Befejező szakaszához érkezett az elektromos kerékpárok támogatása

2022.09.19. 10:13

Az elektromos biciklik támogatására kiírt pályázat idei évi, 1 milliárd forintos keretéből eddig 860 millió forintra érkezett be érvényes pályázat. Vagyis még 140 millió forint támogatásra lehet pályázni, utána finito, nem lesz több állami segítség.

Kevesebben tudják, de létezik egy elektromos teherszállító kerékpárok vásárlására vonatkozó pályázat is, ahol a 400 millió forintos keretből 291 millió forintra érkezett igénylés, így itt még 109 millió forintra lehet bejelentkezni. 

2022-ben eddig összesen 3011 nyomatékszenzoros és 3193 pedálszenzoros pedelec-kerékpárra érkezett pályázat. A MangoBike az egyik legnagyobb olyan kereskedő, amely támogatja a vevőit a teljes pályázati folyamat sikerében.

Nagy öröm számunkra is, hogy ennyi sikeres pályázat került már benyújtásra: az elbírálási folyamatban eddig 5774 kérvény kapott megfelelt minősítést. 

Ki kaphatja meg a 100 000 Ft - 180 000 Ft támogatást?

Az elektromos kerékpárok beszerzésére az elektromobilitas.humda.hu oldalon lehet pályázni. A rendelkezésre álló forrás várhatóan hamarosan ki fog merülni, ezért érdemes most még gyorsan dönteni, és megigényelni az akár 180 000 Ft-os támogatást.

A magyarországi lakóhellyel és magyar adóazonosító jellel rendelkezők legfeljebb egy darab pedálszenzoros vagy nyomatékszenzoros hajtási rendszerrel felszerelt pedelec kerékpár utófinanszírozott támogatására pályázhatnak - így szól a rendelet szövege.

A pedálszenzoros hajtási rendszerrel felszerelt elektromos kerékpárok kategóriában legfeljebb 100 000 forintig igényelhető támogatás, továbbá 600 000 forintnál drágább kerékpárokra nem jár támogatás. 

A nyomatékszenzoros hajtási rendszerrel felszerelt elektromos bringák esetében legfeljebb 180 000 forintig kérhető támogatás, és itt pedig az 1 200 000 forintnál drágább kerékpárokra nem jár támogatás. 

Nem kell munkahelyi igazolás a támogatáshoz! 

Figyelem, a korábbi pályázati konstrukcióhoz képest újdonság, hogy most már nem kötik munkaviszony igazolásához a támogatást! Vagyis kismamák, diákok és nyugdíjasok is igényelhetik!  

Cégeknek és vállalkozóknak külön pályázat: elektromos teherszállító kerékpárokra

Ezen pályázat értékelési folyamatában 127 pályázó összesen 221 e-cargo kerékpárja kapott megfelelt minősítést. A magyarországi egyéni vállalkozók egy, míg a gazdasági társaságok, civil szervezetek, egyesületek, egyházi szervezetek és önkormányzatok maximum öt elektromos teherszállító kerékpár vásárlására kérhetnek utófinanszírozott támogatást. Egy kerékpárra legfeljebb 500 ezer forint lehet a támogatás összege.

Segítünk az ügyintézésben! 

A MangoBike egyike azon kereskedőknek Magyarországon, akik az elmúlt években a legtöbb elektromos biciklit értékesítették, és a legtöbb pályázat igénylésében vettünk részt. Nemcsak tapasztalatunk és szakértelmünk van a témában, hanem megbízható szerviz hátterünk is! Rutinos kollégáinkat pedig folyamatosan képezzük, hogy a karbantartás és a javítás során a lehető legmagasabb minőséget tudják nyújtani Nektek!

Nézd meg az aktuálisan elérhető, de folyamatosan frissülő választékot – nálunk most ezeket az elektromos kerékpárokat tudod megvásárolni akár 180 000 Ft állami támogatással

 Ha nincs meg egyben az összeg, az sem baj! Nálunk már hitelre is vásárolhatsz! Részletek a termékek oldalán!

 

Ha tetszett a cikk, kérlek oszd meg ismerőseiddel is! Picit lejjebb görgetve pedig feliratkozhatsz hírlevelünkre is, így nem maradsz le a bringás tippekről, tanácsokról.

 

Bejelentkezés

Elfelejtett jelszó
Vissza