Adómentes juttatás lett a céges elektromos kerékpár!

2022.01.10. 10:55

Várhatóan az év egyik legmenőbb adómentes cafeteria juttatása lesz és reményeink szerint nagymértékben növeli majd a kerékpározók arányát is a kormány új rendelete.
Ennek értelmében ugyanis 2022. január 1-től adómentesen, vállalati cafeteria juttatásként biztosíthatnak a cégek normál, vagy elektromos meghajtású kerékpárt dolgozóiknak. Munkábajáráshoz és magáncélú használatra egyaránt! 



Mik a feltételek?

Ha szeretnél Te is céges tulajdonú elektromos bringát hajtani, a legfontosabb, hogy a vállalkozás felvegye az elektromos biciklit a választható cafeteria juttatások listájára. Ezután normál cafeteria elemként (ahogy buszbérletet vagy SZÉP-kártyát is) a munkavállalók maguk igényelhetik az e-kerékpárt vagy annak nem elektromos változatát. 

A rendelet második fontos szabálya, hogy a cégek legfeljebb 300 watt teljesítményű elektromos motorral segített kerékpárokat biztosíthatnak adómentesen a munkavállalóik számára. 

A kormány ezzel a rendelettel elsősorban a környezettudatosság és a fenntarthatóság céljait szeretné szolgálni. Ahogyan egy általunk megkérdezett vállalatvezető nyilatkozta: “...bár mi a munkavállalóink számára a kerékpárt magáncélra adjuk, arra számítunk, hogy a munkába járás során is előnyben részesítik majd a kerékpárt a dolgozóink, csökkentve ezzel a város autóforgalmát.”

Céges elektromos kerékpár magánhasználatra?

Igen, és várhatóan ettől lesz nagyon menő ez a juttatás! A céges kerékpár ugyan természetesen nem lesz a munkavállaló tulajdona, (vagyis nem adhatja el), de az adómentes juttatásnak nem feltétele, hogy a hagyományos, illetve az elektromos kerékpárt kizárólag munkába járásra használja a dolgozó. Így a cég által megvásárolt vagy lízingelt bicikliket teljes egészében használhatjuk magáncélra is - kirándulásokra, túrázáshoz, sportoláshoz, családi programokhoz egyaránt.

Szerencsére hazánk már a pandémia előtt is előkelő helyen állt a kerékpárhasználatot illetően az Európai Unióban – az Eurobarométer legutolsó felmérése szerint Hollandia és Dánia mögött a harmadik „legbringásabb” nemzet voltunk –, és ez a trend a világjárvány nyomán csak tovább erősödött.

Eljött az e-bicikli flották ideje!

A modern szemléletű vállalatoknál a munkavállalói juttatások között már korábban is egyre gyakrabban tűnt fel a “céges e-bike” - most ez a trend még tovább erősödhet, hiszen az adómentes juttatás a cégeknek extra megtakarítást jelent. 

A jól teljesítő munkatársak a céges mobiltelefon és céges laptop mellé mostantól akár alapjuttatásként is kaphatnak ingyenesen rendelkezésre bocsájtott elektromos biciklit. 

Elektromos bringát keresel? Nézz körül nálunk!

A MangoBike évek óta az egyik legmegbízhatóbb és az egyik legnagyobb volumenű kereskedőnek számít a hazai piacon. Nemcsak tapasztalatunk és szakértelmünk van a témában, hanem megbízható szerviz hátterünk is! Rutinos kollégáinkat pedig folyamatosan képezzük, hogy a karbantartás és a javítás során a lehető legjobb szolgáltatást tudják nyújtani Nektek.

MangoBike hatalmas elektromos kerékpár kínálatában jelenleg is közel 50 olyan modellt találhatsz, amelyet raktárról, azonnal is elvihetsz - nézz körül és válassz!

Elektromos MTB kerékpárok

Elektromos MTB fully/össztelo kerékpárok

Elektromos trekking kerékpárok

Elektromos városi kerékpárok

Elektromos országúti kerékpárok

 Kockázatmentes vásárlás a MangoBikenál

Mi nem csak ingyen szállítjuk ki az általad megrendelt kerékpárt (40 000 Ft feletti vásárlás esetén), hanem ingyen el is hozzuk, ha valamiért mégsem tetszene Neked: kockázat mentes vásárlás a MangoBikenál.

 Ha nincs meg egyben az összeg, az sem baj! Nálunk már hitelre is vásárolhatsz! Részletek a termékek oldalán!

 

Ha tetszett a cikk, kérlek oszd meg ismerőseiddel is! Picit lejjebb görgetve pedig feliratkozhatsz hírlevelünkre is, így nem maradsz le a bringás tippekről, tanácsokról.

 

Bejelentkezés

Elfelejtett jelszó
Vissza