Hírek

/ 2020.09.16. 21:43

Újabb kilométergyűjtő csapattag mutatkozik be, Nagy János.

Újabb kilométergyűjtő csapattag mutatkozik be, Nagy János. Sokakhoz hasonlóan ő is egészségügyi okokból kezdett el bringázni, ami mára szenvedéllyé vált- Április óta 1642 km-t tekert, ami átlagosan több mint 300 km havonta, ami már szép táv.

Kíváncsiak voltunk, ki ő, hol él, mi a foglalkozása, és mikor és hol biciklizik, hátha az ő történetében felfedez valaki egy közös pontot, egy hasonló életszituációt, és kerékpározni kezd.

/ 2020.09.09. 17:58

Kilométergyűjtő csapatunk tagja: Sás Róbert (riport)

Április 1 óta fut kilométer gyűjtő „játékunk”, amiben már 13-an vesznek részt, azaz küldik rendszeresen a kerékpárral megtett  kilométereket. Azért tettem idézőjelbe a „játékot”, mert ez nem az a klasszikus csinálj valamit és nyersz, vagy sorsolunk és nyersz játék, mert itt nincsen nyeremény. Itt az adja a plusz élményt, hogy egy csapatban tekersz, de úgy hogy fizikailag távol vagytok egymástól. A csapatban van hivatásos, a válogatott keretre készülő profi is, és van háziasszony, aki csak a munkába teker, de azt minden nap. Mindenki más okból biciklizik, de egy közös bennük, életmódjuk része már a kerékpározás. Reméljük példájuk sokakat segít abban, hogy elkezdjék ezt a sportot, és idővel szemléletet, életmódot váltsanak.

/ 2020.08.05. 11:40

Bővítsük együtt a népszerű biciklis túrák kiadványunk!

Két évvel ezelőtt készítettünk egy ebookot, 7 népszerű kerékpártúra Magyarországon címmel, mert nem találtunk ilyen kiadványt.

Arra gondoltunk, hogy érdemes lenne idén kibővíteni, újabb útvonalakat beletenni.

/ 2020.07.17. 15:31

Koczka Mónika kilométergyűjtő csapatunk tagja

Idén április 1-én hirdettük meg kilométergyűjtő játékunkat. A dátum ellenére nagyon is komolyan gondoltuk, hogy így támogassuk egymást, így kapcsolódjunk egymáshoz, ha már akkor nem lehetett, és most is csak óvatosan.

Mónika is később csatlakozott a csapathoz, és apró, de emelkedőkkel tarkított kilométerekkel gazdagítja a csapatot.

/ 2020.07.17. 14:47

Cserti Judit Picur - egy kilométergyűjtő tagunk bemutatkozik (interjú)

Idén április 1-én hirdettük meg kilométergyűjtő játékunkat. A dátum ellenére nagyon is komolyan gondoltuk, hogy így támogassuk egymást, így kapcsolódjunk egymáshoz, ha már akkor nem lehetett, és most is csak óvatosan.

Picur, mert ez Judit beceneve csak később jelentkezett be a gyűjtésbe, amit azért is érdemes nagyra értékelni, mert ő már látta, hogy a többiek mennyit tekernek átlagosan havonta, látta, hogy sokkal többet, mint ő. Ez is erősíti azt, amit kezdetektől mondunk: a részvétel a fontos!

/ 2020.06.29. 15:03

Nagy Zita, új kilométergyűjtő tagunk bemutatkozása (riport)

Idén április 1-én hirdettük meg kilométergyűjtő játékunkat. A dátum ellenére nagyon is komolyan gondoltuk, hogy így támogassuk egymást, így kapcsolódjunk egymáshoz, ha már akkor nem lehetett, és most is csak óvatosan.

Zita csak később jelentkezett be a gyűjtésbe, de olyan lendülettel, olyan sok képpel, hogy nagyon nagy örömmel számolunk be itt róla.

/ 2020.06.03. 23:06

Mert minden fejben dől el...(interjú)

Márciusban indítottunk egy játékot. Arra kértünk benneteket, akik követitek az oldalunk, hogy minden hó elején írjátok meg, mennyit mentetek, hány kilométert tekertetek. Nem az számít, hogy ki mennyit megy, hanem az, hogy példát mutassunk másoknak.

/ 2020.05.23. 16:52

A nálunk kapható BadDog kerékpár TOP10

Hatalmas sikert arattak, és aratnak a mai napig a BadBike kerékpárjai. Az okok elég egyértelműek: nagyon vagány, és megbízható bringákról van szó, és az áruk is nagyon baráti.

Akik nem ismernék annyira ezt a márkát, azoknak elmondjuk, hogy a gyártó neve BadBike, és külön márkaneve van a nőknek, és a férfiaknak készített bringáknak. A női kerékpár a BadCat, míg a férfi a BadDog néven található meg nálunk.

/ 2020.05.20. 23:39

A srác aki a legtöbbet ment áprilisban, és ezzel eljutott volna akár…(a megfejtés a cikkben)

Még márciusban indítottunk egy játékot, hogy a biztonságos távolságtartás mellett is legyen közösségi élmény a bringázás: arra kértünk benneteket, akik követitek az oldalunk, olvassátok a hírleveleinket, és vásároltok bicikli webshopunkból, hogy minden hó elején írjátok meg, mennyit mentetek, hány kilométert tekertetek.

/ 2020.05.11. 12:55

A lány a maszk mögött - A "Mutass példát" játékunk nyertese

Még április 9-én hirdettük meg a „Mutass példát! Mutasd meg, Te hogy bringázol koronavírus-járvány idején!” Facebookos játékunkat.

Nagyon sokan neveztetek a játékra, szuper képeket kaptunk.

Ahogy az egy biciklis versenynél is lenni szokott, a start után elhúzott a mezőnytől egy élboly, a verseny felénél pedig már csak két versenyző haladt fej-fej mellet, és szoros küzdelemben végül Kimba Hana lett a befutó. Őt mutatjuk most be Nektek.

/ 2020.04.28. 23:57

“Népszerűtlen”, azaz kevésbé látogatott bicikli útvonalak

A fene sem gondolta volna, hogy két évvel azután, hogy elkezdtük megírni a 7 népszerű bicikli túra Magyarországon című ebookunkat, készítünk egy cikket a nem népszerű bicikli útvonalakról is. Úgy látszik, 2020 már csak ilyen.

/ 2020.04.13. 07:47

Készíts videót, mutasd meg, mennyire értesz a bringákhoz!

Sok cikket írtunk a biciklik kiválasztásáról, tisztításáról, karbantartásáról, de nagyon sokan örülnének videós segítségnek.

Mi itt a boltban el vagyunk foglalva a szervizekkel, és a megrendelések kiszolgálásával, segíts nekünk, készítsd el Te ezeket az ismeretterjesztő videókat!

/ 2020.04.10. 16:44

Így bringázz a koronavírus-járvány idején

A szabadtéri sportolási lehetőségek korlátozására nem került még sor, viszont fontos kiemelni, hogy CSAK a meghatározott keretek között kerékpározhatunk. Tehát kimehetünk bringázni, ha betartjuk a szabályokat.

/ 2020.04.09. 10:04

Mutass példát! Mutasd meg, Te hogy bringázol koronavírus-járvány idején!

Itt a tavasz, itt a jó idő, örüljünk neki, hogy lehet biciklizni, de felelősen:

  • hordj maszkot! (persze sisakot is)
  • ne menj túl közel a másikhoz (min. 2 méter),
  • ne érintsd meg a másikat,
  • ne fogj meg olyan tárgyakat, amiket pár perccel korábban más is megfoghatott,
  • ne álljunk meg frissítőért, fagyiért, stb.,
  • viselj kesztyűt, rendszeresen és alaposan moss kezet!

Sajnos látni, hogy ezzel sokan nem törődnek.

Ezért egy játékot hirdetünk, hogy megmutassuk, hogyan kell biztonságosan brigázni koronavírus-járvány idején! 
/ 2020.04.07. 11:00

Biciklizés a tömegközlekedés tökéletes alternatívája (egyébként nem csak most)

Pénteken (2020. március 27-én) kihirdetett kijárási korlátozás lépett érvényben Magyarországon szombattól (2020. március 28-tól), amely több pontban is kitér a biciklis társadalmat érintő kérdésekre, és a munkába járásra is.

Ebben a cikkben leírjuk, és meg is mutatjuk, miért jó alternatíva bringával munkába járni a tömegközlekedés helyett.

/ 2020.04.03. 11:57

Teljes nyitvatartási időben várunk szeretettel

A kerékpárboltok nem tartoznak a felosztott időbeosztású nyitvatartási rend betartására, ami az élelmiszer üzletekre, drogériákra, piacokra és gyógyszertárakra vonatkozik. Bátran gyere be hozzánk: vigyázunk magunkra és RÁD is.

/ 2020.04.01. 16:12

Gyűjtsd a kilométereket, legyél Te a legtöbbet tekerő rajongónk!

Az év elején, amikor tervezgettük, hogy mit fogunk csinálni idén, szerettünk volna „csinálni” egy olyan játékot, ami megmozgat benneteket is, és amiben mi, a MangoBike-nál dolgozók is részt vehetünk, hiszen mi is mind bringások vagyunk.

/ 2020.03.29. 17:14

Minőségi kerékpárt a legkisebbeknek is - A woom érzés

Ha könnyű, minőségi kerékpárt szeretnél vásárolni a gyermekednek, unokádnak, amivel élvezettel és könnyen fog bringázni, akkor ez a cikk most Neked is szól.

/ 2020.03.27. 10:03

Miben érint minket bringásokat és bringa boltot a kijárási korlátozás?

Ma reggeli, friss hír, hogy holnaptól (2020.03.27. szombat) kijárási korlátozás van érvényben Magyarországon.

Ebben a cikkben összefoglaljuk, hogy ez mennyiben érinti a kerékpár szervizeket, boltokat, és azokat, akik kerékpározni szeretnének.

/ 2020.03.26. 23:41

3 erdei kerékpártúra most tavaszra

Ebben a cikkben szeretnénk olyan bringatúra célpontokat bemutatni nektek, amelyek a tavasszal, de akár már a tavaszias időjárásan is teljesíthetők. A lista a teljesség igénye nélkül készült, így ha van olyan túra, amit javasolnátok, akkor nyugodtan küldjétek el nekünk. Az útvonalak bejárásához ajánlott kerékpárok a gravel bringák.

 

Bejelentkezés

Elfelejtett jelszó
Vissza