Hírek

/ 2021.06.07. 19:19

Kezdők és hobbibringázók ideális választása a trekking-kerékpár

Ha kezdőként vagy abszolút hobbibringásként keresel magadnak biciklit, akkor a legjobb választás valószínűleg a trekking-kerékpár lesz, amit sokan csak egyszerűen túrakerékpár néven hívnak.

/ 2021.06.07. 18:29

Brutális drágulás előtt áll a kerékpárpiac? De miért?

Ha valaki mostanában szeretne egy hobbi kategóriás országúti, városi vagy trekking kerékpárt vásárolni, és ezért szeretné a különböző webshopok kínálatát alaposan megvizsgálni, az olyan dolgot fog tapasztalni, amit legutóbb a ‘80-as évek táján. Várólista, készlethiány, üres polcok - számos helyen ez vár a vevőre.

/ 2021.06.03. 11:03

Mutasd meg Te is, hogy milyen felszabadultan tekersz! Mosolyogj bátran!

Nyakunkon az igazi jó idő és úgy tűnik, hogy szépen lassan végre visszakaphatjuk a régi életünket. 
Tarts velünk egy játékra és mutasd meg Te is, hogy milyen felszabadultan tekerni.

/ 2021.06.02. 09:27

Úton

Nem vagyok bringás. Nincs jó biciklim, nincs biciklis ruhám. Egyszerűen csak ha valahova mennem kell sok esetben bringával teszem meg az utat. Nem vonzanak, nem inspirálnak a nagy távolságok. Nem tekintem a biciklizést teljesítmény sportnak. A legtöbb esetben csak nézem a tájat és haladok az úton a cél felé, és a cél nem az út vége, sokkal inkább valami absztrakt cél, talán nem is térben , sokkal inkább időben elhelyezkedő cél. 

/ 2021.05.19. 10:52

„Amíg a lábam bírja” – cikk Rumán Sándorral, kilométergyűjtő csapatunk tagjával

Sándor hihetetlenül szeret tekerni és a MangoBike egyik leglelkesebb követője. Ő az, aki minden játákunkban szívesen részt vesz ami a bringázásról szól. Imádja gyűjteni a kilométereket, a játékban már tavaly is részt vett. 

/ 2021.05.17. 15:46

Új trend lesz-e a “céges elektromos kerékpár”?

Azt már itthon is megszokhattuk, hogy a jól teljesítő, kiemelt munkatársak és a menedzserek céges autót kapnak, a céges mobiltelefon és céges laptop pedig a “fehér galléros” kollégák esetében számos helyen gyakorlatilag alapjuttatásként van a csomagban. Ehhez most becsatlakozhat a vállalat által a dolgozó számára ingyenesen rendelkezésre bocsájtott elektromos bicikli is. 

/ 2021.04.27. 11:03

Férfi a maszk mögött. A "mutass példát" játék egyik résztvevője

Még április elején hirdettük meg a „Mutass példát! Mutasd meg, Te hogy bringázol koronavírus-járvány idején!” Facebookos játékunkat.

Szuper képeket kaptunk.

A biciklis versenyekhez képest ez a játék most máshogy alakault. Nem volt élboly mindenki fej fej mellett haladt végig. 

Az egyik nevezőt, Fóth Pétert mutatjuk most be Nektek.

/ 2021.03.27. 14:40

Miért lett hipertrendi a “GRAVEL-bike” a koronavírus időszak alatt?

Lehet, hogy Te is azok közé tartozol, akik most még csak kóstolgatják ezt az új típus-megnevezést: mi a szösz az a GRAVEL kerékpár? És miben más, mint egy normál országúti bringa? És mitől lett ez most olyan hipertrendi, hogy szinte minden külföldi, bringabarát weboldal ezzel kezdődik és már egy csomó ismerősöd is ilyet akar?/ 2021.03.09. 14:06

Mutasd meg Te hogyan tekersz a koronavírus idején!

Év elején, amikor terveztük, hogy márciusban csinálunk egy játékot, nem sejtettük, hogy idén márciusban is ugyan az lesz, mint tavaly. Ugyan úgy tart a járvány, ugyan úgy karantén van. Szerencsére az időjárás is hasonlóan szép. Ha minden ugyan az, akkor ismételjük meg a tavalyi játékot, mutasd meg, hogy kell felelősen kerékpározni koronavírus járvány idején!

/ 2021.03.08. 16:25

Teljes nyitvatartási időben várunk szeretettel

A hétfőtől hatályba lépő kormányrendelet szerint üzletünk Március 8. - Március 22. között is nyitva tarthat! Bátran gyere be hozzánk: vigyázunk magunkra és RÁD is.

/ 2021.03.08. 15:34

Woom gyerekkerékpárok

Elcsépelt közhelynek tűnhet, de akkor is igaz: ha a gyerekeddel szeretnéd megszerettetni a biciklizést, akkor ahhoz jó minőségű kerékpár szükségesPersze úgy is megtanulhat bárki bringázni, ha két fa kerék közé rögzített seprűnyélen gyakorol, emlegetik is az öregek, hogy “bezzeg az én időmben”, csak persze az élmény és a kedv teljesen más lesz./ 2021.02.10. 08:57

Bringás kalandok a Termál Kerékpáros Túraúton Vas megyében

Nagy Zita, 2020-as és a 2021-es kilométer gyűjtő csapatunk tagja még tavaly megosztotta velünk 2 bringás útvonalát is, amit most mi is megmutatunk Neked.

Történelmi emlékek, természeti szépségek, házias ízek, finom borok, strandfürdők, kalandparkok, arborétumok, gyógyvizes fürdőzés – többek között ezeket az élményeket nyújtja a nyugati határhoz közel eső Vas megyei Termál Kerékpáros Túraút, no meg ezeken felül természetesen a kerékpározás csodás élményét.

 

/ 2021.02.03. 15:17

Tekerj minél többet, jegyezd a kilométereket, tartsatok velünk a kihívásra 2021-ben is!

A tavalyi év sikerét és a visszajelzéseiteket látva, nem lehetett kérdés, hogy idén újra megrendezzük a kilométer gyűjtő játékunkat. Idén sincs más dolgod, csak tekerni és küldeni hó elején Messengeren a kilométereket.

/ 2020.11.16. 13:25

Bemutatkozik: Hontiné Sohajda Zsófi, kilométergyűjtő csapatunk tagja (interjú)

Április elsején kezdtük, és december 1-én zárjuk kilométergyűjtő "játékunkat", ami inkább közösségi mozgalom, mint sem játék. Ismerjétek meg Hontiné Sohajda Zsófiát, aki júliusban jelentkezett, hogy beszállna ő is a "gyűjtésbe".

/ 2020.11.12. 13:46

Jelentkezz nálunk, ha szeretnél 150 000 Ft állami támogatással venni elektromos kerékpárt!

Megtörtént a részletek ismertetése, így most már hivatalosan is elindult a várva várt program: az állam egymilliárd forintos keretösszeggel támogatja az elektromos biciklik vásárlását. Ha érdekel, jelentkezz nálunk, és elmondjuk, hogyan tudsz pályázni. Addig is jöjjenek a legfontosabb tudnivalók:

/ 2020.11.08. 23:16

Mennyibe kerül ma egy elektromos kerékpár? És miért?

Amióta hivatalossá vált, hogy a kormány összesen egymilliárd forintos keretösszeggel támogatja az elektromos biciklik vásárlását, sokan kíváncsiak, hogy mennyibe is kerülnek ezek az elektromos rásegítéssel működő bringák. A szórás (ahogyan az várható is) meglehetősen nagy: a kereskedők kínálatában találhatunk járgányt 250 ezer forintért, de akár 2 és fél millió forintért is. Ebben a cikkben arról lesz szó, hogy mi és miért kerül ennyibe.

/ 2020.11.08. 21:48

Pedálszenzoros vagy nyomatékszenzoros elektromos kerékpárt vegyünk?

Izzanak a telefonvonalaink és e-mailben is rengetegen érdeklődnek a pontos részletek iránt, amióta a kormány hivatalosan is bejelentette, hogy EU-forrásból összesen egymilliárd forintos keretösszeggel támogatja az elektromos biciklik vásárlását. A Klíma és Természetvédelmi Akcióprogram keretében megvalósuló támogatás legfontosabb feltétele, hogy azt csak az úgynevezett „pedelec” azaz pedálrásegítéses kerékpárokra lehet igénybe venni. Az igénylésre kijelölt első szakasz: november utolsó hete, ezért aki szeretne benne lenni, az SOS keressen minket!

/ 2020.11.04. 22:48

Mire figyelj, ha elektromos kerékpárt szeretnél venni?

Szeptember vége óta lázban ég a hazai kerékpáros társadalom: ekkor, azaz egész pontosan az Európai Autómentes Napon jelentette be ugyanis a kormány a magyarországi elektromos biciklikre vonatkozó vásárlási támogatási rendszert. Mi pedig most lépésről-lépésre bemutatjuk neked, hogy mire figyelj, ha szeretnéd igénybe venni ezt a támogatást. Különösen, ha a vírusveszély miatt online szeretnéd megvásárolni új, elektromos csodabringádat!

/ 2020.10.19. 15:10

Kilométergyűjtő csapatunk tagja: Bottka Csaba, aki 60 évesen kezdett el komolyabban bringázni (riport)

Újabb kilométergyűjtő csapattagot mutatunk be Nektek, Bottka Csabát. Csaba példája is mutatja, hogy soha nincs későn, Ő 60 évesen kezdett el komolyabban kerékpározni.

Arra kértük, hogy meséljen pár szóban magáról, mit csinál, hol él, merre bringázik, és milyen bringája van.

/ 2020.10.19. 14:09

Milyen elektromos kerékpárokat tudsz 150 000 Ft állami támogatással venni?

Túlzás nélkül állíthatjuk, hogy 2020 egyik legnagyobb “eseménye” a hazai kerékpáros közösség (a szakma és a rajongók) számára az az Európai Uniós forrásból megvalósuló egymilliárd forintos állami támogatás, amely végre hamarosan tényleg elérhető lesz! A Klíma és Természetvédelmi Akcióprogram keretében megvalósuló dotációt az úgynevezett „pedelec” azaz pedálrásegítéses kerékpárokra lehet igénybe venni. Mi már nagyon várjuk a hivatalos indulást, de addig is tekintsük át, várhatóan milyen elektromos bicikliket tudtok majd állami támogatással megvenni.

 

Bejelentkezés

Elfelejtett jelszó
Vissza