Milyen szempontok alapján válasszunk gyerekülés vagy utánfutó között?

2022.07.14. 15:25

Előző cikkünkben már bemutattuk a gyerekülések és a kerékpáros utánfutók legfőbb előnyeit. És azt is megállapítottuk, hogy ha jól felmérjük a várható igényeinket, akkor valódi élvezet lesz a közös, családi bringázás a gyerekekkel is. Bátran nekivághatunk egy bringás kirándulásnak, akár már féléves-egyéves kisgyerekekkel is

A “gyerekülés vagy utánfutó” kérdés megválaszolásához most szeretnénk egy további segítséget is adni. Ezért kipróbáltunk a Thule termékválasztékából mindkét megoldásra egy-egy igazán tetszetős és minden igényt kielégítő darabot.

Tesztelt gyerekülésünk: a Thule Yepp Easy Fit

A Thule Yepp Easy Fit biciklis gyerekülés legfőbb előnye, hogy csomagtartóra és egy speckó konzollal a vázra is felszerelhető! A szuperkönnyű ülés felső, támla része habosított (EVA), de mégis tartós műanyagból készült. Az alsó, stabil műanyag része biztosítja a kényelmes lábtartást, a lábtartó és a lábfejet rögzítő pánt természetesen állítható. Teljesen új, 5 pontos, gyerekzáras övcsat gondoskodik a gyermek maximális biztonságáról. Terhelhetősége: 22 kg. Csomagtartó mérete: 110x170 mm

 Bringás utánfutó és futóbicikli egyben: Thule Coaster

Összehasonlító elemzésünk másik szereplője az egy vagy két gyermek szállítására is alkalmas Thule Coaster. Ez egy rendkívül tartós, kiváló minőségű kerékpáros utánfutó, amely biztonságos és kényelmes. Könnyen rögzíthető és zárható a kerékpárhoz. A gyermek biztonságáról 5 pontos biztonsági öv is gondoskodik. Szabadalmaztatott ezHitch™ rendszerrel is felszerelt a lehető legnagyobb biztonságért. Van benne extra tároló rekesz, futás esetén pedig a kormány magassága is állítható. A gyártó 10 év garanciát ad a felépítményre. Teherbírás/önsúly: 45 kg/10.98 kg. 

Melyiket könnyebb összeszerelni?

A Thule termékeitől megszokhattuk, hogy egyszerű őket használatba venni. Semmiféle különleges szerszám nem szükséges az összerakáshoz, csupán bele kell lapozni a használati útmutatóba és a piktogramok alapján már menni is fog. 

A Thule Yepp gyerekülést pillanatok alatt ráerősíthetjük a csomagtartóra. És abban is biztosak lehetünk, hogy a gyerek nem fogja tudni kinyitni menet közben a reteszes zárat. 

Az utánfutót összerakni kicsit hosszabb idő, ráadásul egy több mint 10 kg-os cuccról beszélünk. A biciklihez való rögzítése viszont szintén rendkívül egyszerű, csak arra kell figyelni, hogy a kerékpár közben biztosan legyen kitámasztva, hogy el ne boruljon.

Melyikkel könnyebb közlekedni?

Mivel az utánfutó kétszemélyes, elsőre valószínűleg mindenki arra tippelne, hogy a gyereküléssel könnyebb a közlekedés. De a valóságban ez egyáltalán nem ilyen egyértelmű. 

A gyerekülés esetén ugyanis körülményesebb nekünk is a bringára való felszállás, továbbá magasabbra kerül a kerékpár súlypontja is, amit külön meg kell szokni. Máshogy kell egyensúlyozni. A hirtelen irányváltást érdemes elkerülni, mert ilyenkor nagyon kilenghet a bringa, ha utazik az ember mögött egy gyerek is. Főleg, ha izeg-mozog is közben.

Az utánfutós Coaster esetében az ember eleinte izgul, hogy vajon sikerült-e jól rögzíteni, de meg lehet nyugodni, az utánfutót képtelenség elhagyni. A felfüggesztés remekül rugózik, így a kátyúktól sem kell nagyon tartani, és felborulni sem lehet a vontatmánnyal. Arra azért figyelni kell, hogy a szélességünk miatt inkább a bringasáv közepén haladjunk, és akkor nem fogunk semmit sem elkaszálni. Egy felfestett bringasávot nagyjából elfoglal a kétszemélyes utánfutó. 

 És végül: melyik a jobb a gyereknek?

Az általános tapasztalatok alapján ebből a szempontból egyértelműen az utánfutó a nyerő. A legtöbb gyereket, ha beül egy ilyenbe, utána ki sem lehet robbantani belőle. Imádják, hogy olyan mint egy kuckó, ahol azt csinálhatnak, amit akarnak. Ráadásul az utánfutóban ülve nagyobb a látótérük is. Plusz előny még az utánfutónál, hogy könnyen lecipzározható esővédő köpenye is van, míg a gyerekülésnél az időjárási viszontagságoknak azért ki van téve a pici.

Ha hosszabb túrákra mennél és két gyereket kell vinned, nem kérdés, hogy jól jön egy utánfutó, de például, ha egy panellakásban laksz, jól át kell gondolni, hogy minden nap végig akarod-e szenvedni a szerelvény lehurcolását.

 Minőségi, biztonságos gyerekülések és kerékpáros utánfutók a MangoBike webshopjában ingyenes házhozszállítással (39 900 Ft feletti értéknél) és 100 napos pénzvisszafizetési garanciával rendelhetők!

Ha sikerült felkeltenünk az érdeklődésedet, akkor ajánljuk figyelmedbe az aktuálisan készletről is megvehető illetve a rövid szállítási határidővel rendelhető kerékpáros gyereküléseket és utánfutókat!

 Ha nincs meg egyben az összeg, az sem baj! Nálunk már hitelre is vásárolhatsz! Részletek a termékek oldalán!

 Ha tetszett a cikk, kérlek oszd meg ismerőseiddel is! Picit lejjebb görgetve pedig feliratkozhatsz hírlevelünkre is, így nem maradsz le a bringás tippekről, tanácsokról.

  

Bejelentkezés

Elfelejtett jelszó
Vissza