Kilométergyűjtő csapatunk tagja: Bottka Csaba, aki 60 évesen kezdett el komolyabban bringázni (riport)

2020.10.19. 15:10

Újabb kilométergyűjtő csapattagot mutatunk be Nektek, Bottka Csabát. Csaba példája is mutatja, hogy soha nincs későn, Ő 60 évesen kezdett el komolyabban kerékpározni.

Arra kértük, hogy meséljen pár szóban magáról, mit csinál, hol él, merre bringázik, és milyen bringája van.

Sziasztok!

Bottka Csaba vagyok, 63 éves, most már nyugdíjas, előtte mozdonyvezető voltam 40 évig. Martonvásáron élek a családommal, és 3 éve kezdtem el intenzíven kerékpározni.

Eleinte ez napi pár kilométert jelentett.  Aztán ahogy telt az idő egyre nagyobb távolságot sikerült megtennem, és mára a napi száz kilométer sem okoz gondot.

Szívesen kerékpározok a közeli Velencei-tónál és a Vértesben, de távolabbi célokat is sikerült teljesítenem. A legtöbb, amit eddig egyhutamban tekertem, az 110 km. Egy Steppenwolf Tiago 27 sebességes trekking kerékpárt használok.

Miért kezdtem el komolyabban bingázni?

Mindig is többet mozogtam mint a velem egykorúak, de a nyugdíj után nem akartam ellustulni. Rengeteg rossz példát látni, ha valaki abbahagyja a munkát. Leállnak és vége.

Inkább egyedül tekerek, mert így a sajt tempómban haladhatok, nem kell másokra várni, de néha társasággal is elmegyek, de az másról szól.

 

Köszönjük Csaba, jó tekerést, let’s go Mango!

Bejelentkezés

Elfelejtett jelszó
Vissza