Tízezer elektromos kerékpár állami támogatással? Legyen a Tiéd az egyik!

2022.04.11. 13:10

A tavalyi nagy sikerű pályázat után az állam ismét egymilliárd forintos támogatási keretet hirdetett - amelyből a számítások szerint nagyjából 7 - 10 000 db új, elektromos rásegítésű kerékpár, azaz pedelec vásárlójának szerezhetünk egy kis örömöt!

Tudjuk, egy jó minőségű elektromos bicikli nem olcsó mulatság, de az is biztos, hogy  100 vagy 180 ezer forinttal olcsóbban venni kerékpárt, még mindig jobb, mint teljes áron.

A legnagyobb változás: most már nem kell munkahelyi igazolás a támogatáshoz! 

Figyelem, már április 14-től lehet pályázni, és a hajtási rendszertől függően 100 ezer forint vagy 180 ezer forint támogatás nyerhető el. A korábbi pályázati konstrukcióhoz képest a legnagyobb újdonság, hogy most már nem kötik munkaviszony igazolásához a támogatást! 

Vagyis kismamák, diákok és nyugdíjasok is igénybe vehetik! 

A másik jelentős újítás, hogy a pályázatok ezúttal nem szakaszosan, hanem folyamatosan nyújthatók be!

Ki veheti igénybe a 100 000 Ft - 180 000 Ft támogatást?

Az elektromos rásegítésű kerékpárok beszerzésére az elektromobilitas.humda.hu oldalon 2022. április 14-től 2023. április 14-ig, a rendelkezésre álló forrás kimerüléséig lehet pályázni. A magyarországi lakóhellyel és magyar adóazonosító jellel rendelkezők legfeljebb egy darab pedálszenzoros vagy nyomatékszenzoros hajtási rendszerrel felszerelt pedelec kerékpár utófinanszírozott támogatására pályázhatnak - így szól a rendelet szövege.

Milyen elektromos kerékpárokra lehet igénybe venni?

A megvásárolható, elektromos kerékpárok legnagyobb folyamatos névleges teljesítménye 250 W lehet. A kerékpár nem rendelkezhet gázkarral, az akkumulátor pedig nem tartalmazhat ólmot. Olyan új biciklikre kapható támogatás, amelyeknél a motor akkor kapcsol be, amikor a kerékpáros hajtja a pedálokat, és kikapcsol, ha elérné a 25 km/h sebességet.

A pedálszenzoros hajtási rendszerrel felszerelt elektromos rásegítésű kerékpároknál legfeljebb 100 000 forintig igényelhető támogatás, továbbá 600 000 forintnál drágább kerékpárokra nem jár támogatás. 

A nyomatékszenzoros hajtási rendszerrel felszerelt elektromos kerékpároknál legfeljebb 180 000 forintig igényelhető támogatás, és itt pedig az 1 200 000 forintnál drágább kerékpárokra nem jár támogatás. 

Ha szeretnéd pontosan tudni, mi a pedálszenzoros és a nyomatékszenzoros megoldások közt a különbség, akkor kattints ide.

Az elmúlt években a pedeleceknek köszönhetően sokkal többen választották a kerékpárt, mint környezetkímélő közlekedési eszközt. Mivel az elektromos biciklik használatával átlagosan 5 kilométerről 15 kilométerre nőtt az a távolság, amelyet az emberek szívesen letekernek. 

 Segítünk az ügyintézésben! 

Bízunk benne, hogy sokan fogtok élni a kínálkozó lehetőséggel, és idén is egyre több elektromos kerékpárt láthatunk majd országszerte! 

A MangoBike egyike azon kereskedőknek Magyarországon, akik az elmúlt években a legtöbb elektromos biciklit értékesítették. Nemcsak tapasztalatunk és szakértelmünk van tehát a témában, hanem megbízható szerviz hátterünk is! Rutinos kollégáinkat pedig folyamatosan képezzük, hogy a karbantartás és a javítás során a lehető legmagasabb minőséget tudják nyújtani Nektek!

Nézd meg az aktuálisan elérhető, de folyamatosan frissülő választékot – nálunk most ezeket az elektromos kerékpárokat tudod megvásárolni akár 180 000 Ft állami támogatással:

ÁLLAMILAG TÁMOGATOTT ELEKTROMOS KERÉKPÁROK

 Ha nincs meg egyben az összeg, az sem baj! Nálunk már hitelre is vásárolhatsz! Részletek a termékek oldalán!

 Ha tetszett a cikk, kérlek oszd meg ismerőseiddel is! Picit lejjebb görgetve pedig feliratkozhatsz hírlevelünkre is, így nem maradsz le a bringás tippekről, tanácsokról.

 

Bejelentkezés

Elfelejtett jelszó
Vissza