Mikor érdemes új kerékpárt vásárolni magunknak?

2023.05.05. 09:42

Minden kerékpáros feltette már ezt a kérdést valamikor életében, és a válasz a legtöbb esetben, hogy “attól függ”. Mert addig még nincs kérdés, hogy amíg egy gyermek felnő, mindig követni kell a mérettel is a növését. Így persze rendre új biciklit veszünk neki.

De mi van akkor, ha már megálltunk a növésben? 

A laikusok persze gondolhatják, hogy egy bringa akár 15-20 évig is kiszolgál egy embert. De ha csak egy kicsit is komolyabban belegondolunk, nem vitás, hogy ha rendszeresen kerékpározunk, mi magunk is fejlődünk, miközben a technika is turbó üzemmódban fejlődik, korszerűsödik minden. Az alkatrészek ugyanakkor kopnak, az anyag pedig előbb-utóbb elfárad…

Tavasszal mindenképpen érdemes végiggondolni, hogy mi is legyen a meglévő kerékpároddal?! Tedd fel magadnak őszintén a kérdést: elégedett vagy egyáltalán a bringád nyújtotta jelenlegi lehetőségekkel? Esetleg szívesebben váltanál, és más stílust is kipróbálnál? 

Ha a válaszod igen, akkor új biciklire lesz szükséged!

Az a bringa ugyanis, ami laza túrákhoz ideális, valószínűleg nem lesz alkalmas sem hegyi ösvényekre, sem downhillezésre, sem egy amatőr triatlon futam teljesítésére. Viszont a fordítottja is igaz: még a legprofibb mountain bike-kal sem érdemes nekivágni egy egész napos túrának, egy dirt bringával pedig talán még a következő településig sem fogsz eljutni, ha tekernétek egyet a haverokkal!

A MangoBike webshopjában felhasználási cél szerint vannak külön csoportosítva a különböző bicikli típusok, így ha eldöntötted, mire használnád leginkább, akkor sokkal könnyebben tudsz válogatni!

És ez itt a reklám helye kicsit, de a MangoBike-ban egyrészt tényleg minden hónapban új és új akciók vannak, másrészt pedig szinte hetente érkeznek újabb és újabb modellek a neves gyártó márkák aktuális készletéből. Érdemes tehát ide kattintva rendszeresen végigböngészni a friss ajánlatokat - ezt még egyetlen vevőnk sem bánta meg soha! 🙂

Ha pedig még bizonytalan vagy, akkor ajánljuk figyelemedbe ezt a cikkünket, amiből részletesen megtudhatod, milyen fő típusokba csoportosíthatjuk a bringákat!

Ha ezek a kérdések nem nagyon foglalkoztatnak, valamint a tavaly használt kerékpárod üzembiztosan működik, akkor valószínűleg nincs szükséged új bringára. Egy új szezon kezdetén viszont ez esetben is érdemes nagyon alaposan átvizsgálni a biciklit, különös tekintettel a vázra, a hajtásláncra, a fékekre, valamint a kerekek és a váltók állapotára!

Az a bringás, aki csak egy kicsit is szereti kerékpárját, jól tudja, milyen klassz érzés, az, ha tavasszal valamivel a bringát is „megajándékozzuk”, azaz kicsit tuningoljuk. 

Még az első bevetés előtt célszerű tüzetesen átvizsgálni tehát a biciklit, eközben a “muszáj cserélni” kategória mellett az is körvonalazódni fog a fejedben, hogy mi az, amivel jobbítani, korszerűsíteni lehet kedvenc kétkerekű pajtásodat!

Tudtad, hogy 2023. márciusától a MangoBike a Shimano Service Center globálisan elismert hivatalos partnere? 

Ez azt jelenti, hogy mostantól még az eddiginél is magasabb színvonalú szerviz-kiszolgálásban részesülhettek. Kompletten felszerelkeztünk a Shimano valamennyi szerszámával és technológiájával, valamint a raktárunkban is alaposan kibővült az azonnal elérhető Shimano alkatrészek száma. Így még gyorsabban és hatékonyabban tudjuk megjavítani a hozzánk érkező kerékpárokat.

A lényeg tehát: bringára fel! Let’s go Mango! Várunk webshopunkban és csodálatosan felújított üzletünkben is szeretettel!

Bejelentkezés

Elfelejtett jelszó
Vissza