Hamarosan újra járható lesz a Visegrádi-hegység legszebb bringás útvonala

2022.08.23. 14:42

Nagyszerű hír a bringarajongók számára, hogy a finishez közeledik a Pilismarót és a Királykúti-nyereg közötti, legendásan csodás erdei kerékpárút felújítása. Az egész Visegrádi hegység egyik legszebb szakaszán már a felső aszfaltréteget viszik fel a munkagépek – közölte közösségi oldalán a Pilisi Parkerdő.

Mint azt sokan tudjátok is, az említett tizenegy kilométeres erdei útszakaszon júniusban kezdődött meg a munka. Azért ezzel, mert előzetesen a Parkerdő ezt találta a legrosszabb állapotban lévő útvonalnak.

Egymilliárd forintból újulnak meg a Pilis Bike erdei kerékpárútjai 

 Annyi autópálya és stadionépítés után végre egy olyan projekt, aminek mi, a biciklizés szerelmesei is örülhetünk! A Pilisi Parkerdő közel 350 kilométer erdei kerékpárutat jelölt ki a Budai- és a Visegrádi-hegységben, illetve a Pilisben. Ez az úgynevezett “Pilis Bike” hálózat, amelyet évente több tízezren használnak, és útvonalai az ország leglátogatottabb erdei kerékpárútjai közé tartoznak. 

Ennek a hálózatnak a közel 15 százalékát (mintegy 45 km szakaszt) érint az idén nyárra és őszre tervezett komplex felújítás, amelynek költsége meghaladja az egymilliárd forintot. 

Szerencsére az útszakaszok nagy része remekül járható, vadonatúj aszfaltburkolatot kap, így igazi öröm lesz majd itt bringázni kicsiknek és nagyoknak egyaránt. Ezentúl számos helyen újjáépítik a több helyen alámosott, megcsúszott útpálya vízelvezetését, és megerősítik az útalapot és a földműveket is. 

A felújítások természetvédelmi, nemzeti parki, Natura 2000 illetve helyi védettségű területeket érintenek, ezért a munka során nem vágnak ki egyetlen fát sem és a védett növények élőhelyét sem háborítják.

A felújítások által érintett hat útszakasz:

  1. Pilismarót, Mózer-parkoló–Királykúti-nyereg
  2. Pilismarót, Mózer-parkoló–Pilisszentlélek (Két-bükkfa-nyereg)
  3. „Delta” csomópont–Királykúti-nyereg–Pilisszentkereszt, Kakashegyi-parkoló
  4. Kesztölc–Pilisszántó–Csobánka
  5. Pilisszentlászló, Kisrigó étterem–„Delta” csomópont–Dömörkapui-parkoló
  6. Piliscsaba–Pilisszentiván

Egyre népszerűbb az erdei kerékpározás

Mint azt “gumitalpas” kémeinktől megtudtuk, a Pilis Parkerdő erdei kerékpárút-felújítása ráadásul egy még nagyobb beruházás sorozat első része. A következő lépésekben a tervek szerint az erdei infrastruktúra további elemei, pl.  parkolók, pihenők is megújulnak illetve a kerékpárosok számára még inkább használhatóak lesznek. 

2022-2024 között a Pilisi Parkerdő nagyszabású ökoturisztikai fejlesztéseket valósít meg Visegrád környékén. A Fellegpark elnevezésű projekt célja, hogy a Parkerdő kezelésében álló teljes turisztikai kínálatot, így a Fellegvárat, a Bertényi Miklós Füvészkertet, a Nagyvillám Sípályát, a hamarosan megépülő Mogyoróhegyi Élményparkot, valamint az ezekhez kapcsolódó gyalogos és kerékpáros útvonalakat is egységes keretben kezelje.

Egyre többen fedezik fel a kerékpározás, a szabadban töltött minőségi idő és a természetes mozgásformák szépségeit, így a Pilisi Parkerdő látogatottsága is hatalmasat nőtt az elmúlt években. Tavaly már 32 millió látogató kereste fel a társaság által kezelt mintegy 65 ezer hektárnyi erdőterületet.

Ha kedvet kaptál az erdei bringázáshoz és ehhez megbízható, minőségi kerékpárt keresel, a MangoBike webshopjában ingyenes házhozszállítással és 100 napos pénzvisszafizetési garanciával is rendelhetsz!

Szeretettel ajánljuk figyelmedbe az aktuálisan készletről is megvehető illetve a rövid szállítási határidővel rendelhető kerékpárjainkat és a közelgő ősz miatt nézzétek meg dzsekijeinket. 

 

 Ha nincs meg egyben az összeg, az sem baj! Nálunk már hitelre is vásárolhatsz! Részletek a termékek oldalán!

 

Ha tetszett a cikk, kérlek oszd meg ismerőseiddel is! Picit lejjebb görgetve pedig feliratkozhatsz hírlevelünkre is, így nem maradsz le a bringás tippekről, tanácsokról.

 

Bejelentkezés

Elfelejtett jelszó
Vissza