Hírek

/ 2024.03.13. 16:10

A 10 legfontosabb kerékpáros kiegészítő

A kerékpárosok számára manapság már nagyon sokféle tartozék érhető el, de vajon melyek azok a kiegészítők, amiket mindenképp érdemes magunkkal vinnünk, akár profiként, akár hobbi-kerékpárosként tekerünk. Ebben a blogban összegyűjtöttük a legfontosabb kerékpáros kiegészítőket, melyekhez megbízható termékeket is szeretnénk ajánlani nektek. Ezeket a termékeket mi magunk is teszteltünk, így biztosak vagyunk benne, hogy megbízható és minőségi terméket forgalmazunk, legyen szó kerékpáros sisakról, lakatról, lámpáról, gyermekülésről, táskáról, vagy szemüvegről.

/ 2024.02.07. 10:52

Februári tavasz - Itt az idő felkészülni a kerékpárszezonra

A tavasz beköszöntével éled újra a város, és vele együtt éled fel a kerékpározás iránti vágy is. Ahhoz azonban, hogy gondtalanul élvezhesd a tavaszi kerékpártúrákat, elengedhetetlen, hogy kerékpárod megfelelően legyen felkészítve a szezonra. A soproni MangoBike Kerékpár Szerviz minden kerékpáros számára ideális választás a tavaszi karbantartás elvégzéséhez.

/ 2023.11.29. 12:21

Tudtad? Az őszi, nedves körülmények között lényegesen gyakoribbak a bosszantó defektek!

     Az őszi időjárási körülmények számos olyan tényezővel járhatnak, amelyek hozzájárulhatnak a kerékpáros defektek számának növekedéséhez. Íme néhány lehetséges ok:   

/ 2023.05.13. 11:48

A nagy tavaszi bringa-dilemma: kerékpárcsere vagy alkatrészcsere legyen?

Előző cikkünkben alaposan körbejártuk azt a kérdést, hogy mikor érdemes leginkább új kerékpár vásárlásban gondolkozni. Nem vitás ugyanis, hogy ha rendszeresen kerékpározunk, akkor egyrészt mi magunk is fejlődünk, másrészt közben a technika is csak egyre jobb lesz. Ráadásul az is könnyen megeshet, hogy szeretnénk valami új stílust kipróbálni, új, komolyabb kihívásokat teljesíteni.

Ebben a bejegyzésben most arról lesz szó, hogy meddig érdemes alkatrészcserével karban tartani kedvenc kerékpárunkat, és hol jön el az a pont, amikor a “facelifting” helyett már sokkal jobban megéri egy bringába beruházni?!

Ökölszabályként kijelenthető: ha nincs nagy gond, akkor az esetek túlnyomó többségében a kerékpárunk korszerűsítése költséghatékonyabb. 

Viszont néha egy régi kerékpár felújítása több időbe és több pénzbe kerül, mint egy vadonatúj kerékpár beszerzése. 



/ 2023.05.05. 09:42

Mikor érdemes új kerékpárt vásárolni magunknak?

Minden kerékpáros feltette már ezt a kérdést valamikor életében, és a válasz a legtöbb esetben, hogy “attól függ”. Mert addig még nincs kérdés, hogy amíg egy gyermek felnő, mindig követni kell a mérettel is a növését. Így persze rendre új biciklit veszünk neki.

/ 2023.04.20. 11:28

Hivatalos Shimano Szervizközpont lett a MangoBike!

Örömmel számolunk be minden kedves Vásárlónknak és Barátunknak arról, hogy hatalmas megtiszteltetés érte a soproni MangoBike kerékpárboltot: 2023 márciusától hivatalosan is Shimano Service Centerként folytatjuk a bringák szervizelésével kapcsolatos tevékenységünket.

A globális Shimano Service Center hálózat teljes jogú tagjának lenni nem csupán elismerés, de egyben kihívás is. Amiből a legtöbbet természetesen a Vevőink tudnak majd profitálni. 

Hiszen mostantól már házon belül is rendelkezésünkre áll mindaz a rengeteg tudás és tapasztalat, amit a Shimano évtizedek alatt gyűjtött össze a megszámlálhatatlan mennyiségű alkatrész tervezése, gyártása és javítása során. Így immár mi is elsőkézből értesülhetünk minden újdonságról, illetve a még csak tervezés alatt álló technológiákról.

/ 2023.04.18. 09:30

Az egyik kedvenc országúti elektromos kerékpárunk: a Scott Contessa Addict E-ride 10 Carbon

Szívesen bringáznál egyszer a legjobb hegyi menőkkel úgy, hogy miközben nekik szinte a nyelvük lóg a heves “bólogatás” közben, te mégis kényelmesen nyomod? 

Ismerd meg a MangoBike rutinos gárdájának egyik kedvenc elektromos bringáját, a Scott Contessa Addict E-ride 10-es szériáját, és képzeld el, hogy ahol eddig 10-12 km/h-val cammogtál fel, ott simán tarthatod a 20 km/h fölötti sebességet is. 

Hacsak nem mondod el útitársaidnak, talán fel sem fog tűnni nekik, hogy valami duruzsol a bringádban. Hiszen igazából nem is duruzsol, annyira halk benne a motor.

/ 2023.03.27. 16:20

Egy legendás filmszínházból legendás bicikli bolt született

Sopron életében egykoron a modern városi élet, a minőségi szabadidő eltöltés, valamint a technika és a szórakozás találkozásának szimbóluma volt a Lackner Kristóf utca 10. szám alatt található épület. Ez volt ugyanis a város első, kifejezetten mozi célból épített filmszínháza. Több mint négy évig tartó, teljes körű külső-belső felújítás után pedig az épület ismét a modern városi élet, a minőségi szabadidő, valamint a technika és a szórakozás találkozásának szimbóluma lett. Hiszen itt található a MangoBike bicikli bolt, az ország egyik legjobb hírű kerékpár szaküzlete, ahová komoly távolságból is örömmel járnak és visszajárnak a bringázás szerelmesei.



/ 2023.03.14. 14:55

Nyílt nap a MangoBike Kerékpár Szaküzletben!

Itt a tavasz, elkezdődött a 2023-as biciklis szezon. És ha már tavasz, itt az ideje, hogy megmutassuk magunkat! 

Van mire büszkék lennünk. A kerékpárszaküzletnek és szerviznek is otthont adó épület kívül-belül megújult. Sok munka volt vele, de öröm bejönni dolgozni és remélem az érdeklődőknek is számít majd, milyen helyszínen vásárolnak, vagy javíttatják bringájukat.

De büszkék lehetünk kerékpár választékunkra is. A nagy sportáruházakhoz megszokott mennyiség mellett, igazi ritkaságokat is ki lehet próbálni és ha tetszik, meg is lehet vásárolni.

/ 2022.12.14. 19:08

Családi bringatúra télen - a Velencei-hegység körül

A két ünnep közötti időszak ideális egy könnyed, jó hangulatú családi bringatúra megszervezéséhez is, amikor már túl vagyunk az összes ajándék kicsomagolásán, valamennyi rokonunk illetve ismerősünk felköszöntésén, és ha csak nem vagyunk súlyos mákfüggők, talán már a bejglit sem kívánjuk annyira.

A téli kerékpározás azonban nagy odafigyelést igényel. Ezért ebben a cikkben egy szuper jó családi túraútvonal mellett a téli kerékpározás legfontosabb szabályait is bemutatjuk

/ 2022.12.12. 14:04

Bréking! Jövőre már a Mikulás is elektromos kerékpárral érkezik.

Rendkívüli sajtótájékoztatót hívott hívott össze a napokban az Északi Sarki Mikuláselnökségi Hivatal, ahol bejelentették az örömteli hírt: haladva a korral mostantól minden gyermek kedvenc nagyszakállúja is áttér az elektromos rásegítésű kerékpárral való közlekedésre.

A Mikulás ezzel a gesztussal is szeretne példát mutatni, de a gyerekek mellett hangsúlyozottan a felnőtteknek is, hogy a kerékpározás nem csupán egészségügyi, de környezetvédelmi és energiahatékonysági szempontokból is rendkívül előnyös döntés, felelős választás!




/ 2022.11.22. 14:41

Hűvös időben nyerő az elektronikus váltó a kerékpáron

Te tudtad, hogy a bringákon is egyre nagyobb teret hódítanak az elektronikus váltók?

Bizony, egy elektromos váltórendszer ma már olyannyira nem számít “fehér hollónak”, hogy az új prémium kategóriás kerékpárok jelentős része ezzel, azaz konkrétan valamilyen Shimano Di2 vagy SRAM eTap elektronikus váltószettel van felszerelve alapból.

/ 2022.11.14. 17:58

Téli kerékpározáshoz a legjobb, ha van egy külön téli bringád!

A kerékpár télen is a leggyorsabb közlekedési forma a városi dugóban. Ráadásul vitathatatlanul a legolcsóbb is, hiszen nem kell venned sem benzint, sem parkolójegyet, sem bérletet. 

Ugyanakkor azt is tudjuk, hogy télen nagyon nem ajánlott ugyanazzal a felszereltséggel útnak indulni, mint normál időben. Nemcsak a megváltozott útviszonyok miatt, hanem a kerékpárunk alkatrészeinek védelme érdekében sem.

A téli felkészítés és átalakítás ezért a bicikliknél is létfontosságú. Ám mi mégis inkább azt a megoldást javasoljuk Neked, hogy ha már úgyis kell költened a téli “kiegészítőkre”, akkor inkább szerezz be egy olcsóbb, strapabíróbb bringát! Amit dedikáltan az alkatrészgyilkos időkben fogsz használni. 

/ 2022.10.25. 17:18

Bringás túratippünk a Vénasszonyok-nyarára: a Mackó-Kör!

Ezúttal egy olyan fantasztikus bringás túraútvonalra invitálunk Benneteket, amelynek teljesítéséért oklevelet és jelvényt is kaphattok. De persze elsősorban nem a “kitüntető címért” érdemes teljesíteni, hanem az élményért: útközben a pompás táj mellett történelmi érdekességek, geológiai különlegességek és körpanorámás várak is várnak! No és egy olyan alagút, ami kihagyhatatlan szelfi-pont mindenkinek!! 



/ 2022.10.24. 17:32

Legyen élmény a bringázás hűvösebb időben is!

Az ősz beköszöntével is hódolhatunk nyugodt szívvel kedvenc sportunknak, hiszen szerencsére ma már a különféle gyártók jóvoltából elképesztő választék van őszi és kifejezetten téli biciklis holmikból is! Profi minőségű esőkabátokat, aláöltözőket, kiegészítőket és minden szükséges bicajos felszerelést is megtalálsz most a Mangobike webshopjában!

/ 2022.09.20. 15:41

Scott országúti és mountain bike kerékpárok a Mangobike-tól!

A karbonvázas kerékpárok úttörőjének és egyik koronázatlan királyának számító Scott márka bringái mostantól már a Mangobike kínálatában is elérhetőek. Ráadásul üzletünk felújítása is befejeződött, így ezeket a gyönyörű kerékpárokat is igazán méltó, látványos “kerékpáros paradicsom” környezetben tudjuk bemutatni nektek - ha személyesen szeretnétek megcsodálni az új Scott bicikliket.

/ 2022.09.19. 10:13

Befejező szakaszához érkezett az elektromos kerékpárok támogatása

Az elektromos biciklik támogatására kiírt pályázat idei évi, 1 milliárd forintos keretéből eddig 860 millió forintra érkezett be érvényes pályázat. Vagyis még 140 millió forint támogatásra lehet pályázni, utána finito, nem lesz több állami segítség.

/ 2022.08.23. 14:42

Hamarosan újra járható lesz a Visegrádi-hegység legszebb bringás útvonala

Nagyszerű hír a bringarajongók számára, hogy a finishez közeledik a Pilismarót és a Királykúti-nyereg közötti, legendásan csodás erdei kerékpárút felújítása. Az egész Visegrádi hegység egyik legszebb szakaszán már a felső aszfaltréteget viszik fel a munkagépek – közölte közösségi oldalán a Pilisi Parkerdő.

Mint azt sokan tudjátok is, az említett tizenegy kilométeres erdei útszakaszon júniusban kezdődött meg a munka. Azért ezzel, mert előzetesen a Parkerdő ezt találta a legrosszabb állapotban lévő útvonalnak.

/ 2022.08.22. 11:19

Főleg Ausztria fele bringázik a "Mutasd meg merre jársz nyáron bringával" játékunk nyertese

Emlékeztek még? A júliusban meghirdetett "Mutasd meg merre jársz nyáron bringával" Facebook-játékunkban az volt a feladat, hogy készítsetek egy fotót magatokról és a bringátokról, hogy merre jártok.
Ez a játékunk is rendkívül izgalmas volt, és mindannyiunk számára örökre emlékezetes marad az a rengeteg szuper fotó, amiket beküldtetek. Szuper nyári napok voltak, hosszú és meleg esték. Reméljük Ti is szívesen emlékeztem majd ezekre vissza az őszi napokon. A játék győztesét Vidó Attilát kértük, hogy meséljen magáról egy kicsit, hol él, hol dolgozik, merre bringázik a legszívesebben.

/ 2022.07.22. 15:14

Kinek éri meg össztelós (fully) kerékpárt választania?

Az első és a hátsó keréknél egyaránt teleszkópos rugózással felszerelt “össztelós” vagy más néven “fully”  kerékpárok a mountainbike család egyik legdinamikusabban fejlődő alkategóriáját jelenti ma már a kerékpáros szaknyelvben.

Sokan érdeklődnek nálunk is az össztelós hegyibringák iránt, mert óriási divat lett. Ezért érdemes a legfőbb tudnivalókat összefoglalni és rendbe tenni!



 

Bejelentkezés

Elfelejtett jelszó
Vissza