Az egyik kedvenc országúti elektromos kerékpárunk: a Scott Contessa Addict E-ride 10 Carbon

2023.04.18. 09:30

Szívesen bringáznál egyszer a legjobb hegyi menőkkel úgy, hogy miközben nekik szinte a nyelvük lóg a heves “bólogatás” közben, te mégis kényelmesen nyomod? 

Ismerd meg a MangoBike rutinos gárdájának egyik kedvenc elektromos bringáját, a Scott Contessa Addict E-ride 10-es szériáját, és képzeld el, hogy ahol eddig 10-12 km/h-val cammogtál fel, ott simán tarthatod a 20 km/h fölötti sebességet is. 

Hacsak nem mondod el útitársaidnak, talán fel sem fog tűnni nekik, hogy valami duruzsol a bringádban. Hiszen igazából nem is duruzsol, annyira halk benne a motor.

Kiknek ajánljuk az elektromos rásegítéssel ellátott országúti kerékpárt?

A kérdés jogos, hiszen a kerékpározás pont arról szól, hogy van két lábunk, közte pedig két kerék, és ebből születik egy olyan teljesítmény, aminek sportértéke van.

Országúti  pedelecet ezért nem is sok kerékpárgyártó cég tervez. Hiszen sok márka van úgy vele, hogy „ami működik, azon minek változtatni” és ők inkább a hagyományos kerékpárok fejlesztésére fókuszálnak.

Azonban a piac fejlődik, az igények változnak és ez új kihívások elé állítja a gyártókat. Azért is imádjuk a Scott márkát, mert náluk érezhetően alapelvárás, hogy minden felhasználói igényt igyekezzenek kielégíteni – a lehető legmagasabb minőségi és technológiai szinten.

Az elektromos rásegítéssel (is) rendelkező országúti kerékpár persze nem helyettesítheti a hagyományos országúti bringákat, azonban tökéletesen kiegészíti azokat. 

Elsősorban azoknak ajánljuk, akik szeretnék az akár nagyobb hegyekkel, komolyabb emelkedőkkel “megfűszerezett” túraútvonalakat is teljesíteni, ám ehhez nem tudják elvégezni azt az edzésmunkát, amit egy ilyen út megkövetel. Számukra a Scott Contessa Addict E-ride egy szuper megoldás. Ez az elektromos országúti bringa ugyanúgy alkalmas sportolásra, mint a normál elven működő biciklik, csak éppen mindezt jóval kisebb terheléssel és kényelmesebben is megtehetjük.

Mit mondtak a Scott Contessa Addict E-ride kerékpárról azok, akik már kipróbálták?

“Amikor bekapcsolt a motor, valósággal elszabadultak a wattok… és érdekes módon ez arra ösztönzött, hogy én is egyre nagyobb erővel tekerjek.”

“Láttam, hogy még az autókból is bámulnak, nem beszélve a gyalogosokról, hogy milyen lazán tekerek felfele…”

“Óriási élmény, hogy a motor dinamikája miatt abszolút úgy érzed, mintha saját erőből hajtanál a meredeken…” 

Mit kínál a Scott Contessa Addict E-ride 10 Carbon?

A Scott Contessa Addict E-ride 10 Carbon egy felsőkategóriás, elektromos rásegítéssel rendelkező, karbon vázas országúti versenykerékpár, prémium felszereltséggel és kimagaslóan jó stabilitással.

A kerékpár váza kifejezetten az “Endurance” kategóriára azaz a hosszabb túrákra és távokra lett tevezve, így egyszerre komfortos és stabil. Full karbon és rendelkezik az összes Scott Addict kerékpárokra jellemző vázkarakterisztikai tulajdonsággal. A kerékpár mindenestül alig 13 kg (a váz ebből 0,8 kg), ami egészen brutál könnyűnek számít ebben a kategóriában. 

A Mahle Hub Drive motor 40Nm forgatónyomatékkal tud dolgozni, az akkumulátor pedig 250 Wh teljesítményre képes, és egészen 25 km/h-ig segíti a saját erőnket.

Ami fantasztikus ebben a bringában, hogy a motor dinamikája miatt valóban úgy viselkedik, mintha nem lenne benne az elektromos rásegítés. Ugyanúgy élvezed a tekerést, a fizikai megterhelést – ha nem jobban – és még gyorsabban is mész. 

Ha nincs elég időd edzeni, de azért imádsz bringázni, és vágysz arra az élményre, hogy akár egy 8-10%-os, több kilométeres emelkedőt is le tudj győzni… a Scott Contessa Addict E-ride 10 Carbon ideális választás lesz a számodra!

Bejelentkezés

Elfelejtett jelszó
Vissza