Az elektromos kerékpár meghosszabbítja a várható életedet!

2022.03.22. 13:10

Jól tudjuk, hogy a technikai fejlődés eredményeképpen az emberek ma jóval kevesebbet mozognak, mint korábban. Ennek következménye az izomzat visszafejlődése, valamint a szív- és érrendszeri betegségek, illetve a cukorbetegség miatt elhunytak rohamosan növekvő száma.

Bár ezeknek a betegségeknek a leküzdésében az orvostudomány úttörő eredményeket ért el, a legjobb gyógyszer mégis a mozgás általi megelőzés. Viszont nem lehet mindenkit rákényszeríteni arra, hogy rendszeresen edzőterembe járjon vagy fusson.

Az elektromos kerékpár viszont egy rendkívül hatásos, mégis egyszerű módszert kínál arra, hogy egészségesek maradjunk. 

Szeretnél tovább élni? Az állóképesség és a szív- és érrendszer teljesítményének fokozását célzó edzések különösen hasznosak. Heti három alkalommal 30–45 perces mozgás olyan eredményeket hoz, ami – a has-, a hát- és a combizomzat erősítését szolgáló gyakorlatokkal kiegészítve – az egészség megőrzésének ideális programját képezi. Ily módon viszonylag kevés időráfordítás is elegendő ahhoz, hogy a szervezet életfontosságú ingereit motiválni lehessen, és akár 10 - 20 évvel megnöveljük a várható élettartamunkat. 

A lényeg a rendszeresség. 

Azonban éppen ez az, ami gyakran hiányzik. 

Az elektromos bicikli új dimenziókat nyit a legegyszerűbb napi edzésre!

Nincs elég időd? Nincs motivációd? Nincs kellő alapszintű edzettségi állapotod? 

Semmi gond! Az elektromos kerékpár pont azért zseniális, mert gyakorlatilag ezek egyike sem kell ahhoz, hogy a rendszeres mozgást beépítsd a napjaidba!  

 Legyen szó a munkába járásról, a bevásárlásról vagy a szabadidőről – azok az utak, amelyek kerékpárral túl távolinak vagy túl nehezen leküzdhetőnek tűntek korábban, egy elektromos bringával egyszerűen megoldhatóak. A motorrásegítésnek köszönhetően olyan emelkedőkre is fel tudsz hajtani, amelyek egy átlagember számára egyébként nehézséget jelentenének. 

A motor könnyű, kíméletes feltételeket teremt, különösen az újra kerékpárra szállók, az idősek és a túlsúlyosak számára!  Sőt, ahelyett hogy szobabiciklin gyötörnénk magunkat, másokkal együtt a természetben is “tekerhetünk”. Az egészség megőrzése egy elektromos bicikli segítségével így nemcsak egyszerűbb, de változatosabb is. 

Ha még nem vagy gyakorlott bringás, ezt a cikket feltétlenül olvasd el: mit vigyünk magunkkal a bringatúrára és mit nem?

Egyéni terhelésszabályozás beállítása

Amíg a szív- és érrendszeri, továbbá az anyagcsere megbetegedések megelőzését célzó intézkedések többsége esetén a terhelés csak egy szűk tartományban állítható be, addig az elektromos bringázás lehetővé teszi a minimálistól az egészen maximális teljesítőképességig terjedő teljes tartomány szabályozhatóságát. 

A megfelelő terhelés és igénybevétel szabályozásához és az edzés hatásfokának biztosítására a motor biztosítja a megfelelő plusz teljesítményt.  Ráadásul a terhelés minden lényeges paramétere – teljesítmény, igénybevétel, pulzusszám, vérnyomás, energiafelhasználás stb. – mérhetővé válik közvetlenül a kerékpáron.

A jövő: a terhelés automatikus adagolása 

A nagy gyártók már kísérleteznek olyan motorokkal, amelyet a szívfrekvencia vezérel. Ez azt fogja jelenteni, hogy a motor teljesen a kerékpáros személyére szabottan tud rásegíteni, így mindig az aktuális terhelés, fizikai, egészségi kondíció és igénybevétel szabályozza azt.

A közeljövőben már minden kerékpáros saját maga ellenőrizheti majd a kondícióját, és az aktuális terhelést az egyéni feltételek függvényében rugalmasan változtathatja. Ez a nagyfokú mérhetőség a különféle egészségbiztosításokkal foglalkozó biztosító társaságok figyelmét is felkeltette, hiszen a kerékpár által mért és közvetített adatok nem hazudnak.

Ez pedig már a prevenció és a rehabilitáció új dimenzióit jelenti majd - ami akár a teljes életünket átformálhatja.

Izgalmasan hangzik? … Válts te is elektromos bringára mihamarabb!

Mostantól ezt már akár adómentes, vállalati juttatásként is kérheted, hiszen január 1-től a hazai munkáltatók cafeteria juttatásként, adómentesen biztosíthatnak elektromos meghajtású kerékpárt a dolgozóiknak. Ez munkába járásra és magáncélú használatra egyaránt vonatkozik. 

A MangoBike hatalmas elektromos kerékpár kínálatában több tucat olyan modellt találhatsz, amelyet raktárról, azonnal is elvihetsz - vagy megrendelhetsz! Csak nézz körül és válassz!

Elektromos MTB kerékpárok

Elektromos MTB fully/össztelós kerékpárok

Elektromos trekking kerékpárok

Elektromos városi kerékpárok

 Ha nincs meg egyben az összeg, az sem baj! Nálunk már hitelre is vásárolhatsz! Részletek a termékek oldalán!

 Ha tetszett a cikk, kérlek oszd meg ismerőseiddel is! Picit lejjebb görgetve pedig feliratkozhatsz hírlevelünkre is, így nem maradsz le a bringás tippekről, tanácsokról.

 

 

Bejelentkezés

Elfelejtett jelszó
Vissza