Milyen elektromos kerékpárokat tudsz 150 000 Ft állami támogatással venni?

2020.10.19. 14:09

Túlzás nélkül állíthatjuk, hogy 2020 egyik legnagyobb “eseménye” a hazai kerékpáros közösség (a szakma és a rajongók) számára az az Európai Uniós forrásból megvalósuló egymilliárd forintos állami támogatás, amely végre hamarosan tényleg elérhető lesz! A Klíma és Természetvédelmi Akcióprogram keretében megvalósuló dotációt az úgynevezett „pedelec” azaz pedálrásegítéses kerékpárokra lehet igénybe venni. Mi már nagyon várjuk a hivatalos indulást, de addig is tekintsük át, várhatóan milyen elektromos bicikliket tudtok majd állami támogatással megvenni.

A MangoBike egyike azon hazai kereskedőknek, akik 2020-ban a legtöbb elektromos biciklit adták el. Évről-évre egyre több elektromos bringát szállítottunk ki, és bízunk benne, hogy ez az állami segítség azoknak is megadja a végső lökést, akik eddig csak “szemezgettek” egy-egy gyönyörűszép elektromos kerékpárral.

Mire elég az egymilliárd forint támogatás?

A program minden részlete egyelőre még számunkra sem ismert, de amit jól értesült forrásokból megtudtunk, az alapján úgy tűnik, hogy az egyszerűbb, pedálszenzoros elektromos rásegítésű kerékpárok esetében 90 000 Ft, a komolyabb, nyomatékszenzoros típusok esetében 150 000 Ft lehet az elektromos kerékpár vásárlás támogatás felső határa. Ezenkívül lesz egy felső limit is: várhatóan 900 000 Ft eredeti árnál nem lehet drágább egy olyan elektromos bicikli, amit állami segítséggel is meg lehet szerezni.

Csak a pedelec kap támogatást!

Fontos kitétel, hogy ezek a kedvezmények csak az úgynevezett „pedelec” kerékpárokra vonatkoznak. A tisztán elektromos meghajtású, azaz pedálozás nélkül is haladni képes „e-bike” biciklik vásárlására tehát nem!

Némi fejszámolás után az is egyértelműnek látszik, hogy a most bejelentett egymilliárd forintos keretből várhatóan kb 6-7000 db új pedelec vásárlására jut majd állami támogatás – amelyre várhatóan október végétől, november elejétől lehet pályázni.

Szintén fontos eleme lesz a programnak, hogy mivel annak legfőbb társadalmi célja a kerékpárral való munkába járás ösztönzése lesz, ezért az állami kedvezmény igénybevételéhez munkaviszonyt is igazolni kell.

Elektromos kerékpárok a MangoBike-tól!

A MangoBike elektromos trekking kerékpár kínálatában jelenleg is közel 25 olyan modellt találhatsz, amely megfelel az állami támogatás jelenleg ismert. és fent említett kritériumainak.

Ugyanakkor mi is arra számítunk, hogy az állami támogatás sokak számára meghozza majd a kedvet a vásárláshoz. Ezért a következő hónapokra vonatkozóan nagyobb volumenű megrendeléseket adtunk le a gyártók felé.

Hamarosan tehát újabb elektromos biciklik érkeznek hozzánk. Olyanok is, amik eddig még nem voltak a kínálatban. Annyit elárulhatunk, hogy lesznek köztük népszerű, sikervárományos modellek és igazi, bringás ínyenceknek való csemegék is. A külföldi gyártók közül a Cube, a Haibike, a Merida, a Kellys és a Husqvarna, míg a hazaiak közül a Gepida és a Csepel fog új típusokat szállítani számunkra.

De addig is nézzük a jelenlegi választékot – hiszen már ez is az egyik legnagyobb, amit az országban találsz.

Nálunk ezek most a raktáron lévő elektromos (pedelec) kerékpárok:

Trekking elektromos kerékpárok:

Cube elektromos (pedelec) kerékpár

Cube Touring Hybrid EXC 500 Lady 2019 (elektromos pedelec kerékpár): 899 990 Ft

MTB elektromos kerékpárok:

De várjuk a megrendelt új elektromos bringa modelleket, amiket folyamatosan töltünk fel webshopunkba.

Ahogy említettük, a pályázat és a kiírás még nincs “jogerősen” kihirdetve, de amint teljes lesz, mi is azonnal csatlakozunk és hozzuk Nektek a részleteket. Addig is tervezgessetek, nézegessetek és számolgassatok!

 

 Kockázatmentes vásárlás a MangoBikenál

Mi nem csak ingyen szállítjuk ki az általad megrendelt kerékpárt (40 000 Ft feletti vásárlás esetén), hanem ingyen el is hozzuk, ha valamiért mégsem tetszene Neked: kockázat mentes vásárlás a MangoBikenál.

 Ha nincs meg egyben az összeg, az sem baj! Nálunk már hitelre is vásárolhatsz! Részletek a termékek oldalán!

 

Ha tetszett a cikk, kérlek oszd meg ismerőseiddel is! Picit lejjebb görgetve pedig feliratkozhatsz hírlevelünkre is, így nem maradsz le a bringás tippekről, tanácsokról.

Bejelentkezés

Elfelejtett jelszó
Vissza