Fitness kerékpár

2019.03.05. 22:37

Ezekben a hetekben, egészen a tavaszi szezon kezdésig, minden héten bemutatunk egy kerékpár típust, hogy el tudd dönteni, hogy Neked milyen kerékpár való. Az előző héten az gravel kerékpárokról írtunk, nézzük most a fitness bringák fontosabb tulajdonságait. 

 A fitness kerékpár jellemzői

A fitness bringa egy mindennapokban használható kerékpár típus, mely akár sportolásra is alkalmas. Leginkább az országútihoz van közel, de áttételei a versenybringákéhoz hasonlatosak, ami jól jön gyors tekerésnél. Országúti kerék, és gumimérettel vannak szerelve, és mivel aszfaltra tervezték, keskeny a gumiabroncsa, de a versenybringákkal ellentétben egyenes a kormányuk, így kényelmesebb a használata, nem kell hajlott testtel tekerni. Többnyire könnyű alu váz, merev első villa, és letisztult formavilág jellemzi őket.

 Hol, mire használjuk a fitness kerékpárt?

Közepes, és hosszabb távok gyors megtételére készült, de városi használatra is ajánlott, ha jó az út. A mindennapos használathoz sárvédő, és egyéb kiegészítő felszerelhető rá. Sőt, a KRESZ miatt kell is.

 Fitness kerékpár méretek

Vázméret meghatározása

Magasság       Javasolt vázméret
cm                     hüvelyk (inch) méret
148 - 158         13" - 14"     XS
158 - 168         15" - 16"     S
168 - 178         17" - 18"     M
178 - 185         19" - 20"     L
185 - 193         21" - 22"     XL
193 - 198         23" - 24"     XXL

Neked melyik méret kell?

Ha rendeled a bringát, az átlépési magasságából tudsz következtetni a jó méretre. Ennek menete: lehetőleg cipő nélkül szoríts a lábad közé a lehető legmagasabb ponton egy könyvet, vagy partfis nyelet, és mérőszalaggal mérd le a föld és a könyv, vagy partvisnyél  teteje közti távolságot.

Ha van lehetőséged személyesen választani, állj a nyereg elé, s emeld meg lábaid között a vázat. Városi használatú kerékpárnál kb 4-5 cm-re emelkedjen el az első kerék a földtől.  

A méretválasztáshoz olvasd el korábbi cikkünket, vagy kérdezz meg bennünket, segítünk!

 Mikor válassz fitness kerékpárt?

A legtöbb fitness kerékpár V-fékkel ellátott, a kormány egyenes így megfelelő kényelmet biztosít. Neked ajánljuk, ha a kerékpározással célod az egészséged megőrzése, a sportolás, és ehhez gyors, kényelmes biciklit szeretnél.

A fitness kerékpár tökéletesen hozza az élményt, amit egy országúti bringa tud nyújtani, emellett azonban nem kell tartanod tőle, hogy a derekad nem bírja majd az előre nyúlt pozíciót.

 Fitness bringa árak a MangoBikenál

A Mangobikenál  158 900 és 479 000 forint között találsz fitness kerékpárokat.

Ez a gyönyürű női fitness bringa most 29% kedvezménnyel kapható. 

 Fitness kerékpár márkáink

 

 Egy szuper videó, ami bemutatja a fitness bringát

 Kockázatmentes vásárlás a MangoBikenál

Mi nem csak ingyen szállítjuk ki az általad megrendelt kerékpárt (40 000 Ft feletti vásárlás esetén), hanem ingyen el is hozzuk, ha valamiért mégsem tetszene Neked: kockázat mentes vásárlás a MangoBikenál.

 Ha nincs meg egyben az összeg, az sem baj! Nálunk már hitelre is vásárolhatsz! Részletek a termékek oldalán!

Ha tetszett a cikk, kérlek oszd meg ismerőseiddel is! Picit lejebb görgetve pedig feliratkozhatsz hírlevelünkre is, így nem maradsz le a bringás tippekről, tanácsokról.

Bejelentkezés

Elfelejtett jelszó
Vissza