Miben más egy pedelec kerékpár, mint egy robogó?

2018.03.12. 14:11

Nincs több meredek útszakasz, fárasztó, izzasztó biciklizés. Csak élvezetes, lendületes suhanás. A pedelec lényege, hogy egy kis teljesítményű motor - ha szükséges -, rásegít a pedálozásra, kiegészítő hajtást, lendületet adva a bicajozáshoz.

Ezt úgy kell elképzelned, hogy Te csak tekersz, és egy okos program figyeli, mikor van szükség a segítségre. Ha érzi, hogy nehezebben tekersz, a motor bekapcsol, és rásegít. Csak tekerni kell, a többit a motor megoldja. Okos, de könnyű megoldás ez, a kerékpár súlya a motorral és az akkuval együtt sem haladja meg a 25 kg-ot.

Mi a különbség pontosan a pedelec és elektromos kerékpár (E-bike) között?

Az elektromos kerékpároknál egy gázkar segítségével hasonló hatást lehet elérni, mintha robogót használnánk. Ám úgy tűnik a pedelec sokkal népszerűbb, hiszen az emberek vagy biciklizni vagy robogózni szeretnének. Ezzel szemben a pedelec olyan megoldást kínál, mely segítségével csak pedálozással (rásegítve a tekerésre) lehet aktiválni az elektromos rendszert. Így újszerű élményben lehet részünk és egész biztos, hogy nem fogunk ellustulni, sőt egyre nagyobb önbizalommal fogjuk előkapni a bicajunkat a pincéből.

Mire jó a pedelec? Igazi társ egy klassz utazás során

Környezetbarát, olcsó fenntartású, korszerű megoldás a 21. században. És nagyon divatos színekben kapható a pedelec, így a modern megjelenésünk is garantált a segítségükkel. Segít abban, hogy a sportolás természetes tevékenység legyen a számunkra. Olyan helyszínen is könnyedén pedálozhatunk, ahol a normál kerékpárral esetleg nehezebb vagy lehetetlen ezt megtennünk. Jóformán bárhol túrázhatunk vele. Vannak pedelec-ek külön terepre, aszfaltra és összecsukható változatban is elérhetőek, így bárhova könnyedén magaddal viheted.

A cikk a hírlevél feliratkozás után folytatódik!

Kétkerekes tanácsok, úti tippek, akciók

Iratkozz fel, ha szeretsz kerékpározni, elfogadod a jó tanácsokat, és szereted az akciókat!




Email marketing by NeoSoft

Megbízható közlekedési eszköz

A pedeleces bringa segít abban is, hogy a suliba vagy munkahelyre időben beérj, ha például messzebbről érkezel, vagy nincs zuhanyozási lehetőség az adott helyen. Ha éppen nehéz csomagot kell magaddal vinned, vagy be kell vásárolnod, akkor is kiváló megoldás a pedelec kerékpár. De, ha éppen a kondíciód nincs a topon, de mégis tekernél egy nagyot a természetben, kikapcsolódva a város zajától, akkor szintén megfelelő választás lehet ez a megoldás.

Neked milyen elektromos bicikli való?

Badcat Birman 9.2 Easy Entry 2018 - ezzel járj munkába

Városi kerékpározáshoz, munkába járáshoz a Badcat Birman 9.2 Easy Entry 2018 elektromos bringánkat ajánljuk. Teszteltük, ideális közlekedési eszköz, ügyeltek rá, hogy kényelmes legyen a fel és leszállás, ülés rajta.

Haibike XDURO AllMtn 10.0 2018 - az állat

Hegyre, völgyre, erdőbe, mezőre. Álom kerékpár, all mountain, nagy rúgóút a teleszkópokba, elől - hátul, erdőbe való igazán, de egyébként mindenes. Drága teleszkópok, magas minőségű meghajtó rendszer, fék, és egyáltalán minden alkatrész minőségi, hogy bírja az erdei strapát. Nagyobb nyomatékú motor van benne. Igazi hardcore bringásoknak való, akik nem állnak meg, menet közben akarnak pihenni. 

Haibike SDURO Trekking 8.0 2018 - a 2in1

Elektromos trekking kerékpár, elsősorban túrázáshoz. Mi soproniak ilyet vennénk, mert a Fertő körüli túrákhoz a legjobb típus. De biztos nem sértődik meg egy balatoni körbetekeréskor sem. A váz geometria miatt optimális az átlag kerékpárosnak, így városban is használható. Olyannak ajánlott, aki nem csak munkába járna vele, hanem a hétvégén is.

Te milyen elektromos kerékpárt használnál?

Ha Sopronban jársz, ugorj be hozzánk, próbáld ki, hogy Neked melyik lenne az ideális. Mindenképpen érdemes odafigyelni az elektromos bringákra, hiszen nem kell rá forgalmi, nem kell olajcsere, nem tekerik vissza az óráját, és több is befér a garázsba, lehet vele parkolni, nem büdös, nem kell tankolni bele, és 1-1 pohár is belefér használat közben. ;-)

Ha tetszett a cikk, kérlek oszd meg ismerőseiddel is!

Bejelentkezés

Elfelejtett jelszó
Vissza