:   

 1. Lehulló levelek és törmelékek: Az őszi időszakban a fák lehulló levelei, ágai és egyéb természetes törmelékek az utakon gyakoriak. Ezek a kisebb éles tárgyak könnyen belefúródhatnak a kerékpár abroncsába és defektet okozhatnak.

 2. Nedves körülmények: Az esős időjárás miatt az utakon lehet sár és víz. Ezek a nedves körülmények hozzájárulhatnak az utakon található éles tárgyak felcsapódásához, amelyek aztán a kerékpár gumijának bordáiba szorulhatnak, kilyukasztva azt.

 3. Hideg idő és gumirugalmasság: Az őszi hideg idő befolyásolhatja a gumik rugalmasságát. A hidegben a gumi szilárdabbá válik, és ezáltal érzékenyebb lehet a szúrásokra és sérülésekre.

 4. Fokozott használat: Az emberek gyakran az őszi időszakban is aktívak maradnak, és többen használják a kerékpárokat a szabadtéri tevékenységekhez. A fokozott kerékpározás növelheti a defektek kockázatát.

 5. Kopott abroncsok: Az év vége felé a kerékpár abroncsai általában kopottabbak lehetnek a szezonális használat miatt. Kopott abroncsok nagyobb valószínűséggel sérülnek vagy szakadnak meg, ami defektet okozhat.

Az őszi időszakban a kerékpárok karbantartására és az abroncsok állapotának rendszeres ellenőrzésére van szükség. Ügyelj arra is, hogy az abroncsok megfelelően legyenek felfújva. Továbbá, használj megfelelő abroncsokat az adott időjárási körülményekhez, és cseréld ki a kopott abroncsokat időben. A cseréhez ajánlanánk néhány jó választást.

Continental garancia a defektvédelemre? Igen!

A németországi Continental 1871 óta tervez és gyárt prémium minőségű abroncsokat mindenféle gépjárműre és kerékpárra. Ahogyan az autókra, úgy most már a kerékpár köpenyekre is bevezetésre került egy futófelületi garancia. Ez a fajta cseregarancia a SafetySytem és a legújabb SafetyPro defektvédelmi rendszerrel ellátott külső gumikra vonatkozik.

A SafetySystem defektvédelmi rendszer egy igen tömör és kemény nejlonrétegből és egy kevlár rétegből áll. Az eredmény egy átszúrás és vágásbiztos abroncsrendszer. A SafetySystem defektvédelmi rendszer az átfúródástól védi az abroncsot. Ellenáll a hegyes köveknek, tüskéknek és üvegszilánkoknak. A SafetySystem kellő puhaságot és flexibilitást biztosít az abroncsnak, valamint jól illeszkedik annak gördülő mozgásához. Az abroncs gördülő ellenállása ezáltal egyáltalán nem növekszik. A SafetySystem rendszer az abroncs futófelülete alatt helyezkedik el, a profilozás alatt. Védi a felületét és hosszú élettartamot biztosít.

A garanciát a következő gumiabroncsok használatakor veheted igénybe:
 • Contact Plus
 • Contact Plus City
 • Contact Plus Travel
   
 • Contact Urban
 • Topcontact
 • Topcontact Winter

Kinek melyik gumiabroncsot ajánljuk?

Alapvetően a Contact Plus típusú abroncsok a legbiztonságosabbak defektvédelem szempontjából, tehát aki biztosra akar menni, annak ez a jó választás! Ugyanakkor fontos megjegyezni, hogy ennek a 3 típusnak (Contact Plus, Contact Plus City, Contact Plus Travel) a súlyuk is jelentős! Ha valakinek a könnyű, sportos haladás is fontos a defektvédelem mellett és legtöbbször városban vagy döngölt úton kerékpározik, akkor a Contact Urban számára a legjobb választás. A Continental városi/túra kategóriájának a csúcsmodellje viszont a TopContact modell és annak téli változata a TopContact Winter. Nyilván utóbbit nem kell nagyon magyarázni, de a TopContact név mindenből a legjobbat jelenti: kiváló súly, remek defektvédelem és az országúti csúcsmodellektől ismert BlackChili titkos gumikeverék.

A BlackChiliről érdemes ejteni itt néhány szót, mely kizárólag Németországban készül és mesterséges és természetes gumikeverékekből áll. Ahogy az ábrán is látjuk a Conti jól bevált két gumikeveréke a BlackChili és a PureGrip a más piacon használt szilika keverékekhez képest lényegesen jobb gördülési ellenállással, könnyebb súllyal és hosszabb futásidővel rendelkezik. Azonban a Conti PureGrip keverékhez képest a BlackChili még könnyebb, még jobban gurul, nem véletlenül számtalan világklasszis sportoló és csapat választása.

Milyen esetekre vonatkozik a garancia?

A kerékpáros gumi gyártók közül egyedülálló módon a Continental 1 év garanciát vállal futófelületi defekt esetén a SafetySystem és SafetyPro defektvédelmi rendszerrel ellátott, fent említett kerékpáros gumiabroncsokra. Fontos ezenkívül, hogy garanciális igénnyel csak akkor élhet valaki, ha a fent említett külső gumik Continental belső gumival és felniszalaggal használta. Illetve a garancia nem vonatkozik azokra a defektekre, melyeket az alacsony levegőnyomás, illetve vandalizmus okoz. Nem vonatkozik továbbá személyi és tárgyi sérülésekre, melyek például a ruházatban vagy a kerékpárban keletkeznek, illetve a hibás szerelés következtében fellépő hibákra sem.

Amennyiben a SafetySystem defektvédelmi rendszerrel rendelkező gumiabroncsot bármely idegen tárgy átszúrná, felvágná annak futófelületét a gumiabroncs vásárlásától számított 1 éven belül, mi díjtalanul kicseréljük Önnek a külsőt és belsőt egyaránt, amennyiben igazoltan Continental belsővel használta.

A sérült termékeket (köpeny+tömlő) a vásárlást igazoló blokkal/ nyugtával/ számlával együtt kérjük visszajuttatni.

Amennyiben a köpeny hibája valóban a garanciális esetek kategóriájába sorolható, úgy a kitöltött reklamációs jegyzőkönyv, a blokk és a sérült köpeny, illetve tömlő átvételét követően (amelyet kötelesek vagyunk a forgalmazón keresztül a gyárhoz visszajuttatni) kicseréljük a köpenyt, a hozzá tartozó tömlővel együtt. A vásárló tehát azonnali cserében részesül.

Bringára fel! Minden évszakban!

Let's go Mango!

Bejelentkezés

Elfelejtett jelszó
Vissza