Miért lett hipertrendi a “GRAVEL-bike” a koronavírus időszak alatt?

2021.03.27. 14:40

Lehet, hogy Te is azok közé tartozol, akik most még csak kóstolgatják ezt az új típus-megnevezést: mi a szösz az a GRAVEL kerékpár? És miben más, mint egy normál országúti bringa? És mitől lett ez most olyan hipertrendi, hogy szinte minden külföldi, bringabarát weboldal ezzel kezdődik és már egy csomó ismerősöd is ilyet akar?



Ötvözi a két nagy trend előnyeit

Humorosan fogalmazva, azt is mondhatnánk hogy a GRAVEL egy bipoláris tünetekkel rendelkező országúti kerékpár. Mert bár messziről országútinak néz ki, de belül a szíve mélyén egy mountain-bike identitásával rendelkezik. Valahol az országúti és a “monti” között található, ötvözve mindkét típus erényeit. A trekking bringákhoz képest pedig az a legnagyobb különbség, hogy ez egy olyan “minden terepre” kész kerékpár, amely egyúttal kifejezetten sportos élményt kínál.

A GRAVEL jóval kényelmesebb, mint egy országúti, ami főként a vázgeometriából adódik: a felső vázcső és a láncvilla is hosszabb néhány centivel. Továbbá nem kell annyira rádőlni menet közben a kormányra, így hosszabb távon is komfortosabb rajta ülni, jobban felveszi a rezgéseket és még terepen is könnyebben kormányozható. Ezért aztán bárhová is menjünk vele, bármilyen terepen jól tudjuk magunkat érezni a nyeregben. Valódi élménybringázást nyújt, legyen szó családi túrázásról, terepezésről vagy hétvégi kiruccanásról.

Izgalmas jövő előtt állnak

És, hogy miért lett mostanában ekkora hype körülötte? Ez minden bizonnyal összefügg a koronavírus-járvánnyal is. Az országúti bicaj köztudottan az aszfaltra van kitalálva, de mióta betört életünkbe a COVID, minimum rosszallóan néznek azokra, akik csapatosan bringáznak lakott területen. Ráadásul maszkban órákon át tekerni... hát, nem az igazi. Ezért az alapvetően városi vagy országúti bringások közül is egyre többen döntenek úgy, hogy inkább terepen, erdőben vagy alig használt földutakon hódolnak kedvenc sportjuknak!

Egy GRAVEL kerékpáron nagyjából olyan áttételezés van, mint egy mountain bike-on, ugyanakkor az üléspozíció sokkal kényelmesebb. Ideális azoknak, akik kirándulni vagy túrázni szeretnének, illetve erdőben vagy egyéb “tömegmentes” helyen terveznek biciklizni.

Valóban, első ránézésre csak minimálisnak tűnő különbségeket fedezhetünk fel egy GRAVEL-bike és egy klasszikus, országúti “versenykerékpár” közt, de ebben a videóban Egyed Gábor kollégánk részletesen is bemutatja a két típus közti legfőbb eltéréseket.

gravel kerékpár

 Kockázatmentes vásárlás a MangoBikenál

Mi nem csak ingyen szállítjuk ki az általad megrendelt kerékpárt (40 000 Ft feletti vásárlás esetén), hanem ingyen el is hozzuk, ha valamiért mégsem tetszene Neked: kockázat mentes vásárlás a MangoBikenál.

 Ha nincs meg egyben az összeg, az sem baj! Nálunk már hitelre is vásárolhatsz! Részletek a termékek oldalán!

 

Ha tetszett a cikk, kérlek oszd meg ismerőseiddel is! Picit lejjebb görgetve pedig feliratkozhatsz hírlevelünkre is, így nem maradsz le a bringás tippekről, tanácsokról.

 

Bejelentkezés

Elfelejtett jelszó
Vissza