Mire figyelj, ha elektromos kerékpárt szeretnél venni?

2020.11.04. 22:48

Szeptember vége óta lázban ég a hazai kerékpáros társadalom: ekkor, azaz egész pontosan az Európai Autómentes Napon jelentette be ugyanis a kormány a magyarországi elektromos biciklikre vonatkozó vásárlási támogatási rendszert. Mi pedig most lépésről-lépésre bemutatjuk neked, hogy mire figyelj, ha szeretnéd igénybe venni ezt a támogatást. Különösen, ha a vírusveszély miatt online szeretnéd megvásárolni új, elektromos csodabringádat!

1. Ki veheti igénybe az elektromos kerékpárok állami támogatását?

Kezdjük talán a legfontosabbal: a kezdeményezés a magánszemélyek kerékpáros munkába járását hivatott segíteni, ami a jelenlegi extrém járványveszély közepette különösen aktuális. Ezért az állami juttatás igénybevételéhez hazai munkaviszonyt is igazolni kell. A támogatás csak magánszemélyeknek jár majd, cégek nem vehetik igénybe. Az áfa tehát nem igényelhető majd vissza a támogatott e-bicikli után.

 

2. Milyen elektromos kerékpárokra vonatkozik majd?

A második legfontosabb dolog: a támogatás csak az úgynevezett pedelec típusú elektromos kerékpárokra érvényes. Ha szeretnéd tudni pontosan hogy, melyik elektromos bringa számít a pedelec kategóriába, akkor ebben a cikkünkben megtudhatod! Ezen felül a kerékpárnak meg kell felelnie az uniós előírásoknak, ezért lesz majd egy regisztrálási folyamat is, és az így kiválasztott típusok egy listára kerülnek fel. A támogatott elektromos biciklik felső értékhatára 900 000 Ft lesz a jelenlegi tudomásunk szerint, így sajnos a legdrágább karbon, full teleszkópos modellek valószínűleg nem szerepelnek majd a támogatással megvehető típusok között.

 

3. Bármelyik kerékpárboltban igénybe veheted az állami támogatást?

A rossz hír, hogy NEM. A jó hír, hogy nálunk a MangoBike-nál igen. 😊 Ahogy fentebb is említettük, várhatóan a rendszert úgy alakítja majd ki az illetékes Innovációs és Technológiai Minisztérium, hogy ahhoz mind a kereskedőket, mind pedig a modelleket regisztrálni kell. A pedelec kerékpárok vásárlására járó kedvezményt csak hazai piaci jelenléttel bíró, regisztrált cégeknél lehet majd igénybe venni. Tekintettel arra, hogy hazánkban még mindig erős a szürkeimport, ez egy ésszerű lépésnek tűnik. Nyilvánvaló, hogy egy hazai, kormányzati támogatásnak nem lehet célja, hogy külföldi webshopokhoz folyjon egymilliárd forint állami pénz. 

 

4. Online is vehetsz állami támogatással elektromos biciklit?

Természetesen az online megrendelt elektromos kerékpárokra is vonatkozik majd az állami támogatás (akár 150 000 Ft kedvezmény). Azonban fontos látnunk: a webáruházak többségénél várhatóan nem lesz jó ötlet elektromos bringát rendelned! A nagy webáruházakat kiszolgáló futárcégek ugyanis nem szállítanak ki elektromos bringát! A személyes átvételt is érdemes megfontolnod, mert egy pedelec bringa nagyjából 25 kg-nál kezdődik, tehát nem könnyű.

Szerencsére a MangoBike-nak olyan szerződött futárpartnere van, aki országos kiszállítást is vállal!

Ráadásul a kiszállítás számodra teljesen ingyenes! Igen, az ország egész területén!

Sőt, mi nem csupán ingyen szállítjuk ki címedre az általad megrendelt kerékpárt, hanem azt összeszerelve, full beállított állapotban kapod meg tőlünk. Ha kíváncsi vagy, hogyan zajlik nálunk egy átlagos, kiszállítás előtt beállítás, nézd meg ezt a videót!

A támogatás egyik fontos aktualitása a koronavírus-járvány elleni védekezés. Ha ugyanis többen járnak elektromos kerékpárral, akkor kevesebben tömegközlekednek és kevesebben autóznak. Mindkettő fontos a járványveszély szempontjából is.

 

Már úton vannak hozzánk az újonnan megrendelt elektromos biciklik, (sok új modellel bővítünk!), de addig is nézzétek meg a jelenlegi választékot – hiszen már ez is az egyik legnagyobb, amit az országban találsz: államilag támogatott kerékpárok listája

 Kockázatmentes vásárlás a MangoBikenál

Mi nem csak ingyen szállítjuk ki az általad megrendelt kerékpárt (40 000 Ft feletti vásárlás esetén), hanem ingyen el is hozzuk, ha valamiért mégsem tetszene Neked: kockázat mentes vásárlás a MangoBikenál.

 Ha nincs meg egyben az összeg, az sem baj! Nálunk már hitelre is vásárolhatsz! Részletek a termékek oldalán!

 

Ha tetszett a cikk, kérlek oszd meg ismerőseiddel is! Picit lejjebb görgetve pedig feliratkozhatsz hírlevelünkre is, így nem maradsz le a bringás tippekről, tanácsokról.

Bejelentkezés

Elfelejtett jelszó
Vissza