Biciklizés a tömegközlekedés tökéletes alternatívája (egyébként nem csak most)

2020.04.07. 11:00

Pénteken (2020. március 27-én) kihirdetett kijárási korlátozás lépett érvényben Magyarországon szombattól (2020. március 28-tól), amely több pontban is kitér a biciklis társadalmat érintő kérdésekre, és a munkába járásra is.

Ebben a cikkben leírjuk, és meg is mutatjuk, miért jó alternatíva bringával munkába járni a tömegközlekedés helyett.

Pénteken (2020. március 27-én) kihirdetett kijárási korlátozás lépett érvényben Magyarországon szombattól (2020. március 28-tól), amely több pontban is kitér a biciklis társadalmat érintő kérdésekre, és a munkába járásra is.

Ebben a cikkben leírjuk, és meg is mutatjuk, miért jó alternatíva bringával munkába járni a tömegközlekedés helyett.

Pénteken (2020. március 27-én) kihirdetett kijárási korlátozás lépett érvényben Magyarországon szombattól (2020. március 28-tól), amely több pontban is kitér a biciklis társadalmat érintő kérdésekre.

 

Mit kell tudni a biciklis korlátozásokról?

  1. A munkába járás kormány által javasolt egyik módja a kerékpáros közlekedés
  2. A kerékpár szaküzleteket és szervízek nyitva lehetnek, így a mi üzletünk is
  3. Megengedettek a szabadidős tevékenységek, ha megfelelő szabályokat betartása mellett: 
    • Védőfelszerelés viselése: maszk, kesztyű, védőszemüveg
    • Távolságtartás: minimum 1,5 m távolság megtartása, de 3-5 métert javasoljuk

Miért jelenhet alternatív megoldást a tömegközlekedés helyett a biciklis közlekedés? 

  1. Kevesebb emberrel kerülünk közvetlen kapcsolatba: bár sokan otthon maradtak (szerencsére), a csúcsidőben közlekedő buszokon így is többen vannak, így nehéz 1,5 méter távolságban utazni. Még limitált utassal is kivitelezhetetlen, hogy betartsuk ezt a távolságot, hiszen szűk a hely a járművön. Nem beszélve arról, hogy 3-5 méter is ildomos tartani. Kiemelten fertőzésveszélyes szituáció a fel- és leszállás. És sajnos még mindig vannak, akik valamilyen okból, de nem viselnek maszkot.
  2. A tömegközlekedési eszközök felületei a rajtuk megforduló tömegek révén fertőzöttek lehetnek. Ahogy több kutatás is kimutatta, hogy egyes felületeken akár 9 napig is megélhet a korona vírus.
  3. Biciklivel egyedül tudsz haladni a saját tempódban, így nem lazán hajtva, kellő távolságra lehetsz másoktól. Ha védőfelszerelést is hordasz, akkor még kevésbé leszel kitéve egy esetleges fertőzésnek.
  4. A kerékpárt érdemes rendszeresen takarítani: alkoholos ronggyal töröld át, illetve tárold 30 Celsius feletti helyen. Ezekkel az intézkedésekkel óvhatod meg magad a megbetegedéstől.
  5. A legfontosabb, hogy minden alkalommal, amikor lehetőséged van mosd meg a kezed, hiszen bármelyik felületről - kormány, csengő - átkerülhet rá a fertőzés. A megelőzés elsődleges védvonala a rendszeres kézmosás.

Mint kés a vajban

Egy hete így lehetett Budapesten bringával közlekedni:

Van ilyen videód? Küldd el nekünk a linkjét emailben, Messengeren, és közzétesszük!

 

Összefoglalva: ha kerékpárral jársz dolgozni tömegközlekedés helyett, akkor a megfelelő szabályok betartásával elkerülhető, minimalizálható a megfertőződés valószínűsége. Tudatos, felkészült kerékpárosként a vírusmentes időszakban a legtöbb pont a kerékpáros rutin részét képezi, így extra energiabefektetés nélkül óvhatod a saját és közvetlen környezetet egészségét.

Akciós bringák, nem csak munkába járáshoz

Az idei szezont is akciókkal indítjuk, nézd meg az outletet, és külön figyelmedbe ajánljuk BadDog és BadCat bringáinkat. Ilyen árat szerintem sehol máshol nem találsz.

 

További hasznos információt a két előző cikkünkben olvashattok:

A bringás viselkedés szabályai

Előző cikkünkben írtuk, de ide is idézzük (majdnem mindegyik cikkben idézzük, elnézést, de fontos):

Amikor teheted el kell menni a családdal, akikkel egész héten össze vagytok zárva túrázni, bringázni. A játszótereket, korzókat kerüljétek, olyan helyre menjetek, ahol kevés az ember, ahol ki tudjátok egymást kerülni, ahol bőven 5 méter felett tudjátok tartani másoktól a távolságot.

Nem lesz könnyű, de ki kell, bírjátok a ragyogó napsütésben, hogy nem álltok meg egy frissítőre, fagyira, hanem szigorúan csak tekertek.

így bringázz koronavírus járvány idején

Ezzel segítjük most a vásárlásod:

  Maximális óvintézkedés, és higiénia (link)

   Kockázat mentes vásárlás a MangoBikenál

Mi nem csak ingyen szállítjuk ki az általad megrendelt kerékpárt (40 000 Ft feletti vásárlás esetén), hanem ingyen el is hozzuk, ha valamiért mégsem tetszene Neked: kockázat mentes vásárlás a MangoBikenál.

 Ha nincs meg egyben az összeg, az sem baj! Nálunk már hitelre is vásárolhatsz!


Ha tetszett a cikk, kérlek oszd meg ismerőseiddel is! Picit lejebb görgetve pedig feliratkozhatsz hírlevelünkre is, így nem maradsz le a bringás tippekről, tanácsokról.

Bejelentkezés

Elfelejtett jelszó
Vissza