Cross trekking avagy a sportos túra kerékpár

2019.02.06. 13:48

Az elkövetkező hetekben, egészen a tavaszi szezon kezdésig, minden héten bemutatunk egy kerékpár típust, hogy el tudd dönteni, hogy Neked milyen kerékpár való. Az előző héten a trekkingekről írtunk, nézzük most miben más a cross trekking kerékpár és kinek ajánlott.

A cross trekking avagy sportos túra kerékpár története

A mountain bikeok egyedfejlődéséről korábbi cikkünkben találtok érdekes részleteket.

A cross trekking kerékpár jellemzői

A Cross trekking egy hibrid felépítésű bringa, ami összefogja a mountain bike és a túrakerékpárok tulajdonságait. Kerékmérete 28-as (622mm), külső gumija vastagabb, mint egy versenykerékpáré, de keskenyebb mint egy mountain bike bringáé.

Ez, illetve a vegyes felhasználásra készült gumiköpeny mintázata is alkalmassá teszi arra, hogy terepen is használhassuk, ne csak aszfalton. Hosszú távú országúti bringázásra, vagy meredek, enyhén terepes emelkedőre is alkalmas. Hatékony V-fék, mechanikus vagy hidraulikus tárcsafék jellemzi.


Első teleszkóppal szerelik, ami a magasabb kategóriánál már állítható rugófeszességgel, vagy levegővel/olajjal kombinálva, visszaút csillapítással van ellátva, illetve úgynevezett „lockout”-tal, azaz zárható (fix villává varázsolja).

Kiegészítőkkel bővíthető, mint sárvédő, csomagtartó, de ezek nem képezik az alapfelszereltség részét.

 Hol, mire használjuk a cross trekking bringánkat?

Elsősorban sportolásra, túrázásra való, de mindennapi közlekedésre is alkalmas kerékpártípus.

 Cross trekking kerékpár méretek

Vázméret meghatározása

Magasság       Javasolt vázméret
cm                     hüvelyk (inch) méret
148 - 158         13" - 14"     XS
158 - 168         15" - 16"     S
168 - 178         17" - 18"     M
178 - 185         19" - 20"     L
185 - 193         21" - 22"     XL
193 - 198         23" - 24"     XXL

Neked melyik méret kell?

Ha rendeled a bringát, az átlépési magasságából tudsz következtetni a jó méretre. Ennek menete: lehetőleg cipő nélkül szoríts a lábad közé a lehető legmagasabb ponton egy könyvet, és mérőszalaggal mérd le a föld és a könyv teteje közti távolságot.

Ez a te átlépési magasságod. MTB kerékpár esetén szorozd meg az átlépési magasságot 0,57–tel, és megkapod a vázméretet centiméterben.

Ha van lehetőséged személyesen választani, állj a nyereg elé, s emeld meg lábaid között a vázat. Terephasználathoz kb. 10 cm-nyit kell tudni megemelned, városi használatú kerékpárnál kb 4-5 cm-re emelkedjen el az első kerék a földtől.  

A méretválasztáshoz olvasd el korábbi cikkünket, vagy kérdezz meg bennünket, segítünk!

 Mikor válassz cross trekking kerékpárt?

A crosstrekking sportos túrakerékpárt jelent.  A bringa tökéletes választás lehet tehát azoknak, akik szeretnek túrázni, akár hosszú távon is!  Azoknak, akik szeretnek, „vadabbul” országúton, vagy enyhébb terepen tekerni, esetleg kifejezetten aktív sportolási szándékkal használnák. Ez a bringa tökéletesen testre szabható műszaki tartalomban (különböző szintű váltók, fékek , stb.) és kiegészítők tekintetében egyaránt. Fertő-tó, vagy Balaton kerüléshez ideális választás a cross trekking bringa.

 Cross trekking bringa árak a MangoBikenál

A Mangobikenál  94 500 - 429 000 forint között találsz cross trekking kerékpárokat.

 Cross trekking márkáink

 Egy szuper videó, ami bemutatja a cross trekking bringát

Kockázat mentes vásárlás

Ez ugyan nem egy biztosítás, de a Te vásárlásodat biztonságossá, ahogy mi szoktunk mondani, kockázatmentessé teszi. Nem csak ingyen szállítjuk ki az általad megrendelt kerékpárt (40 000 Ft feletti vásárlás esetén), hanem ingyen el is hozzuk, ha valamiért mégsem tetszene Neked: kockázat mentes vásárlás a MangoBikenál.

Ha tetszett a cikk, kérlek oszd meg ismerőseiddel is! Picit lejebb görgetve pedig feliratkozhatsz hírlevelünkre is, így nem maradsz le a bringás tippekről, tanácsokról.

Bejelentkezés

Elfelejtett jelszó
Vissza