A Cyclocross kerékpár

2019.03.13. 16:00

Az elkövetkező hetekben, egészen a tavaszi szezon kezdésig, minden héten bemutatunk egy kerékpár típust, hogy el tudd dönteni, hogy Neked milyen kerékpár való. Az előző héten az fitness kerékpárokról írtunk, nézzük most a cyclocross bringák fontosabb tulajdonságait.  

A cyclocross kerékpár jellemzői

Könnyedén összetéveszthetjük a cyclocrosst egy országúti kerékpárral, de a cyclonak kicsit rövidebb a felsőcsövük és magasabb a fejcsövük, így kényelmesebb geometriával rendelkeznek.

A speciális fék- és villakialakításoknak köszönhetően van rendesen sárférőhely, valamint tér a vastagabb gumik számára is. Mára szinte csak tárcsafékes kivitelben kaphatóak, ami érthető főleg ilyen időjárási viszonyok között.

Természetesen vázanyagában is merevebbek a cyclocross kerékpárok, hiszen a versenyeken minden wattnak le kell kerülnie a talajra, és hát a merevség túrázáshoz vagy mindennapi kerékpározáshoz nem a legkényelmesebb.

Hol, mire használjuk a cyclocross bringát?

Ha le akarnánk egyszerűsíteni akkor azt is mondhatnánk terepbringázás egy spéci országútival. Persze a krossz versenyeken nem országúti kerékpárokat használnak, csak hasonlítanak azokra. A cyclocross bicikli versenyzésre lett tervezve, hogy sáros, havas, durva körülmények között helyt tudjon állni.

Cyclocross bicikli méretek

Vázméret meghatározása

Magasság       Javasolt vázméret
cm                     hüvelyk (inch) méret
148 - 158         13" - 14"     XS
158 - 168         15" - 16"     S
168 - 178         17" - 18"     M
178 - 185         19" - 20"     L
185 - 193         21" - 22"     XL
193 - 198         23" - 24"     XXL

Neked melyik méret kell?

Ha rendeled a bringát, az átlépési magasságából tudsz következtetni a jó méretre. Ennek menete: lehetőleg cipő nélkül szoríts a lábad közé a lehető legmagasabb ponton egy könyvet, vagy partfis nyelet, és mérőszalaggal mérd le a föld és a könyv, vagy partvisnyél  teteje közti távolságot.

Ha van lehetőséged személyesen választani, állj a nyereg elé, s emeld meg lábaid között a vázat. Városi használatú kerékpárnál kb 4-5 cm-re emelkedjen el az első kerék a földtől.  

A méretválasztáshoz olvasd el korábbi cikkünket, vagy kérdezz meg bennünket, segítünk!

 Mikor válassz cyclocross kerékpárt?

Elsősorban azoknak ajánljuk, akik belekóstolnának a cyclocross világába, szeretnek letérni a kijelölt útról és ehhez egy fürge, de masszív mindenes bringát szeretnének. Ha nem vágysz az országúti versenyzésre, de az országúti bringák sportosságát keresed, a kényelmetlenségük nélkül.

Cyclocross bringa árak a MangoBikenál

A Mangobikenál  239 000 - 1 250 000 forint között találsz cyclocross kerékpárokat.

merida cyclocross bringa

Ez a lime zöld Merida jelenleg a csúcsmodellünk, az ára 1 250 000 Ft. Részletre is megvásárolható!

Cyclocross bringa márkáink

 

Egy szuper videó, ami bemutatja a cyclocross bringát

 Kockázatmentes vásárlás a MangoBikenál

Mi nem csak ingyen szállítjuk ki az általad megrendelt kerékpárt (40 000 Ft feletti vásárlás esetén), hanem ingyen el is hozzuk, ha valamiért mégsem tetszene Neked: kockázat mentes vásárlás a MangoBikenál.

 Ha nincs meg egyben az összeg, az sem baj! Nálunk már hitelre is vásárolhatsz! Részletek a termékek oldalán!

Ha tetszett a cikk, kérlek oszd meg ismerőseiddel is! Picit lejebb görgetve pedig feliratkozhatsz hírlevelünkre is, így nem maradsz le a bringás tippekről, tanácsokról.

Bejelentkezés

Elfelejtett jelszó
Vissza