Kultikus bringás helyek: mostantól Zámoly is bakancslistás célpont!

2022.05.19. 11:35

Túlzás nélkül állíthatjuk, hogy a 2022-es Giro d’Italia nemcsak emlékként marad “örök” minden hazai bringarajongó számára, de egy szóviccből indult kezdeményezés nyomán az ikonikus, kötelező kerékpáros úticélok hazai listája is bővült egy “emlékezetes” helyszínnel.

“Mark Cavendish megálló, Zámoly”

Ha Székesfehérvár felől érkezünk be a kis Fejér megyei településre, Zámolyra, akkor a Kossuth utca 1. szám alatti első buszmegálló neve immár hivatalosan is “Mark Cavendish megálló”. A legendás brit kerékpárversenyző sprinter ugyanis a Giro d’Italia első versenynapján ennél a buszmegállónál cserélt kerékpárt defekt miatt.

Az ötlet maga egy viccnek szánt megjegyzésből született, amikor is a versenyt televízióban közvetítő kommentátorok Cavendish kerékpárcseréjekor azzal poénkodtak, hogy ennek örök emléket kellene állítani a faluban. A mondat elhangzását követően azonban Sallai Mihály polgármester és a helyi képviselők megbeszélték: a viccnek szánt megjegyzést meg fogják valósítani.

Néhány nappal később már át is festették a megállóra kerülő feliratot, majd egy a történetet magyar és angol nyelven röviden elmesélő, és fotókkal illusztrált információs tábla is kikerült a helyszínre, amit a polgármester saját kezűleg fúrt fel a helyére.

Kultikus bringás hely lett - a tetején egy rózsaszín biciklivel

A “névadóra” már az ország minden tájáról érkeztek fanatikus bringarajongók, az azóta eltelt időben pedig ez a megálló máris egy kerékpáros zarándokhellyé vált. A bakancslistás úticél közelében reméljük hamarosan egy komplett kerékpáros pihenőhelyet is létesítenek. 

A különleges megálló építményének tetejére még egy rózsaszínre festett kerékpár is került - utalva ezzel arra, hogy a világhírű Giro d’Italia kerékpáros körversenyen a legnagyobb dicsőség az, ha egy versenyző a rózsaszínű mezben tekerhet, ez ugyanis mindig az éppen vezető első helyezett kiváltsága. 

A népszerű helyi polgármester már azért dolgozik, hogy valódi kerékpárút is épülhessen a 8123-as úton Székesfehérvár és Gánt között Zámoly érintésével, reméljük ez a szándék a kormányzati döntéshozók körében is támogatásra talál.

Addig pedig ajánljuk figyelmetekbe a Mangobike készletéről jelenleg elérhető illetve rendelhető országúti kerékpárok listáját. 

Itt egy valódi “nagyágyút” is találtok: a Cannondale Super Six Evo ugyanis egy olyan versenybringa, amelynek picit továbbpimpelt 2022-es verziójával a Giro d’Italián is tekernek világsztárok. Ha egy igazán profi, karbonvázas országúti kerékpárt szeretnél, amivel versenyezni is lehet, akkor ezt a modellt jó szívvel ajánljuk figyelmedbe!

ORSZÁGÚTI KERÉKPÁROK

 Ha nincs meg egyben az összeg, az sem baj! Nálunk már hitelre is vásárolhatsz! Részletek a termékek oldalán!

 Ha tetszett a cikk, kérlek oszd meg ismerőseiddel is! Picit lejjebb görgetve pedig feliratkozhatsz hírlevelünkre is, így nem maradsz le a bringás tippekről, tanácsokról.

  

Bejelentkezés

Elfelejtett jelszó
Vissza