Brutálisan jó össztelós, elektromos mountain bike bringát keresel?

2021.09.13. 12:49

Kíváncsi vagy, hogy mire képes egy valóban prémium minőségű, csúcskategóriás elektromos mountain bike a hegyi terepeken?

Most két elképesztően jó modellt is bemutatunk Neked, hogy erdős, sziklás és durva utakon is minden kihívást le tudj győzni. Aki csak egyszer is belekóstolt már a hegyikerékpározás szépségeibe, annak nem kell külön ecsetelni azt a mámorító érzést, amikor akár 20-25 km/h sebességgel tekersz az erdőben. Ezt egy csúcskategóriás elektromos bringával úgy is átélheted, hogy közben nem kell “kiköpni” a tüdődet!

Miért vegyél elektromos mountain bike bringát?

Legfőképpen azért, hogy a gyökerek és kavicsok között kígyózó, meredek erdei ösvényeken is olyan tempót tudj menni, mint a világbajnok versenyzők. Az igazság az, hogy egy elektromos mountain bike bringával a hegyi kerékpározás egy egészen új élmény lesz, még azok számára is, akik átlagon felüli edzettséggel rendlekeznek.
Az elektromos rásegítéssel az eddig megmászhatatlannak hitt emelkedőket is meg fogod hódítani. Azokon a brutál nehéz szakaszokon, ahol korábban esetleg csak a tüdődet széthajtva, csigalassúsággal araszolva és az egyensúlyozási képességeidet folyamatosan próbára téve (ugye nem volt kellemes érzés remegő lábakkal, levegőt alig kapva beborulni?) tudtál átkelni, most legyőzhetetlen leszel.
Állítsd nagy fokozatra a rásegítést és folyamagtosan, dinamikusan fogsz tekerni mászás közben is. Ráadásul mire hazaérsz, nem leszel teljesen kifacsarva, besavasodva, és másnapra könnyen ki tudod pihenni magad. Így akár minden nap nekivághatsz az erdőnek. (Persze, ha szeretsz küzdeni és csutkára lefáradni, az sem baj, akkor csak állítsd kisebbre a rásegítést és harcolj!)

Husqvarna Hard Cross 8 és Mountain Cross 5 a MangóBike kínálatában

Az alábbi videóban munkatársunk a Husqvarna két prémium, elektromos mounti modelljét mutatja be. A Husqvarna Hard Cross 8 és a Mountain Cross 5 is össztelós hegyibringa, mindkettő “lelke” a Shimano legújabb fejlesztése az EP 8 jelű magnéziumházas csúcsmodell motor. Ez az erőforrás az elődjéhez, a Shimano E8000-eshez képest 300 grammal könnyebb (mindössze 2,6 kg), kisebb is, halkabb is, viszont erősebb: 85 Nm-es nyomatékra képes. A rásegítés mértéke egészen a 400%-ot is elérheti. Az EP8 elektromotor további előnye hogy a nagy nyomaték (85Nm) ellenére is képes finoman adagolni az erőt, így jobban tudod kontrollálni a bringát. Például felfelé mászás közben vagy egy-egy kiállásnál sem fognak olyan könnyen kipörögni a kerekek. Szintén a könnyebb irányíthatósághoz járul hozzá, hogy a 25 km/h rásegítést elérve a rendszer fokozatosan csökkenti az ellenállást és nem hirtelen, kvázi “fal-effektussal” szabályoz le.

A videóban látható Husqvarna Hard Cross 8 és a Mountain Cross 5 kerékpárok további közös vonása, hogy mindkettő dupladugattyús Shimano hidraulikus tárcsafék-rendszerrel és Shimano Deore váltóval, csúcsminőségű összteleszkópos, lezárható villákkal, valamint számos kiváló minőségű alkatrésszel van felszerelve! A Hard Cross 8 valamivel brutálisabb igénybevételre van tervezve, ezért abban 38 mm-es Fox villa van, míg a Cross 5-ben 35 mm-es RockShox villa. “Éles” bevetésen, meredek emelkedőkön és laza talajon is kiváló gyorsíthatóság és fékezhetőség jellemezte mindkét biciklit. Kanyarban és fékezéskor, illetve kigyorsításkor is remek élmény volt.



Megújult Shimano E-Tube Project applikációval

Egy dologról még nem ejtettünk szót, pedig ha profi teljesítményre vágysz, ezt nagyon fogod értékelni! A megújult Shimano mobilapplikáció segítségével mindkét Husqvarna elektromos hegyikerépárban személyre szabható a motor karakterisztikája is. Ezzel például be tudod állítani, hogy a rásegítés mondjuk csak a 15 km/h-ás sebességet elérve kapcsoljon be és ne azonnal, ahogy ráülsz. Ez főleg egy könnyebb súlyú tinédzser vagy egy hölgy számára lehet nagyon hasznos, mert mert nem fog “kilőni” alóla a kerékpár egy erőteljesebb pedálmozdulatra.
És ha még eddig nem voltál hegyikerékpár-rajongó, akkor reméljük sikerült felkelteni kíváncsiságodat ezzel a két zseniális kerékpár bemutatásával. Kérdéseiddel és kéréseiddel szeretettel várnak munkatársaink, hogy biztosan megtaláld a hozzád való új bringát!

 Kockázatmentes vásárlás a MangoBikenál

Mi nem csak ingyen szállítjuk ki az általad megrendelt kerékpárt (40 000 Ft feletti vásárlás esetén), hanem ingyen el is hozzuk, ha valamiért mégsem tetszene Neked: kockázat mentes vásárlás a MangoBikenál.

 Ha nincs meg egyben az összeg, az sem baj! Nálunk már hitelre is vásárolhatsz! Részletek a termékek oldalán!

 

Ha tetszett a cikk, kérlek oszd meg ismerőseiddel is! Picit lejjebb görgetve pedig feliratkozhatsz hírlevelünkre is, így nem maradsz le a bringás tippekről, tanácsokról.

 

Bejelentkezés

Elfelejtett jelszó
Vissza