Téged is vár a 2022-es “Év Kerékpárútja”!

2022.05.19. 11:39

Tudtad, hogy idén már harmadik alkalommal írták ki “Az Év Kerékpárútja” szavazást? Volt idő, amikor még örültünk ha néhány kilométert “védetten” lehetett egyhuzamban tekerni, most meg már a legszebbet, legjobbat keressük a rengeteg izgalmas útvonal közül! 



A már korábban kiemelt 11 döntős kerékpárútra végül több mint 7000 szavazat érkezett a Facebookon, a nyertes pedig a valóban parádés panorámával “megáldott” Deseda-tó körül futó kerékpárút lett 1964 szavazattal.

Második helyen idén a Győr-Pannonhalma, míg a harmadik pozícióban a Barcs-Drávatamási közötti kerékpárutak végeztek, írta közleményében a versenyt szervező Aktív Magyarország.

Valódi élmény a Kaposvár mellett található Deseda-tavi bringaút!

A Közlekedési Kultúra Napja rendezvénysorozat keretében a KTE Közlekedésbiztonsági Tagozata, az Aktív Magyarország, az Aktív- és Ökoturisztikai Fejlesztési Központ, a Magyar Közút Nonprofit Zrt. és a Magyar Kerékpárosklub pályázatára március 11-25. között 59 pályázat érkezett. A szakmai zsűri ezekből válogatta ki a 11 legjobbat, melyekből a nagyközönség választotta ki Magyarország kedvenc bringaútját.

A Kaposvár melletti Deseda-tó sokak kedvelt üdülő- és pihenőhelye. 

A tó nyáron hűsítő strandként, hidegebb teleken korcsolyapályaként szolgál, horgásztóként is sokan használják, de kerékpárral egész évben bármikor körbejárható a víztározó. Ha Kaposvár központjából indulunk, alig 4 km tekerés után már el is érjük a tavat. A vízparti tekerés további 15 km, melyet több helyen is ízléses pihenőhelyek tarkítanak. A Deseda-kilátóból „Somogyország” dimbes-dombos tájait figyelhetjük meg. Egy kis északi kitérővel pedig a helyi arborétumot is meglátogathatjuk, ahova egy bájos fahíd vezet át. 

A szavazást egyébként 2020-ban a Tatabánya és Tata közötti útszakasz, tavaly pedig a Poroszló és Tiszafüred közötti kerékpáros hidakon átvezető út nyerte. Elmondhatjuk tehát, hogy idén ismét egy olyan útvonal kapta meg az Év Kerékpárútja címet, amely izgalmas turisztikai célpontot kínál a bringásoknak, illetve minőségében és biztonsági szempontból is kiváló. 

 Ha kedvet kaptál a kerékpáros túrázás kipróbálásra, de még nem tudod, milyen bringa lenne számodra az ideális, akkor először is nézd meg az aktuálisan készletről megvehető illetve rövid szállítási határidővel rendelhető modelljeink listáját itt, majd pedig érdeklődj személyesen!

 

Elektromos kerékpárok - most állami támogatással is! 

Elektromos MTB kerékpárok

Elektromos MTB fully/össztelós kerékpárok

Elektromos trekking kerékpárok

Elektromos városi kerékpárok

 

Hagyományos kerékpárok:

Trekking kerékpárok

Cross-trekking kerékpárok

Gravel kerékpárok

Felnőtt MTB kerékpárok

 Ha nincs meg egyben az összeg, az sem baj! Nálunk már hitelre is vásárolhatsz! Részletek a termékek oldalán!

 Ha tetszett a cikk, kérlek oszd meg ismerőseiddel is! Picit lejjebb görgetve pedig feliratkozhatsz hírlevelünkre is, így nem maradsz le a bringás tippekről, tanácsokról.

  

Bejelentkezés

Elfelejtett jelszó
Vissza