Te melyik tipikus bringás arc vagy?

2019.03.26. 16:06

Ha kezdő vagy, rengeteg segítséget kaphattál korábbi írásainkból a webáruházunkban is kapható kerékpár típusokról. Összeszedtük, és leírtuk a bringák főbb jellemzőit, és hogy hol, és mire használhatod őket, és egy tesztet is készítettünk, hogy még pontosabban meg tud állapítani, hogy milyen bringa kell Neked.

Szóval eddig a bringákról írtunk, most legyen szó a bringásokról

Mindenkinek, aki teker már hosszabb vagy rövidebb ideje, kialakul egy tipikusnak mondható bringás jelleme.

Ezeket a tipikus jellemeket gyűjtöttük most össze, kíváncsiak vagyunk, magadra ismersz-e...

  A navigátor

A térképolvasás hasznos, főleg ha nem vagy biztos benne merre kell menni.

Hagyományosan a csapat veterán tagjának feladata a térképolvasás, még akkor is, ha 200-szor már jártatok arra. A GPS-eszközök megjelenésével is szükség van rá, és valószínűleg jó előre megtervezi az útvonalat, melyet persze mindig újra tervez.

Akárhogy is, elengedhetetlenek. Leginkább azért, mert tudják, hol van a kávézó.

  A Strava*-függő

“Ha nem postolunk, ott se voltunk” tartja az ősi dakota  közmondás :)  és ez már a sportolásra is igaz: ha nem rögzítjük a teljesítményünket, akkor az nem is számít. Legalábbis vannak akiknek ez fixa ideájuk.

Szeretjük vagy nem, azért a kütyük sok hasznos dolgot is tudnak, de ő az a fickó, aki kimaxolja az applikáció adottságait, folyamatosan emeli a sebességet, hogy minél jobb eredménye legyen, bosszúságára azoknak, akik csak egy udvarias reggeli kerekezést szerettek volna.

(*STRAVA ingyenes fitnesz-közösségi alkalmazás GPS képes okostelefonnal is lehet használni.)

  A kerékfújó

Ő az a csapattag, aki sokszor az őrületbe kergeti társait, mert benzinkútról-benzinkútra lehet vele közlekedni, ahol ellenőrizheti a keréknyomást. Pumpáival, pótpumpáival, és még egy extra pumpájával azért mókás, és örökké témát adó tagja a kerekes galerinek.

Egy biztos, neked nem kell pumpát vinni :)

  A kávézó vadász

Neki mindig kell egy energia löket, szeret sportolni, de kikapcsolódni még jobban. A kerekezéssel és a pihenéssel töltött idő számára fordítottan arányos. Mégis mindenki szereti, mert a legeldugottabb kis vendéglátó helyeket is kiszagolja, megtalálja, ráadásul pihenés közben a navigátor újratervezhet, a Strava-függő posztolhat, a kerékfújó pedig ellenőrizheti a keréknyomást. Tehát sokan hálásak lehetnek neki ;-)

  A “soha nem elég” bringás

Ő az, akitől ezeket a mondatokat gyakran lehet hallani: “Csak még azt az emelkedőt toljuk meg...”, „csak még ezt a kicsit fejezzük be...”.

Maximalista, állandóan új célokat állít mindenki elé, de kell ő is a csapatba, mert remekül ellensúlyozza a kávézó vadász által kijelölt pihenők végtelen hosszát. 

 

  A szerelő

Úgy is hívhatnánk: a gépész. Szeretné megmutatni belső csőfordulási sebességet neked, jelentsen ez bármit is, vagy végtelen bölcsességét és tudását próbálja átadni arról, hogyan lehet egy rossz fogaskerékkel hatékonyabb pedálozás mellett a következő pihenőig kihúzni.

Azért ő is oszlopos tag, és ha veled van, nem kell aggódnod, hogy műszaki hiba miatt ott maradsz az út szélén.

  A mindig késő

“Jaaaj, bocsi, bocsi! Régóta vártok?”

Ha 9-kor akartok indulni, akkor neki külön 8:45-öt mondasz, és így 9:20-kor már startolhattok is. De így legalább az összes többi résztvevőnek van lehetősége gondozni “bogarait”.

Azt most már valószínűleg tudod, melyik tipikus bringás arc vagy. És azt tudod, hogy Neked melyik bringa való? Nézd meg a tesztünket, biztos segít!



 Kockázatmentes vásárlás a MangoBikenál

Mi nem csak ingyen szállítjuk ki az általad megrendelt kerékpárt (40 000 Ft feletti vásárlás esetén), hanem ingyen el is hozzuk, ha valamiért mégsem tetszene Neked: kockázat mentes vásárlás a MangoBikenál.

 Részletfizetés

Ha nincs meg egyben az összeg, az sem baj! Nálunk már hitelre is vásárolhatsz! Részletek a termékek oldalán!



Ha tetszett a cikk, kérlek oszd meg ismerőseiddel is! Picit lejjebb görgetve pedig feliratkozhatsz hírlevelünkre is, így nem maradsz le a bringás tippekről, tanácsokról. Olyanról, mint amilyen ez a cikk is.

Bejelentkezés

Elfelejtett jelszó
Vissza