Legyen élmény a bringázás hűvösebb időben is!

2022.10.24. 17:32

Az ősz beköszöntével is hódolhatunk nyugodt szívvel kedvenc sportunknak, hiszen szerencsére ma már a különféle gyártók jóvoltából elképesztő választék van őszi és kifejezetten téli biciklis holmikból is! Profi minőségű esőkabátokat, aláöltözőket, kiegészítőket és minden szükséges bicajos felszerelést is megtalálsz most a Mangobike webshopjában!

Minőségi téli és őszi biciklis ruházat

Amikor már hűvösebb, nyirkosabb, esősebb időszakban szeretnénk nekivágni egy jó kis bringaútnak, akkor talán még fontosabb, hogy jó minőségű felszerelésünk legyen. Azt nyilván mindenki tudja, hogy öltözködéskor nem érdemes egy nagy, vastag pulcsiban gondolkozni, hanem inkább több vékony réteget kell egymásra venni, amelyek jobban megtartják a meleget. 

A rétegezést pedig kezdjük mindig egy funkcionális, lehetőleg merinógyapjúból készült aláöltözővel, amikor az időjárás hidegebbre fordul. Itt, ami fontos, hogy feszüljön a cucc rajtad! Akár már-már szinte elsőre kényelmetlenül is, de ilyen esetben a funkcionális anyag gyorsabban el tudja vezetni a nedvességet, és nem tud aláfújni a szél.

5 Mango-csillagos tippünk: Northwave Revolution hosszú ujjú funcionális aláöltözet

Hipoallergén és (ezüst tartalmának köszönhetően) antibakteriális technikai alapanyagokból készült.

Tökéletes izzadtság elvezetést garantál, extra lélegző és kompressziós részekkel, amelyek segítik az izomműködést.

Az őszi és téli időszakban mindig kell készülnünk arra is, hogy esetleg menet közben megázhatunk. Ezért célszerű, ha felső ruharétegként olyat választunk, amelyik már eleve vízálló. Sokan szeretik a fekete színű holmikat, de mi jó szívvel tanácsoljuk, hogy őszi-téli időszakban inkább valami rikító, feltűnő színű felsőt válasszunk, mivel a sötét ruházat a városon kívül, rossz látási viszonyok között nehezebben észre vehető. Gondoljunk arra, hogy minél feltűnőbb színű a ruházatunk, annál jobban láthatóak vagyunk az úton, és így biztonságosabb a közlekedés. 

 5 Mango-csillagos tippünk: Kellys Flame, biciklis, vízálló dzseki

Ez a feltűnő, könnyű membrános biciklis dzseki szélálló és vízhatlan is egyben. Funkciós szövetből készült, belülről fésült pamuttal, így kellemesen melegíti viselőjét. A kabát hátsó részén 3 zseb fényvisszaverő elemekkel van ellátva a fokozott láthatóság érdekében.

Ki mondta, hogy esőben nem lehet bringázni? Már a legkisebbek is kívülről fújják, hogy a bicajozáshoz nincs rossz időjárás csak rossz védőruházat. Szóval, aki kerékpározni szeretne, és nem zavarja, ha odakint esik az eső, válasszon profi, vízálló kerékpáros nadrágot, amely a legnagyobb zivatarban is szárazon tartja viselőjét. 

5 Mango-csillagos tippünk: Norhwave Fast Protection kantáros téli nadrág

Téli, hosszú, kantáros nadrág, -5 °C-ig ajánlott. Profi minőség, ergonomikus, flexibilis, BioMap kialakítással. Azokon a helyeken biztosít védelmet, ahol arra feltétlenül szükségünk van, ennek eredményeképpen a hideg téli időben sem fognak benne kihűlni a kritikus testrészeink ( pl a combunk és a térdünk). Emellett rendkívül szabadon tudunk mozogni benne a legtöbb vastag anyagú téli nadrággal szemben.

Ősszel fokozott figyelmet érdemel a kerékpárunk felkészítése is. Érdemes ilyenkor a sima gumiabroncsokat nagyobb mintázatú pl. cyclocross gumiabroncsokra cserélni, amelyekkel biztonságosabban lehet közlekedni a nedves utakon is. És mivel fontos, hogy szárazon maradjunk, ezért az időjárásra való tekintettel nem szégyen az sem, ha ideiglenesen sárvédőket szerelünk fel a bringánkra. 

Válogass webshopunkban! 

Az alapvető őszi-téli ruhadarabok mellett számtalan egyéb kiegészítőt, pl. kesztyűt, kamáslit, csúszásmentes pedált, esővédő huzatot is választhatsz, és ne feledkezz meg a lámpákról és a sárvédőkről sem!

Élvezd az utat minden nap, let’s go Mango!

Bejelentkezés

Elfelejtett jelszó
Vissza