A legjobb karácsonyi filmek - bringásoknak!

2021.12.13. 16:22

Közeleg a Karácsony és közelednek az év leghosszabb téli estéi. Ilyenkor mindannyian imádunk a szeretteinkkel összebújva bekuckózni a tévé elé egy hatalmas, biciklimintás bögrével a kezünkben (ízlés szerint lehet a bögrében: forralt bor, puncs, grog, tea vagy akár kakaó is). 



De milyen filmet nézzenek azok a bringarajongók, akik legszívesebben még a karácsonyfát is kerékpár alkatrészekkel díszítenék fel holmi hasznavehetetlen szaloncukrok és habcsókok helyett?

Íme a legjobb biciklis filmek - szerintünk!

Ha már Te is unod a Reszkessetek betörők szériát és azonnali hatállyal a legmelegebb égtájra küldenél el bárkit, aki csak kiejti száján a Kevin nevet, valamint már a Télapu összes részével is stílszerűen tele a hócipőd… akkor pont ideje, hogy a Karácsony is a kedvenc hobbidról szóljon. Bátrabbak akár görgőzés közben, nyeregben ülve is élvezhetik a filmnézés örömeit!


     1. Chasing Legends

Sokak szerint a Chasing Legends a valaha készült legigényesebb film a kerékpársportról és a Tour de France-ról. A film java részét a 2009-es Tour-on vették fel, amikor a legenda, Lance Armstrong 4 év után, míg a legnagyobb esélyesként számon tartott Alberto Contador 2 év után tért vissza a francia körversenyre és párharcuk különösen érdekessé tette az eseményeket. A fiatal Mark Cavendish talán élete legjobb formájában volt, s végül hat szakaszt nyert. A rendező Jason Berry a Columbia-HTC csapatához csatlakozva mutatja be a Tour de France szakmai kulisszatitkait is, de ez nem csak egy szimpla dokumentumfilm. Legendás kommentátorok (Phil Liggett, Paul Sherwen) és versenyzők (Eddy Merckx, Erik Zabel, Jens Voigt) valamint a verseny egyik leghíresebb fotósa Graham Watson mesélnek a verseny történetéről és semmihez nem fogható, egyedülálló hangulatáról. A kísérőkocsikból és a bringákon elhelyezett fedélzeti kamerákból felvett jelenetek révén pedig mi magunk is úgy érezzük, mintha ott tekernénk a sportág egykori legnagyobb sztárjai mellett.
A filmet jelen pillanatban csak DVD-n tudjátok megnézni - keressétek az Amazonon!


     2. Pe-Wee nagy kalandja

A zseniális hollywood-i filmrendező, Tim Burton első nagyjátékfilmje egy könnyed, már-már börleszkes családi vígjáték. A film főhőse, Pee-Wee Herman egy lelkében tizenkét évesen megmaradt csetlő-botló karakter. Mindene a piros színű, tigrisfejes kerékpárja, semmi pénzért meg nem válna tőle. Így Francis ajánlatát is gondolkodás nélkül visszautasítja, aki pedig jó árat ajánl érte. Amikor Pee Wee bringáját ellopják, a férfi élete nagy kalandjára indul, hogy visszaszerezze legbecsesebb tulajdonát. Az egész Egyesült Államokat átkutatja érte. Útközben fura alakokkal találkozik, mindennel és mindenkivel meggyűlik a baja. Végül Hollywoodban nyomra bukkan. Az egyik TV show-ban látja viszont, amikor éppen ki akarják sorsolni főnyereményként. 
A filmet megnézhetitek a Netflixen.


     3. BMX-banditák

Nicole Kidman élete első főszerepét játszotta ebben a klasszikus BMX-es és freestyle-os filmben! A főszereplő három vagány tinédzser, akik a bringázásért bármire képesek. Állandóan együtt bringáznak, és arról álmodoznak, hogy egyszer nekik is lesz a rendőrökéhez hasonló adóvevőjük. Egy alkalommal belebotlanak egy rejtélyes csomagba, amelyben tucatnyi adóvevőt találnak. Elkezdik értékesíteni az ebül szerzett jószágokat, ám kiderül, hogy az adóvevők egy betörőbanda legújabb tervének fontos kellékei. A bűnözők pedig minden áron vissza akarják szerezni. BMX-rajongóknak már csak a trükkök miatt is kötelező film!
Megnézhetitek You Tube-on, Videa-n és a Netflixen is.

     
    4. A hegyek pokla

Egy vérbeli bringás számára kihagyhatatlan amerikai film - meglepően jó színészi alakításokkal. A főszereplő két testvér, David és Marcus, akik apjuk halála óta nem találkoztak. Időközben David magába forduló fiúvá vált, akit kizárólag a kerékpározás érdekel, míg bátyjából sikeres és céltudatos férfiként sportorvos lett. Amikor hosszú idő után újra találkoznak, Marcus rábeszéli öccsét, hogy induljanak el a Nyugat Pokla elnevezésű versenyen a coloradói Sziklás-hegységben. A kihívás és a közös felkészülés közelebb hozza egymáshoz a két testvért, David számára pedig egészen új távlatok nyílnak. A sportorvos bátyó szerepében az ekkor a még világhírnév előtt álló Kevin Costnert láthatjuk - és igen, nem csak lovagolni, hanem bringázni is egészen tűrhetően tud.
A filmet megnézhetitek You Tube-on és Google Play-en.


     5. Dealer

Végül egy magyar filmet is jó szívvel ajánlunk, amely egy kicsit kakukktojás, de mivel a főhős rendre kerékpárral indul végigjárni ügyfeleit, úgy gondoltuk, mindenképpen itt a helye a karácsonyi bringás filmek listájában. A dráma főhőse egy volt narkós fiatalember, aki dealerként éli mindennapjait. Miközben másoknak adja pénzért a pusztulást és a halált, őt valami mindenek felett álló érzelemmentesség jellemzi. Totális cinizmusának köszönhetően nem kell felmentenie magát a felelősség alól, mivel ez fel sem merül benne. A film élete egy különleges napját mutatja be, amikor hirtelen kezdi megérteni a körülötte zajló világot, és lassan újra képes érzelemmel kötődni az emberekhez.
Fliegauf Benedek filmjét keressétek a filmio-n vagy az indavideo-n.

Kellemes Karácsonyt és Boldog Új Évet kíván a Mangobike!

Ha pedig a filmnézés után kedved támadna egy jó kis téli tekeréshez, de félsz, hogy fázni fogsz, szeretettel várunk webshopunkban! Az alapvető téli ruhadarabok mellett számtalan egyéb kiegészítőt, pl. kesztyűt, kamáslit, csúszásmentes pedált, esővédő huzatot, de még az utánfutóra tehető esővédő burkolatot is választhatsz, és ne feledkezz meg a lámpákról és a sárvédőkről sem!

Élvezd az utat minden nap, 2022-ben is let’s go Mango!

A borítókép forrása: Liv Cycling.com

Bejelentkezés

Elfelejtett jelszó
Vissza