Elektromos kerékpárt vagy szobakerékpárt vegyünk?

2022.04.21. 14:14

Köztudott, hogy a rendszeres mozgás nagyon jót tesz a szervezetnek. A biciklizés egy úgynevezett aerob mozgásforma, amikor a szív nagyobb erővel húzódik össze, így több vért pumpál az ereinkbe, és több oxigén jut a sejtjeinkhez.

A szív- és érrendszer mellett a kerékpározás a légző- és az immunrendszerre is nagyon pozitív hatással van. Sőt, ma már a biciklizés mentális erősítő hatása, memória és kreativitás fejlesztő képessége is igazolt. 

Sokak számára azonban megterhelő lehet egy hosszabb kerékpározás, főleg ha emelkedővel is tarkított az út. Ők a szobakerékpárok tipikus vásárlói. 

Voltak. 

Eddig. 

Az elektromos kerékpárok világtrendnek számító térhódítása nyomán ugyanis egyre több “szobakerékpáros” tér át pedelecre. Az alábbiakban bemutatjuk azt is, hogy miért!

Ezért érdemes neked is szobakerékpárról elektromos bringára váltani!

Egy korábbi cikkünkben már bemutattuk, hogy az elektromos bicikli új dimenziókat nyit a legegyszerűbb napi edzésre! Az elektromos kerékpár azért (is) zseniális találmány, mert gyakorlatilag sem rengeteg idő, sem elképesztő akaraterő, sem pedig már egy adott jó fizikai kondíció nem kell ahhoz, hogy a rendszeres mozgást beépítsük a mindennapjainkba!  A motoros rásegítésnek köszönhetően olyan emelkedőkre is fel tudunk hajtani, amelyek egy átlagember számára egyébként nehézséget jelentenének. 

A pedelec előnyei más mozgástípusokkal szemben: 

➢ Állandóan a rendelkezésünkre áll, nem kell külön helyszínt találni hozzá 

➢ A sportolás elkezdése előtt nincsenek áthidalhatatlan akadályok – újrakezdők, idősek és túlsúlyosak számára is kiváló 

➢ Egyszerűen beépíthetjük a hétköznapi életvitelünkbe (bevásárlás, munkábajárás, stb…) 

➢ A terhelést mindenki a saját egyedi igényeire és a szervezetének állapotára szabhatja

➢ A közös kerékpározás élményét nyújtja - baráti és családi társaságok részére, felejthetetlen élményekhez

➢ A környezetbarát mozgás trendi és menő dolog!

A bringázás a test és lélek gyógyszere!

Most mindenkit a szabadba csábít a hosszú tél után ránk köszöntött csodás napsütéses idő. Kössük össze hát a kellemeset a hasznossal: sportoljunk a friss levegőn. A szabad levegőn végzett mozgás jót tesz az idegrendszerünknek, megnyugtatja az elmét, a friss levegő kitisztítja a tüdőt és oxigénnel telíti a vért, ami erősíti az immunrendszert.

A bringázás nemcsak a lábakat, de a felsőtestet is megdolgoztatja. Előnye a futással szemben, hogy az ízületek kisebb terhelésnek vannak kitéve. Haladóknak már természetesen a lankás, dimbes-dombos terepeket is nyugodt szívvel javasoljuk (az elketromos rásegítés egy varázslatos érzés, főleg dombnak fel), a kezdők persze  választhatnak inkább sík, aszfaltos bicikliutat eleinte. 

A több órás bringatúrákra mindig vigyünk magunkkal vizet vagy sportitalt, hogy pótolni tudjuk szervezetünkben a folyadékot. Ha kíváncsi vagy, hogy mik azok a felszerelési tárgyak, eszközök, amiket a rutinos kerékpárosok minden alkalommal magukkal visznek, ha bringázni indulnak illetve mi az, amit viszont a legtöbbször otthon hagynak - akkor itt erről is részletesebben olvashatsz. 

A MangoBike hatalmas elektromos kerékpár kínálatában több tucat olyan modellt találhatsz, amelyet raktárról, azonnal is elvihetsz - vagy megrendelhetsz! Csak nézz körül és válassz!

Elektromos MTB kerékpárok

Elektromos MTB fully/össztelós kerékpárok

Elektromos trekking kerékpárok

Elektromos városi kerékpárok

 Ha nincs meg egyben az összeg, az sem baj! Nálunk már hitelre is vásárolhatsz! Részletek a termékek oldalán!

 Ha tetszett a cikk, kérlek oszd meg ismerőseiddel is! Picit lejjebb görgetve pedig feliratkozhatsz hírlevelünkre is, így nem maradsz le a bringás tippekről, tanácsokról.

  

Bejelentkezés

Elfelejtett jelszó
Vissza