Csúcsminőségű össztelós, elektromos hegyi kerékpár Németországból

2022.02.28. 17:10

A német Haibike neve szerencsére már hazánkban is egyre ismertebb az elektromos bringázás rajongóinak körében. És ahogy mi is megírtuk, januártól adómentes juttatás lett a céges elektromos kerékpár, vagyis akár céges cafeteriára is lehet ilyen bringákat kérni, reméljük ez további lökést ad majd sokaknak az életmódváltásra. 



A Haibike-ot eredetileg 1995-ben alapították a németországi Schweinfurt városában. Kezdetben még Winora márkanév néven kínálták a sportbringákat, de hamarosan áttértek a Haibike névre. A hegyi kerékpározás szerelmesei talán még élénken emlékeznek arra, hogy 2010-ben a Haibike alkotta meg minden idők első, nagy teljesítményű elektromos mountain bike kerékpárját: ez volt a legendás eQ XDURO. 

Az új modell bemutatása megnyitotta a kaput egy teljesen új kerékpáros sport előtt. A sportos hegyi elektromos bringázás egyesíti magában a fizikai teljesítményt és az elektromos támogatást. 

Mi a legfőbb előnye az elektromos mountain bike kerékpárnak?

Három szóban összefoglalva: erő, egyensúly és szabadság. Ezt keresik azok, akik elektromos bringával vágnak bele a hegyi kerékpározás rejtelmeibe.  

Többé nem jelenthetnek akadályt a gyökerek és kavicsok között kígyózó, meredek erdei ösvények. Az elektromos rásegítéssel az eddig megmászhatatlannak hitt emelkedőket is meg fogod hódítani. Azokon a nehéz szakaszokon, ahol korábban esetleg csak a tüdődet széthajtva, csigalassúsággal araszolva és ide-oda billegve tudtál átkelni, most szinte legyőzhetetlen leszel. 

Ha nagy fokozatra állítjuk a rásegítést, akkor folyamatosan, dinamikusan fogunk tudni tekerni mászás közben is. 

A Haibike az elektromos bringák csúcskategóriája

Kíváncsi vagy, hogy mire képes egy valóban prémium minőségű, csúcskategóriás elektromos mountain bike a hegyi terepeken? Egy Haibike nyergében érezheted, hogy az ember és a gép természetes és egészséges egyensúlyt alkot.

A cég hisz abban, hogy a világnak több kerékpárosra van szüksége. A biciklizés ugyanis az egyik legegészségesebb sport – a lelki és a fizikai kondíció tekintetében egyaránt. 

Ismerd meg a Haibike AllMtn 3 elektromos kerékpárunkat!

Ha már belekóstoltál a hegyikerékpározás szépségeibe, nem kell külön ecsetelnünk milyen mámorító érzés 20-25 km/h sebességgel tekerni az erdőben. Ezt az élményt a Haibike AllMtn 3 elektromos bringával úgy is átélheted, hogy közben nem kell “kiköpni” a tüdődet. Az alábbi videóban munkatársunk részletesen is bemutatja Nektek ennek igazán tetszetős és első ránézésre is “menő” bringának a legfőbb műszaki paramétereit:

A kerékpár rendkívül dinamikus, 85 Nm nyomatékú Bosch Performance CX motorral van felszerelve. Ennek teljesítménye 625 Wh, azaz bőven 100 km feletti hatótávval rendelkezik még kihívásokkal teli terepen is! A teleszkóp elől is, hátul is RockShox, a fékezésről pedig a Shimano 4-dugattyús MT420 modellje gondoskodik.    

A bringa különlegessége, hogy vegyes kerékmérettel készült, így könnyebb megindulni még hegynek felfelé is. Az elől lévő 29"-os kerék precíz irányítást biztosít, míg a hátsó 27,5"-os kerékkel tökéletes tapadást érhetünk el a meredekebb utakon is. 

A hegyi kerékpározás a szabadságról, a bátorságról, a szenvedélyről és a felfedezés öröméről szól. Fedezzétek fel és tágítsátok ki Ti is a határaitokat! Felfelé és lefelé, nappal és éjszaka egyaránt. Ne riasszon vissza az időjárás sem, a legjobb téli és tavaszi kerékpáros ruházat kiválasztásához itt, valamint ebben a cikkben találsz segítséget!

A legjobb szívvel ajánljuk a német mérnöki precizitás és a fáradhatatlan innováció szimbólumát: a Haibike AllMtn 3 össztelós elektromos hegyi bringát! De ha további modellekre vagy kíváncsi, akkor ismerd meg a Gepida Asgaard-ot, vagy a Hercules Rob Fold-ot itt, vagy a Husquarna cross modelljeit ebben a videóban!

 Ha tetszett a cikk, kérlek oszd meg ismerőseiddel is! Picit lejjebb görgetve pedig feliratkozhatsz hírlevelünkre is, így nem maradsz le a bringás tippekről, tanácsokról.

 

Bejelentkezés

Elfelejtett jelszó
Vissza