Hírek

/ 2020.11.16. 13:25

Bemutatkozik: Hontiné Sohajda Zsófi, kilométergyűjtő csapatunk tagja (interjú)

Április elsején kezdtük, és december 1-én zárjuk kilométergyűjtő "játékunkat", ami inkább közösségi mozgalom, mint sem játék. Ismerjétek meg Hontiné Sohajda Zsófiát, aki júliusban jelentkezett, hogy beszállna ő is a "gyűjtésbe".

/ 2020.11.12. 13:46

Jelentkezz nálunk, ha szeretnél 150 000 Ft állami támogatással venni elektromos kerékpárt!

Megtörtént a részletek ismertetése, így most már hivatalosan is elindult a várva várt program: az állam egymilliárd forintos keretösszeggel támogatja az elektromos biciklik vásárlását. Ha érdekel, jelentkezz nálunk, és elmondjuk, hogyan tudsz pályázni. Addig is jöjjenek a legfontosabb tudnivalók:

/ 2020.11.08. 23:16

Mennyibe kerül ma egy elektromos kerékpár? És miért?

Amióta hivatalossá vált, hogy a kormány összesen egymilliárd forintos keretösszeggel támogatja az elektromos biciklik vásárlását, sokan kíváncsiak, hogy mennyibe is kerülnek ezek az elektromos rásegítéssel működő bringák. A szórás (ahogyan az várható is) meglehetősen nagy: a kereskedők kínálatában találhatunk járgányt 250 ezer forintért, de akár 2 és fél millió forintért is. Ebben a cikkben arról lesz szó, hogy mi és miért kerül ennyibe.

/ 2020.11.08. 21:48

Pedálszenzoros vagy nyomatékszenzoros elektromos kerékpárt vegyünk?

Izzanak a telefonvonalaink és e-mailben is rengetegen érdeklődnek a pontos részletek iránt, amióta a kormány hivatalosan is bejelentette, hogy EU-forrásból összesen egymilliárd forintos keretösszeggel támogatja az elektromos biciklik vásárlását. A Klíma és Természetvédelmi Akcióprogram keretében megvalósuló támogatás legfontosabb feltétele, hogy azt csak az úgynevezett „pedelec” azaz pedálrásegítéses kerékpárokra lehet igénybe venni. Az igénylésre kijelölt első szakasz: november utolsó hete, ezért aki szeretne benne lenni, az SOS keressen minket!

/ 2020.11.04. 22:48

Mire figyelj, ha elektromos kerékpárt szeretnél venni?

Szeptember vége óta lázban ég a hazai kerékpáros társadalom: ekkor, azaz egész pontosan az Európai Autómentes Napon jelentette be ugyanis a kormány a magyarországi elektromos biciklikre vonatkozó vásárlási támogatási rendszert. Mi pedig most lépésről-lépésre bemutatjuk neked, hogy mire figyelj, ha szeretnéd igénybe venni ezt a támogatást. Különösen, ha a vírusveszély miatt online szeretnéd megvásárolni új, elektromos csodabringádat!

/ 2020.10.19. 15:10

Kilométergyűjtő csapatunk tagja: Bottka Csaba, aki 60 évesen kezdett el komolyabban bringázni (riport)

Újabb kilométergyűjtő csapattagot mutatunk be Nektek, Bottka Csabát. Csaba példája is mutatja, hogy soha nincs későn, Ő 60 évesen kezdett el komolyabban kerékpározni.

Arra kértük, hogy meséljen pár szóban magáról, mit csinál, hol él, merre bringázik, és milyen bringája van.

/ 2020.10.19. 14:09

Milyen elektromos kerékpárokat tudsz 150 000 Ft állami támogatással venni?

Túlzás nélkül állíthatjuk, hogy 2020 egyik legnagyobb “eseménye” a hazai kerékpáros közösség (a szakma és a rajongók) számára az az Európai Uniós forrásból megvalósuló egymilliárd forintos állami támogatás, amely végre hamarosan tényleg elérhető lesz! A Klíma és Természetvédelmi Akcióprogram keretében megvalósuló dotációt az úgynevezett „pedelec” azaz pedálrásegítéses kerékpárokra lehet igénybe venni. Mi már nagyon várjuk a hivatalos indulást, de addig is tekintsük át, várhatóan milyen elektromos bicikliket tudtok majd állami támogatással megvenni.

/ 2020.10.06. 23:00

Hamarosan 150 000 Ft állami támogatással vehetsz elektromos kerékpárt!

Európai Uniós forrásból összesen egymilliárd forintos keretösszeggel támogatja az állam az elektromos biciklik vásárlását – amelyre várhatóan október végétől, november elejétől lehet pályázni. A Klíma és Természetvédelmi Akcióprogram keretében megvalósuló támogatás minden részlete még nem ismert, de az már biztosnak látszik, hogy azt csak az úgynevezett „pedelec” azaz pedálrásegítéses kerékpárokra lehet igénybe venni. A tisztán elektromos meghajtású, azaz pedálozás nélkül is haladni képes „e-bike” biciklik vásárlására tehát nem!

/ 2020.09.16. 21:43

Újabb kilométergyűjtő csapattag mutatkozik be, Nagy János.

Újabb kilométergyűjtő csapattag mutatkozik be, Nagy János. Sokakhoz hasonlóan ő is egészségügyi okokból kezdett el bringázni, ami mára szenvedéllyé vált- Április óta 1642 km-t tekert, ami átlagosan több mint 300 km havonta, ami már szép táv.

Kíváncsiak voltunk, ki ő, hol él, mi a foglalkozása, és mikor és hol biciklizik, hátha az ő történetében felfedez valaki egy közös pontot, egy hasonló életszituációt, és kerékpározni kezd.

/ 2020.09.09. 17:58

Kilométergyűjtő csapatunk tagja: Sás Róbert (riport)

Április 1 óta fut kilométer gyűjtő „játékunk”, amiben már 13-an vesznek részt, azaz küldik rendszeresen a kerékpárral megtett  kilométereket. Azért tettem idézőjelbe a „játékot”, mert ez nem az a klasszikus csinálj valamit és nyersz, vagy sorsolunk és nyersz játék, mert itt nincsen nyeremény. Itt az adja a plusz élményt, hogy egy csapatban tekersz, de úgy hogy fizikailag távol vagytok egymástól. A csapatban van hivatásos, a válogatott keretre készülő profi is, és van háziasszony, aki csak a munkába teker, de azt minden nap. Mindenki más okból biciklizik, de egy közös bennük, életmódjuk része már a kerékpározás. Reméljük példájuk sokakat segít abban, hogy elkezdjék ezt a sportot, és idővel szemléletet, életmódot váltsanak.

/ 2020.08.05. 11:40

Bővítsük együtt a népszerű biciklis túrák kiadványunk!

Két évvel ezelőtt készítettünk egy ebookot, 7 népszerű kerékpártúra Magyarországon címmel, mert nem találtunk ilyen kiadványt.

Arra gondoltunk, hogy érdemes lenne idén kibővíteni, újabb útvonalakat beletenni.

/ 2020.07.17. 15:31

Koczka Mónika kilométergyűjtő csapatunk tagja

Idén április 1-én hirdettük meg kilométergyűjtő játékunkat. A dátum ellenére nagyon is komolyan gondoltuk, hogy így támogassuk egymást, így kapcsolódjunk egymáshoz, ha már akkor nem lehetett, és most is csak óvatosan.

Mónika is később csatlakozott a csapathoz, és apró, de emelkedőkkel tarkított kilométerekkel gazdagítja a csapatot.

/ 2020.07.17. 14:47

Cserti Judit Picur - egy kilométergyűjtő tagunk bemutatkozik (interjú)

Idén április 1-én hirdettük meg kilométergyűjtő játékunkat. A dátum ellenére nagyon is komolyan gondoltuk, hogy így támogassuk egymást, így kapcsolódjunk egymáshoz, ha már akkor nem lehetett, és most is csak óvatosan.

Picur, mert ez Judit beceneve csak később jelentkezett be a gyűjtésbe, amit azért is érdemes nagyra értékelni, mert ő már látta, hogy a többiek mennyit tekernek átlagosan havonta, látta, hogy sokkal többet, mint ő. Ez is erősíti azt, amit kezdetektől mondunk: a részvétel a fontos!

/ 2020.06.29. 15:03

Nagy Zita, új kilométergyűjtő tagunk bemutatkozása (riport)

Idén április 1-én hirdettük meg kilométergyűjtő játékunkat. A dátum ellenére nagyon is komolyan gondoltuk, hogy így támogassuk egymást, így kapcsolódjunk egymáshoz, ha már akkor nem lehetett, és most is csak óvatosan.

Zita csak később jelentkezett be a gyűjtésbe, de olyan lendülettel, olyan sok képpel, hogy nagyon nagy örömmel számolunk be itt róla.

/ 2020.06.03. 23:06

Mert minden fejben dől el...(interjú)

Márciusban indítottunk egy játékot. Arra kértünk benneteket, akik követitek az oldalunk, hogy minden hó elején írjátok meg, mennyit mentetek, hány kilométert tekertetek. Nem az számít, hogy ki mennyit megy, hanem az, hogy példát mutassunk másoknak.

/ 2020.05.23. 16:52

A nálunk kapható BadDog kerékpár TOP10

Hatalmas sikert arattak, és aratnak a mai napig a BadBike kerékpárjai. Az okok elég egyértelműek: nagyon vagány, és megbízható bringákról van szó, és az áruk is nagyon baráti.

Akik nem ismernék annyira ezt a márkát, azoknak elmondjuk, hogy a gyártó neve BadBike, és külön márkaneve van a nőknek, és a férfiaknak készített bringáknak. A női kerékpár a BadCat, míg a férfi a BadDog néven található meg nálunk.

/ 2020.05.20. 23:39

A srác aki a legtöbbet ment áprilisban, és ezzel eljutott volna akár…(a megfejtés a cikkben)

Még márciusban indítottunk egy játékot, hogy a biztonságos távolságtartás mellett is legyen közösségi élmény a bringázás: arra kértünk benneteket, akik követitek az oldalunk, olvassátok a hírleveleinket, és vásároltok bicikli webshopunkból, hogy minden hó elején írjátok meg, mennyit mentetek, hány kilométert tekertetek.

/ 2020.05.11. 12:55

A lány a maszk mögött - A "Mutass példát" játékunk nyertese

Még április 9-én hirdettük meg a „Mutass példát! Mutasd meg, Te hogy bringázol koronavírus-járvány idején!” Facebookos játékunkat.

Nagyon sokan neveztetek a játékra, szuper képeket kaptunk.

Ahogy az egy biciklis versenynél is lenni szokott, a start után elhúzott a mezőnytől egy élboly, a verseny felénél pedig már csak két versenyző haladt fej-fej mellet, és szoros küzdelemben végül Kimba Hana lett a befutó. Őt mutatjuk most be Nektek.

/ 2020.04.28. 23:57

“Népszerűtlen”, azaz kevésbé látogatott bicikli útvonalak

A fene sem gondolta volna, hogy két évvel azután, hogy elkezdtük megírni a 7 népszerű bicikli túra Magyarországon című ebookunkat, készítünk egy cikket a nem népszerű bicikli útvonalakról is. Úgy látszik, 2020 már csak ilyen.

/ 2020.04.13. 07:47

Készíts videót, mutasd meg, mennyire értesz a bringákhoz!

Sok cikket írtunk a biciklik kiválasztásáról, tisztításáról, karbantartásáról, de nagyon sokan örülnének videós segítségnek.

Mi itt a boltban el vagyunk foglalva a szervizekkel, és a megrendelések kiszolgálásával, segíts nekünk, készítsd el Te ezeket az ismeretterjesztő videókat!

 

Bejelentkezés

Elfelejtett jelszó
Vissza