Kezdők és hobbibringázók ideális választása a trekking-kerékpár

2021.06.07. 19:19

Ha kezdőként vagy abszolút hobbibringásként keresel magadnak biciklit, akkor a legjobb választás valószínűleg a trekking-kerékpár lesz, amit sokan csak egyszerűen túrakerékpár néven hívnak.

A trekking az egyik legsokoldalúbb felhasználású kerékpárfajta. Ideális túrázáshoz, mert stabil, továbbá sárvédővel, csomagtartóval és lámpákkal is fel van szerelve. A praktikus kiegészítők mellett komfortos közlekedést biztosítanak: kényelmes üléspozícióban és testtartásban lehet őket tekerni. Mindenféle aszfalton, betonon, de a könnyebb erdei terepeken, földúton is megállják a helyüket. Tehát a városi közlekedés mellett egyszerűbb hétvégi túrákra, kirándulásokra is tökéletesen alkalmasak.


“Jó napot kívánok! Kérek egy biciklit!”


Lehet, hogy dédapáink idejében még viszonylag egyszerű dolog volt kerékpárt vásárolni, boldogan kiválasztották azt az egyfajtát, amit lehetett kapni. Ma már egy kicsit összetettebb ez a kérdés! Az üzletünkben mi is gyakran szembesülünk azzal a helyzettel, hogy a kedves vevőnk egyszerűen csak egy biciklit szeretne, de amikor a hatalmas választékkal szembe találja magát, akkor elbizonytalanodik. Valóban, kezdőként nem is olyan könnyű válaszolni a “pontosan milyen kerékpárt szeretne?” kérdésre. Manapság már se szeri, se száma a különböző kerékpártípusoknak, és komoly szakértelmet követel, hogy tudjuk, melyik elnevezés mit takar, illetve adott kerékpár konkrétan mire is való. Maguk a gyártók is egyre inkább a végletekig specializálják a modelljeiket.


A trekking-kerékpár a kezdők és hobbi használók legjobb társa


A trekking-kerékpár elsősorban városi közlekedésre alkalmas, de ideális a kényelmes tempójú túrázásokhoz is. Ha valaki nem csupán boltba szeretne eljárni a bringával, hanem esetleg hétvégenként néha túrázgatni is vele - akkor ez lesz a neki való kerékpár.
Fő jellemzőjük, hogy erős, kényelmes vázzal rendelkeznek. Mondhatjuk úgyis, hogy ötvözik a sportot a kényelemmel. Nagy kerekű modellek (28”-as méret), aszfaltra, esetleg jó minőségű föld- vagy murvás útra valók. A kisebb emelkedőket is simán le lehet küzdeni velük, sőt, a modernebb trekkingek 21 sebességes váltóval is rendelkeznek. A gumikat viszont nem a laza talajon való hegymászásra tervezték, hanem a nyugis, kényelmes haladásra. A felszereltség is leginkább a kényelmet szolgálja: a trekking biciklik többségén hajlított kormány, rugós nyeregcső, állítható kormányfej, gyári csomagtartó, sárvédő, láncvédő található. Egy jó trekking megfelelő karbantartás mellett elpusztíthatatlan, örök darab! Elsősorban mindennapi közlekedésre való, de ahogy korábban említettük, kirándulásra, túrázásra is kiválóan alkalmas kerékpártípus.

NEKED ajánljuk, ha…

… szeretnél vele a városban, lakott településen közlekedni
… ha túrázásra is szeretnéd használni (akár több napos távra is)
… ha egy kényelmes biciklire vágysz
… ha fő célod az egészségmegőrző (vagyis nem verseny) sportolás


Gyárilag megfelel a KRESZ előírásainak!


És végül eljutottunk egy nagyon fontos dologhoz! Ha a kerékpárunkat városi forgalomban is szeretnénk használni, akkor bizony meg kell felelnie a KRESZ összes előírásának is. (Jó, ha tudod, számos olyan bringafajta van, ami gyárilag ezeket nem teljesíti, ezért azokra kiegészítőket kell külön vásárolni!) Ha szeretnéd pontosan tudni, mik a KRESZ által kötelezően előírt tartozékok, akkor a listát megtalálod az erről szóló cikkünkben.


A MangoBike kínálatában kapható kiváló minőségű trekking-kerékpárok kb. 90.000 forinttól kaphatók, a magasabb szintet képviselők, illetve a jobban felszerelt modellek ára 120 és 200 000 forint között mozog, de persze léteznek ennél is drágább típusok. Nézd meg aktuális trekking-kerékpár kínálatunkat és válassz kedved szerint!

 Kockázatmentes vásárlás a MangoBikenál

Mi nem csak ingyen szállítjuk ki az általad megrendelt kerékpárt (40 000 Ft feletti vásárlás esetén), hanem ingyen el is hozzuk, ha valamiért mégsem tetszene Neked: kockázat mentes vásárlás a MangoBikenál.

 Ha nincs meg egyben az összeg, az sem baj! Nálunk már hitelre is vásárolhatsz! Részletek a termékek oldalán!

 

Ha tetszett a cikk, kérlek oszd meg ismerőseiddel is! Picit lejjebb görgetve pedig feliratkozhatsz hírlevelünkre is, így nem maradsz le a bringás tippekről, tanácsokról.

 

Bejelentkezés

Elfelejtett jelszó
Vissza