Újabb kilométergyűjtő csapattag mutatkozik be, Nagy János.

2020.09.16. 21:43

Újabb kilométergyűjtő csapattag mutatkozik be, Nagy János. Sokakhoz hasonlóan ő is egészségügyi okokból kezdett el bringázni, ami mára szenvedéllyé vált- Április óta 1642 km-t tekert, ami átlagosan több mint 300 km havonta, ami már szép táv.

Kíváncsiak voltunk, ki ő, hol él, mi a foglalkozása, és mikor és hol biciklizik, hátha az ő történetében felfedez valaki egy közös pontot, egy hasonló életszituációt, és kerékpározni kezd.

"Sziasztok!

Nagy János vagyok 37 éves. Sopronban élek feleségemmel, két gyermekemmel, akik 5 és 2 évesek. Mozdonyvezetőként dolgozom, ami miatt elég mozgásszegény volt az életem. Tavaly, azaz 2019 júniusában kezdtem el mozogni, mert már az időszakos orvosi vizsgálaton is alig engedett át a doki, olyan rossz volt a vérképem, a vérnyomásom és a cukrom.

Tehát felkerestem egy személyi edző ismerősömet, akinek segítségével 4 hónap alatt ledobtam magamról 20 kilót!

Nagy motivációt adott, amikor az ismerősök mondták, hogy úgyis visszahízod! Azóta sem híztam vissza és nem is fogom! Az edzések mellett sokat kardióztam egyedül is.

Ami azt illeti eléggé untam az elliptikus trénert, a futógépet, meg a szobabiciklit, vágytam a szabadba. Régóta volt egy lomistól vett bianchi trekkingem, amivel először kisebb távokat kezdtem el tekerni a városban, később már átmerészkedtem Ausztriába is.

Egy kollégámnak meséltem, hogy bringázom, aki el is hívott egyből egy kb. 35 km-es körre. Azt mondta, hogy bele fogok halni. Előtte éjjel nem is tudtam aludni, annyira izgultam.

Végül nagyon jól ment. Ekkor már nézegettem a bringákat. Szeptemberben vettem is a Mangobike-nál (ez a reklám helye) / Mangobike megjegyzés: köszönjük János, és esküszünk, nem mi írtuk bele a reklámot, de mivel mi is soproniak vagyunk, mint János, ez hihető történet, nem?/ egy Merida Crossway 20D-t.

Imádom ezt a bringát, már hosszabb távokat is megyek, ha van időm. Leginkább egyedül tekerek. Nem mondanám, hogy van kedvenc köröm, de áprilisi karanténkor azt a bizonyos 35 km-és kört 17-szer tekertem le. Sopron-Harka-Kópháza-Balf-Fertőràkos-Tómalom-Sopron. Mindig akkor, amikor a gyerekek aludtak ebéd után.

Járok most is konditerembe, szoktam futni, fal labdázni, de a bringázás a kedvencem. Neki merek menni már a komolyabb emelkedőknek is. Pl: Soproni Lővérkörút-Muck-Brennbergbánya-Hermes- levezetésnek, pedig Ágfalva országhatár. Ez kb 50km 660m emelkedővel.

Mondhatni, hogy az életem része lett a mozgás. Most szombaton megyünk a “Gyseves Kerekesek”-kel a Tour de Balaton 78 km-és távjára. Ez lesz az igazi próbatétel, mert a leghosszabb távom 72 km volt.

Nagy vágyam a Fertő tó kerülés, ami már majdnem összejött, de pont határkorlátozások lettek bevezetve, és persze a Balaton kerülés egy nap alatt. Ja és mindenképpen veszek egy pár év múlva országúti bringát is."

Köszönjük János, jó bringázást, vigyázzatok egymásra, let’s go Mango!

Bejelentkezés

Elfelejtett jelszó
Vissza