Új trend lesz-e a “céges elektromos kerékpár”?

2021.05.17. 15:46

Azt már itthon is megszokhattuk, hogy a jól teljesítő, kiemelt munkatársak és a menedzserek céges autót kapnak, a céges mobiltelefon és céges laptop pedig a “fehér galléros” kollégák esetében számos helyen gyakorlatilag alapjuttatásként van a csomagban. Ehhez most becsatlakozhat a vállalat által a dolgozó számára ingyenesen rendelkezésre bocsájtott elektromos bicikli is. 

A jövő a nyomatékszenzoros elektromos bringáké!

Ha valaki esetleg először találkozik ezekkel a technikai kifejezésekkel, annak fontos tudni, hogy az elektromos bringákat alapvetően két csoportra oszthatjuk, vannak a pedálszenzoros és vannak a nyomatékszenzoros megoldásúak. A pedálszenzoros technika működési elve, hogy a pedál mozgása által keltett mágneses térváltozást érzékeli a vele szembe állított érzékelő, ami működésbe hozza az elektromotort. Ezzel szemben a nyomatékszenzoros elektromos biciklik úgy működnek, hogy a hajtóműbe épített nyomatékszenzor érzékeli a pedál tengelyére kifejtett forgatónyomatékot, és a megfelelő értéknél bekapcsolja az elektromos rásegítő motort. Vagyis a rendszer érzékeli, hogy milyen erővel próbáljuk taposni a pedált, és a nyomaték nagyságának megfelelően segít rá a hajtásra.   

A pedálszenzoros megoldás ugyan olcsóbb, de ezt komoly gyártók ma már nem igazán használják. Számos névtelen kínai gyártó áll leginkább ezek mögött, akik szervizháttérrel nem rendelkeznek. A jövő egyértelműen a nyomatékszenzoros elektromos kerékpároké, amelyek sokkal természetesebb, kellemesebb érzésű használatot biztosítanak, és a legnagyobb gyártók, a Bosch, Shimano, Yamaha, Panasonic, Brose is mind ebben az irányban fejlesztenek. Saját tapasztalatunk alapján a legkomplettebb megoldásokat a Bosch és a Shimano szállítja. Ez a két márka  ráadásul megfelelő és megbízható szervizháttérrel is rendelkezik Magyarországon! Sajnos ezeknek a bringák az ára magasabb, nagyjából  600 - 700 ezer Ft-tól kezdődnek.

Vásárolj állami támogatással nyomatékszenzoros elektromos bringát! 

 

A jó hír, hogy nyomatékszenzoros hajtási rendszerrel felszerelt elektromos rásegítésű kerékpárok vásárlására állami támogatást is igényelhetsz. A támogatás maximális mértéke a beszerzés időpontjában érvényes maximum bruttó 900.000 Ft-os eladási ár 50 százaléka, de legfeljebb 150.000 forint.

 

Figyelem! A pályázatok benyújtására szakaszosan, havonta egy alkalommal, 5 napig van lehetőség. A következő időszak június 07-től 11-ig tart majd. Sajnos, a nem megfelelő időszakban benyújtott pályázat automatikusan elutasításra kerül. További fontos tudnivaló, hogy a pályázatokat kizárólag elektronikusan, ügyfélkapun keresztül lehet leadni. Valamint, hogy a pályázat igénybevételére csak az jogosult, aki rendelkezik magyarországi lakóhellyel, és a pályázat benyújtása előtt 3 hónapon keresztül folyamatos munkaviszonnyal rendelkezett. 

Aki szeretne állami támogatással venni nyomatékszenzoros elektromos bringát, mindenképp keressen fel minket! Sajnos nem túl egyszerű az ügyintézés - de mi SEGÍTÜNK! :) 

Céges vásárlásra ez az állami támogatás NEM vonatkozik, viszont a vállalkozások, ha munkaeszköznek veszik az elektromos kerékpárt, akkor visszaigényelhetik az áfát!

Arról viszont mindenképpen érdemes egyeztetni a könyvelőjével, hogy a vállalatnál hogyan lehet kettéválasztani a munkaeszközként való céges illetve magánjellegű biciklihasználatot.

 

Korábbi cikkeink elektromos kerékpár témákban:

Bejelentkezés

Elfelejtett jelszó
Vissza