Legyen az elektromos kerékpárod is okos - ezt tudja az új BOSCH SMART SYSTEM

2022.04.22. 13:49

Ha van okostelefonod vagy okosórád, akkor biztosan imádni fogod, hogy mostantól már a biciklid is “smart” lehet!

A 2022-es Bosch Smart System intelligens rendszere pontosan ezt a forradalmi és felülmúlhatatlanul trendy élményt nyújtja. Maga a rendszer a letölthető eBike Flow mobilalkalmazásból, a kormányra szerelt LED-es távvezérlő egységből, az új Kiox 300 kijelzőből, valamint egy minden eddiginél erősebb, 750 kW-os akkumulátor és a némileg átalakított Performance CX motor együtteséből áll. 

Emeld magasabb szintre a kerékpározás élvezetét!

A rendszer lelke az eBike Flow mobilalkalmazás. Töltsd le a mobilodra (ios és android verzióban is elérhető), és onnantól egy fantasztikus e-bike világ nyílik meg előtted. A telefont a kormányra téve egyrészt egy full informatív real-time kijelzőt is kapsz, de az applikációban rögzítheted minden tevékenységedet, például a személyes utazási és fitnesz adatokat, valamint testreszabhatod a vezetési módokat, és nyomon követheted az összes fontos információt – az akkumulátor töltöttségi állapotától a következő szerviz időpontjáig. 

Az appon a hajtás rásegítésének szintje, dinamikája, maximális fordulatszáma és nyomatéka is személyre szabottan igazítható. Intenzív edzésre vagy extra hosszú távokhoz is speciális rásegítési módot lehet beállítani, így az okos kerékpár mindig a megfelelő támogatást nyújtja. 

A jövőben további funkciók is elérhetők lesznek például a lopás elleni védelem tekintetében. Ezzel kiegészítve a bringád például éles hangjelzést ad, hogy elriassza a tolvajokat, és ha mégis ellopják, akkor pedig okostelefonon keresztül nyomon követheted járművedet.

Az iPhone-felhasználók számára jó hír, hogy automatikusan szinkronizálható az összes adat az Apple Health szolgáltatással.

Az új akkumulátor: PowerTube 750

 A hosszú és kihívásokkal teli utak teljesítése érdekében a rendszer megkapta a Bosch legnagyobb kapacitású PowerTube akkumulátorát. A PowerTube 750 segítségével még a nagy távolságok meghódítása és a jelentősebb szintkülönbségek legyőzése sem jelenthet gondot, hiszen a 750 kW-os erőforrás kb. 20%-kal nagyobb hatótávolságot jelent elődjéhez a PowerTube 625-höz viszonyítva. Megfelel a legmagasabb biztonsági előírásoknak, így például lítium-ion akkumulátor-kezelő rendszerrel (BMS) is fel van szerelve, amely megvédi a cellákat a túlterheléstől. 

 LED-es távvezérlő

 A LED Remote nevű távvezérlő egység a rendszer leglátványosabb újdonsága, ami a kormányra felszerelve kap helyet. Ezen folyamatosan láthatjuk az aksi töltöttségi szintjét, de az aktuálisan kiválasztott rásegítési módot is. A LED-ek napfényben is jól láthatóak, a kijelző fényereje pedig rugalmasan alkalmazkodik a környezeti fényhez. 

Zseniális újítás az egyetlen mozdulattal bekapcsolható Smart Walk Assist mód.  A legmeredekebb ösvényeken, amikor már tényleg nem tudsz tovább tekerni, és tolni kell a bringát, kapcsold át a rásegítést a Walk Assist módra, és ennek segítségével könnyebben tolhatod az elektromos kerékpárt. 

 Új kijelző: Kiox 300

 Ahogy említettük, a mobilapp segítségével minden létező adatot a saját telefonodon is láthatsz, így elsősorban azt érdemes kijelzőként használni. De ha te egy tényleges, állandóan a kormányra szerelt kijelzőt szeretnél, akkor sincs gond. A rendszerhez tartozó Kiox 300 kompakt méretű színes kijelző nappal és éjszaka is optimális olvashatóságot biztosít. A kormányon a kijelző dőlésszöge egyénileg is állítható – hogy megtaláld az optimális olvashatóságot akár menet közben is.

Legyen elektromos kerékpárod állami támogatással!

Korábbi cikkünkben már beszámoltunk arról, hogy az állam ismét egymilliárd forintos támogatási keretet hirdetett - amelyet új elektromos rásegítésű kerékpárok vásárlására lehet igénybe venni!  A korábbi pályázati konstrukcióhoz képest a legnagyobb újdonság, hogy most már nem kötik munkaviszony igazolásához a támogatást, így kismamák, diákok és nyugdíjasok is igényelhetik. 

Az elektromos rásegítésű kerékpárok beszerzésére az elektromobilitas.humda.hu oldalon 2022. április 14-től 2023. április 14-ig, a rendelkezésre álló forrás kimerüléséig lehet pályázni. 

 Nézd meg az aktuálisan elérhető, de folyamatosan frissülő választékot – nálunk most ezeket az elektromos kerékpárokat tudod megvásárolni akár 180 000 Ft állami támogatással:

Cube Kathmandu Hybrid EXC 750 2022

Cube Reaction Hybrid SLT 750 29" 2022

 Ha nincs meg egyben az összeg, az sem baj! Nálunk már hitelre is vásárolhatsz! Részletek a termékek oldalán!

 Ha tetszett a cikk, kérlek oszd meg ismerőseiddel is! Picit lejjebb görgetve pedig feliratkozhatsz hírlevelünkre is, így nem maradsz le a bringás tippekről, tanácsokról.

  

Bejelentkezés

Elfelejtett jelszó
Vissza