Milyen árkategóriákban kaphatók az elektromos kerékpárok?

2022.03.21. 11:26

Milyen árkategóriákban kaphatók az elektromos kerékpárok? Olyannyira, hogy 2022. január 1-től már a  hazai cégek, munkáltatók is adómentes cafeteria juttatásként biztosíthatnak elektromos meghajtású kerékpárt a dolgozóiknak. És ami a legjobb, ez munkába járásra és magáncélú használatra egyaránt vonatkozik!

Ha esetleg vállalkozás- vagy cégvezetőként bővebben is érdekelnek az elektromos biciklikre vonatkozó új adószabályok, akkor erről itt bővebben is olvashatsz!

“De milyen elektromos biciklit kapok és mennyiért?”

Ezzel a kérdéssel nap mint nap találkozunk, hiszen maga az elektromos meghajtású kategória is még annyira új, hogy viszonylag kevesen mondhatják magukat a téma szakértőjének. 

Ami a legalapvetőbb technikai kategóriákat jelenti, azt mindenképpen fontos tudni, hogy az elektromos bringákat két nagy csoportra oszthatjuk: vannak a pedálszenzoros és vannak a nyomatékszenzoros megoldásúak. A pedálszenzoros technika működési elve, hogy a pedál mozgása által keltett mágneses térváltozás hozza működésbe az elektromotort. Míg a nyomatékszenzoros elektromos biciklik úgy működnek, hogy a hajtóműbe épített nyomatékszenzor a pedálra  kifejtett nyomást érzékeli, és a megfelelő értéknél bekapcsolja az elektromos rásegítő motort. Vagyis a bicikli attól függően segít rá a hajtásra, hogy milyen erővel próbáljuk taposni a pedált.   

Elektromos kerékpárok 600 000 Ft alatt:

Ebben a kategóriában ugyan van néhány olyan termék, amely megvásárlásra ajánlható, de az igazság az, hogy 600 000 Ft alatt ma már többnyire csak olyan elektromos kerékpárt kapni, amelyek nagyon egyszerűek, és kezdetleges felszereltségűek. Sok esetben névtelen kínai gyártók állnak leginkább ezek mögött, akik szervizháttérrel sem rendelkeznek. Így sajnos be kell kalkulálni, hogy ha ilyen elektromos bringát veszünk, akkor azt csak az első hibáig tudjuk használni, mivel nem lesz hozzá alkatrész.

Elektromos kerékpárok 600 000 Ft és 1 000 000 Ft között:

Ebbe a kategóriába tartozik a neves gyártók legtöbb komfort kategóriás, belépő szintű trekking és városi elektromos bringája. Ezeknél a járműveknél általában rendben van az ár-érték arány. Ha fontos a számunkra a szakszerű karbantartás, a pótalkatrész ellátás és a professzionális szaktanácsadás is, akkor célszerű a vásárlást szaküzletben megejteni. Érdemes élni a vásárlás előtti kipróbálás lehetőségével is, hiszen jelentős különbségek lehetnek az egyes biciklik között nemcsak a kényelem terén, de a menettulajdonságok tekintetében is. 

Elektromos kerékpárok 1 000 000 Ft és 1 300 000 Ft között:

Ebbe a kategóriába tartoznak a márkás gyártók jobb felszereltségű, minőségi, modelljei, valamint a teherkerékpárok és az elektromos mountain bike-ok belépő termékei. Ebben a kategóriában a márkanév mellett már kiváló minőséget, stílust és presztízst is kapunk a pénzünkért. 

Sajnos, vannak olyan online kereskedők, akik egy-egy kevésbé értékes kerékpárt próbálnak magasabb árcédulával ellátva eladni, ezért ilyen kerékpárokat már csak megbízható kereskedőtől ajánlatos vásárolni, akik egészen biztosan képesek biztosítani a szakszerű karbantartást és a pótalkatrész utánpótlást is. 

Elektromos kerékpárok 1 300 000 Ft és 2 000 000 Ft között:

Ez a kategória már az exkluzív termékek világába vezet bennünket, amelyek többnyire a különleges dizájnjukkal vagy a különleges műszaki felszereltségükkel tűnnek ki. Itt találhatjuk azokat a speciális elektromos kerékpárokat is, amelyek kis darabszámban, manufakturális eljárással vagy külön megrendelői kívánságra készülnek. 

Ezeket az értékes bicikliket mindenképpen közvetlenül kerékpárszaküzletben ajánlatos megvásárolni, ahol a különleges felszereltséghez vagy a speciális teljesítményhez tartozó megfelelő szaktanácsadást is meg tudjuk kapni!

Célszerű annak is utánajárni, hogy a garancia és a pótalkatrész ellátás minden esetben biztosított-e. 

Elektromos kerékpárok 2 000 000 Ft felett:

Durva még belegondolni is, de van olyan elektromos kerékpár, ami 60 000 euróba (vagyis 22 - 23 millió ropogós magyar forintba) kerül. Ezek a bringák elsősorban a ritkaságértékük miatt, vagy esetleg a befektetési cél miatt tűnnek ki. Értéküket nem annyira az elektrotechnikai teljesítmény, hanem inkább a beépített különleges anyagok, az exkluzív dizájn és az egyediség-faktor határozza meg. 

Ez az elkövetkező években bizonyára meg fog változni, hiszen az elektromos kerékpárok piacán is évről-évre egyre több látványos és izgalmas technológiai újítás jelenik meg.


MangoBike hatalmas elektromos kerékpár kínálatában jelenleg is közel 50 olyan modellt találhatsz, amelyet raktárról, azonnal is elvihetsz - nézz körül és válassz!

Elektromos MTB kerékpárok

Elektromos MTB fully/össztelo kerékpárok

Elektromos trekking kerékpárok

Elektromos városi kerékpárok

Elektromos országúti kerékpárok

 Kockázatmentes vásárlás a MangoBikenál

Mi nem csak ingyen szállítjuk ki az általad megrendelt kerékpárt (40 000 Ft feletti vásárlás esetén), hanem ingyen el is hozzuk, ha valamiért mégsem tetszene Neked: kockázat mentes vásárlás a MangoBikenál.

 Ha nincs meg egyben az összeg, az sem baj! Nálunk már hitelre is vásárolhatsz! Részletek a termékek oldalán!

 Ha tetszett a cikk, kérlek oszd meg ismerőseiddel is! Picit lejjebb görgetve pedig feliratkozhatsz hírlevelünkre is, így nem maradsz le a bringás tippekről, tanácsokról.

 

Bejelentkezés

Elfelejtett jelszó
Vissza