Jelentkezz nálunk, ha szeretnél 150 000 Ft állami támogatással venni elektromos kerékpárt!

2020.11.12. 13:46

Megtörtént a részletek ismertetése, így most már hivatalosan is elindult a várva várt program: az állam egymilliárd forintos keretösszeggel támogatja az elektromos biciklik vásárlását. Ha érdekel, jelentkezz nálunk, és elmondjuk, hogyan tudsz pályázni. Addig is jöjjenek a legfontosabb tudnivalók:

Csak pedelecre!

A Klíma és Természetvédelmi Akcióprogram keretében megvalósuló támogatást csak az úgynevezett „pedelec” azaz pedálrásegítéses elektromos kerékpárokra lehet igénybe venni. A tisztán elektromos meghajtású, azaz pedálozás nélkül is haladni képes „e-bike” biciklik vásárlására tehát nem. Ha szeretnéd tudni pontosan hogy, melyik elektromos bringa számít a pedelec kategóriába, akkor ebben a cikkünkben megtudhatod!

Munkaviszonyt igazolni kell!

A program fő célja a kerékpárral való munkába járás ösztönzése, ezért az állami dotáció igénybevételéhez munkaviszonyt is igazolni kell. A támogatás csak magánszemélyeknek jár, cégek nem vehetik igénybe (az áfa tehát nem igényelhető vissza a támogatott elektromos kerékpár után, ezt érdemes figyelembe venni). 

A támogatásnak van maximális mértéke!

  • Pedálszenzoros hajtási rendszerrel felszerelt elektromos pedálrásegítésű kerékpárok esetén a támogatás maximális mértéke a beszerzés időpontjában érvényes, maximum bruttó 400.000 Ft-os eladási ár 50 százaléka, de legfeljebb 90.000 forint lehet. 
  • Nyomatékszenzoros hajtási rendszerrel felszerelt elektromos pedálrásegítésű kerékpárok esetén a támogatás maximális mértéke a beszerzés időpontjában érvényes maximum bruttó 900.000 Ft-os eladási ár 50 százaléka, de legfeljebb 150.000 forint lehet.

Ha szeretnéd pontosan tudni, mi a pedálszenzoros és a nyomatékszenzoros megoldások közt a különbség, akkor kattints ide.

Nem igényelheted meg akármelyik webshopban!

A rendszert úgy alakította ki az illetékes Innovációs és Technológiai Minisztérium, hogy ahhoz mind a kereskedőket, mind pedig a modelleket regisztrálni kell. Az elektromos kerékpárok vásárlására járó kedvezményt csak hazai piaci jelenléttel bíró, regisztrált cégeknél lehet igénybe venni. Mi természetesen ilyen cég vagyunk! :)

Csak bizonyos időpontokban igényelheted meg az állami támogatást!

Fontos tudni, hogy a pályázatok benyújtására szakaszosan, a rendelkezésre álló forrás kimerüléséig van lehetőség! Az első szakasz 2020. november 23. és 27. között van meghatározva, a második szakasz 2020. december 28-tól 2021. január 01-ig tart, és így tovább, minden hónapban lesz 4-5 munkanap. A nem megfelelő időszakban benyújtott pályázat automatikusan elutasításra kerül, ezért aki szeretne állami támogatással venni bringát, mindenképp keressen fel minket! 

Sajnos nem túl egyszerű az ügyintézés - de mi SEGÍTÜNK! :) 

+36 99 524 341
hallo@mangobike.hu

A MangoBike egyike azon kereskedőknek Magyarországon, akik 2020-ban a legtöbb elektromos biciklit értékesítették. Nemcsak tapasztalatunk és szakértelmünk van tehát a témában, hanem megbízható szerviz hátterünk is! Rutinos kollégáinkat pedig folyamatosan képezzük, hogy a karbantartás és a javítás során a lehető legmagasabb minőséget tudják nyújtani Nektek!

Nézz körül és válassz elektromos kerékpárt!

Rengeteg elektromos biciklit rendeltünk meg, és ezek már úton vannak hozzánk (a napokban is sok új modellel bővítünk!). Nézd meg az aktuálisan elérhető, de folyamatosan frissülő választékot – nálunk most ezeket az elektromos kerékpárokat tudod megvásárolni akár 150 000 Ft állami támogatással: államilag támogatott kerékpárok listája

Az egymilliárd forintos keretből várhatóan kb 6-7 000 db új pedelec vásárlására jut támogatás. Mi készen állunk és alig várjuk, hogy ezt a támogatást Nektek is elérhetővé tegyük!

 Kockázatmentes vásárlás a MangoBikenál

Mi nem csak ingyen szállítjuk ki az általad megrendelt kerékpárt (40 000 Ft feletti vásárlás esetén), hanem ingyen el is hozzuk, ha valamiért mégsem tetszene Neked: kockázat mentes vásárlás a MangoBikenál.

 Ha nincs meg egyben az összeg, az sem baj! Nálunk már hitelre is vásárolhatsz! Részletek a termékek oldalán!

 

Ha tetszett a cikk, kérlek oszd meg ismerőseiddel is! Picit lejjebb görgetve pedig feliratkozhatsz hírlevelünkre is, így nem maradsz le a bringás tippekről, tanácsokról.

 

Bejelentkezés

Elfelejtett jelszó
Vissza