Sportdioptrizálás felsőfokon

2019.02.28. 21:18

Felmérések szerint hazánkban minden harmadik embernek szüksége lenne bizonyos fokú látáskorrekcióra, mégis a legtöbben egyáltalán nem hordanak sem kontaktlencsét, sem szemüveget sportolás közben – kockáztatva ezzel saját testi épségüket. 

ÉLES LÁTÁS ÉS KOMFORTOS SZEMVÉDELEM MINDEN HELYZETBEN, MINDENKINEK

 


Az aktív élet során (legyen szó csak egy egyszerű családi túrázásról, vagy egy kerékpározásról a haverokkal) a hétköznapi viseletre tervezett dioptriás keretek és a kontaktlencsék viselete kényelmetlen lehet, ráadásul az előbbiek balesetveszélyesek is – a fémkeretek, illetve a nem sportolás közbeni viseletre tervezett műanyag keretek fizikai behatások során arcunk és szemünk épségét veszélyeztetve deformálódhatnak, vagy épp eltörhetnek! 

Éppen ezért sportoláshoz válassz olyan szemüveget, ami kifejezetten sportolásra terveztek (magas bázisgörbület, strapabíró és rugalmas keret, nedvességre is tapadó gumírozások, személyre szabhatóság...) és dioptriázható is  komfortos viseletet és megfelelő szemvédelmet biztosítva számodra. 

 

 

A Rudy Project - több mint 30 éve - nem csak a legjobb sportszemüveg megalkotása terén kötelezte el magát, hanem a lehető legjobb látáskorrekciós technológia kifejlesztése terén is!

 

Válaszd bármelyik sport-dioptriázási megoldást, biztosra veheted, hogy tökéletes látásélményt, komfortot és arc- illetve szemvédelmet kapsz, minden körülmény között. Alábbiakban megismerheted a megoldásokat – azok előnyeivel és hátrányaival, illetve a szemed adatai alapján kiválaszthatod a számodra legmegfelelőbb technológiákat.



KÜLÖNBÖZŐ MEGOLDÁSOK,

KÜLÖNBÖZŐ IGÉNYEKHEZ

Az elmúlt 30 év során a Rudy Project mérnökei 6 különböző megoldást fejlesztettek ki a világ különböző pontjain élő sportolókkal karöltve, hogy a látáskorrekció használata mellett se keljen lemondanod a magas bázisgörbületű professzionális sportszemüvegek által nyújtott rendkívüli szem- illetve arcvédelemről, kényelemről, és személyre szabhatóságról!

A különböző megoldások különböző dioptriatartományokban használhatók, így előfordulhat, hogy a Te szemed értékeihez bármelyik megoldásból választhatsz, de az is előfordulhat, hogy csak 1-2 lehetőségre van mód. Ezért első körben nézd meg, hogy a Te szemed dioptria értékei melyik megoldásokra adnak lehetőséget.

RX DIRECT

A világ legfejlettebb lencsetechnológiájával készülő "freeform" egyfókuszú vagy akár progresszív lencsék. Az egyedülálló technológia révén a magas bázisgörbületű (8) sportlencsék teljes keresztmetszetükben dioptriázottak és prizmakompenzáltak (illetve a Tralyx modelleknél a lencse kialakításából eredően csak mindkét szem előtt egy-egy nagy területen), így rendkívül széles periférikus látómezőt kapsz. Ezen megoldásban is elérhető a törhetetlen és fényre sötétedő ImpactX-lencsecsalád is, így biztosítva az utolérhetetlen komfortot és szemvédelmet, amit csak egy Rudy Project sportszemüveg tud nyújtani! 


 ELŐNYEI
kiemelkedően jó szemvédelem, extra nagy periférikus látómező

➜ HÁTRÁNYAI
szűk dioptriatartomány, 3 hetes gyártási idő

➜ DIOPTRIATARTOMÁNY
-5.75  +4.00 között

 

 

RX SPORT READERS

A normál Rydon lencsék alsó részébe, kontúr nélkül egy olvasó dioptriát integrálnak, mely ezáltal a külső szemlélő számára észrevétlenül beleolvad a lencse többi részébe, a viselő számára pedig megfelelő látást biztosítanak olvasáshoz! Köztes megoldás, hogy sportolás közben a kilométeróra-, GPS kijelző-, mobiltelefon-, vagy térkép leolvasása könnyű legyen.


 ELŐNYEI
azonnali megoldás, köztes megoldás sportolás közbenre 

➜ HÁTRÁNYAI
fix előregyártott dioptria értékekből lehet választani, szűk dioptriás mező

➜ DIOPTRIATARTOMÁNY
+1.50 - +2.00 - +2.50 

RX OPTICAL DOCK

A magas bázisgörbületű (8) sportkeretekbe készíthető dioptriatartományok viszonylag szűkek, ezért a Rudy Project fejlesztői egy különleges megoldást készítettek. A DIRECT CLIPS megoldáshoz hasonlóan, a nem dioptriázott lencsék helyére, a keretbe illeszkedő klipsz jelen esetben egy teli keretes bázisgörbület átalakító. Míg a keret 8, addig a dokkolóba kerülő csiszolt lencse már csak 6-os bázisgörbületű! Ennek köszönhetően rendkívül széles tartományban alkalmazható megoldás - ráadásul alacsonyabb előállítási költségekkel


➜ ELŐNYEI
szélesebb periférikus látómező és szemvédelem, kiemelkedően nagy dioptriatartomány, kedvező ár, könnyű legyárthatóság

➜ HÁTRÁNYAI
közvetlen a dioptriás lencsét éri a kosz, és fizikai behatás

➜ DIOPTRIATARTOMÁNY
-8.00  +7.00 között


 

 

RX DIRECT CLIPS

Ez a technológia lehetőséget nyújt, hogy az RX DIRECT megoldásnál elérhetőbb áron legyen magas bázisgörbületű (8) dioptriás lencsénk. A szabadalmaztatott rögzítési megoldásának köszönhetően a dioptriáslencse egy félkeret-damilos keretbe illeszkedik, amit a nem dioptriás lencse helyére pattintunk be a keretbe. Könnyen cserélhető ez a megoldás is, így akár többféle lencsével is használható ugyanazon keretünk.


➜ ELŐNYEI
szélesebb periférikus látómező, közepesen nagy dioptriatartomány

➜ HÁTRÁNYAI
közvetlen a dioptriás lencsét éri a kosz, és fizikai behatás

➜ DIOPTRIATARTOMÁNY
-5.00  +4.00 között

RX INSERT

A kínálat legegyszerűbb és legrégebbi dioptriás megoldása. A dioptriás lencsénk a sportszemüveg keretébe belülről, az orrnyereg részbe bepattintható Clip On nevű inzertbe kerül, mely stabilan helyén marad minden helyzetben. Kialakításának köszönhetően - alacsonyabb bázisgörbület (6), félkerete-damilos kivitel, külső behatásoktól jól védett elhelyezkedés - rendkívül széles dioptriatartományban alkalmazható és kedvező áron kivitelezhető! 


➜ ELŐNYEI
kedvező ár, egyszerű gyárthatóság, széles dioptriatartomány

➜ HÁTRÁNYAI
szűk periférikus látómező, az arctól enyhén eltávolodó keret

➜ DIOPTRIATARTOMÁNY
-8.00  +7.00 között

 

RX S.U.F.

A S.U.F. keretek egyesítik a sportszemüvegek és az optikai keretek legjobb tulajdonságait: rendkívül rugalmas keretek, arcra igazítható és gumírozott szárvégek valamint orrnyergek, cserélhető lencsék, valamint kisebb bázisgörbületek (4|6). Számos lencseformát és színvariációt kínálnak ezen modelljeink. Kiemelkedő komfort és szemvédelem sportolás során is, miközben divatosak, és hétköznapi viseletre is alkalmasak.


➜ ELŐNYEI
széles periférikus látómező, nagy felhasználási kör, variálhatóság

➜ HÁTRÁNYAI
közvetlen a dioptriás lencsét éri a kosz, és fizikai behatás

➜ DIOPTRIATARTOMÁNY
-7.00  +6.00 között


FONTOS! 
A fenti dioptriatartományok össztörőben (dioptria plusz cilinder) és az átlagos PD azaz pupillatávolság értéknél (64 mm) értendőek! Mivel az intervallumokat erősen befolyásolhatja a pupillatávolság (akár lefele vagy felfele is) és a kiválasztott sportmodell is, ezért a fentiek csak irányadóak - ettől lehet kisebb és nagyobb is az alkalmazható tartomány, minden esetben kérj szakvéleményt!  

 

 

RX DIRECT
A DIOPTRIÁS SPORTSZEMÜVEGEK SZENT GRÁLJA

Sportolás során fontos, hogy a kényelmes szemvédelem a lehető legnagyobb látómezővel párosuljon. És ez nincs másként akkor sem, ha látásjavításra szorulunk sőt! Sokévnyi kutatás/fejlesztés után a Rudy Project mutatta be a világ legfejlettebb lencsetechnológiájával készülő RX DIRECT dioptriázási technológiáját, mely során a sportkeret magas bázisgörbületű lencséje teljes keresztmetszetében dioptriázott, prizmakompenzált! Így ezen megoldással készülő dioptriás lencséd a normál, dioptria nélküli lencse méretéhez és formájához hasonló lesz, maximális kényelmet biztosítva számodra, külön inzert használata nélkül! 

Az RX DIRECT megoldás során választhatsz fényre sötétedő és törhetetlen  egytónusú polikarbonát lencsét, igényeidnek megfelelően – egyfókuszú vagy multifokális kivitelben is!

Az ImpactRX lencsék alapja a forradalmi ImpactX2-technológia, melynek köszönhetően a dioptriás lencse garantáltan törhetetlen, fényre sötétedő akár 74-9%* fényáteresztési munkatartománnyal, és antisztatikus. (*a szemed felé érkező 100%-nyi fényből ennyit enged át a lencse). 

Az ImpactRX HighIndex lencsék alapja pedig az alap Rudy Project lencsetechnológia, mely magas optikai tisztaságú és rendkívüli látásélményt nyújtó polikarbonát lencséket biztosít számodra. 

A Polar3FX lencsék a Rudy Project saját fejlesztésű polarizációs technológiájára épülnek, mely technológia rendkívüli látásélményt biztosít, kiszűrve a zavaró fényeket és csökkentve a szem fáradékonyságát, és növelve a kontrasztot és mélységérzékelést.

 

➜ A MEGOLDÁS ELŐNYEI

Mivel az RX DIRECT megoldás során készített dioptriás lencsék formája és bázisgörbülete megegyezik a modellek nem-dioptriás változatával (formailag van egy-egy modell, ahol minimális eltérés adódhat), valamint akár törhetetlen alapanyagból is készíthető dioptriás lencse, ezen megoldás kiemelkedően jó szemvédelmet és extra nagy periférikus látómezőt biztosít, míg a fényre sötétedő technológia révén igen széles felhasználási körben alkalmazható.

 

➜ A MEGOLDÁS HÁTRÁNYAI

Sajnos a lencsék magas bázisgörbülete (8) miatt a dioptriás megoldás csak szűk dioptriatartományban alkalmazható (modellekre, pupillatávolságokra és lencsetípusokra lebontott dioptriatartomány-táblázatunk itt találod), valamint kicsit hosszabb, 3 hét hosszú a gyártási idő igénye.

 

➜ MODELLEK, MELYEKNÉL ELÉRHETŐ

Synform, Agon, Rydon, Zyon, Stratofly //SX, Fotonyk, Airgrip, Guardyan, Sintryx, Tralyx 

 

➜ AMIRE SZÜKSÉGED LESZ

Ahhoz, hogy az RX DIRECT megoldást használd, nincs szükség külön kiegészítőkre. Csak válaszd ki a számodra megfelelő sportszemüveget, melynél alkalmazható dioptriatartomány fedi a szemed értékeit!

A pontos pupillatávolság/dioptriatartományokról illetve a modell/lencse opciókról, valamint aktuális árainkról az innen letölthető táblázatból találsz bővebb információkat!

 

➜ HOGYAN RENDELHETED MEG?

Először is ellenőrizd, hogy a tájékoztatójellegű dioptriatartományba beleférsz-e minden esetben kérd ki kollégáink szakvéleményét. 

Majd válaszd ki a sportszemüveget, és egy friss (4 hónapnál nem régebbi) szemvizsgálati eredménnyel gyere be hozzánk, ahol felpróbálod a kiválasztott modellt majd optikus által feljelölésre kerül a pupillatávolságod, valamint adataid rögzítésre kerülnek.

A lencse gyártásának ideje nagyjából 3 hét!


 

RX SPORT READERS
EGYSZERŰ, KÖZTES MEGOLDÁS 

A látáskorrekcióval élők között sokan vannak olyanok, akiknek a sportolás során csak a kilométeróra-, GPS kijelző-, mobiltelefon-, vagy térkép leolvasása során lenne szükség a dioptria használatára. Emiatt legtöbbjük sportolás közben vagy egyáltalán nem hord magánál megfelelő látásjavító eszközt, vagy ezen tevékenységhez hátizsákból, zsebből előveszik az olvasószemüvegüket. Előbbi balesetveszélyt rejt magában, utóbbi pedig nem túl kényelmes megoldás. A Rudy Project vadonat új Sport Readers kínálata viszont komfortos, stílusos és gyors megoldást nyújt ezen helyzetekre.
 


A megoldás jelenleg kizárólag a Rydon modellhez érhető el. A normál Rydon lencsék alsó részébe, kontúr nélkül egy olvasó dioptriát integrálnak, mely ezáltal a külső szemlélő számára észrevétlenül beleolvad a lencse többi részébe, a viselő számára pedig megfelelő látást biztosítanak olvasáshoz! Ezen megoldás a Smoke, Multilaser Ice és Multilaser Red lencsékben lesz elérhető, +1.50 - +2.00 - +2.50 dioptriákkal. Gyártási idő és várakozás nélkül, megfizethető áron sportdioptriás megoldás, ez a Sport Readers.

 

➜ A MEGOLDÁS ELŐNYEI

Gyors és ideális köztes megoldást nyújthat a Sport Readers, ha csak sport közben olvasásra van szükségünk dioptriás megoldásra.

 

➜ A MEGOLDÁS HÁTRÁNYAI

Mivel a lencsék előre gyártottak, így adott esetben, ha a gyári értékekkel nem egyeznek az igényekkel, olvasási távolsággal kell kompenzálni.

 

➜ MODELLEK, MELYEKNÉL ELÉRHETŐ

Rydon

 

➜ AMIRE SZÜKSÉGED LESZ

Válaszd ki a számodra ideális dioptriát és lencseszínt, és már indulhatsz is bringázni, futni, túrázni... Nincs szükség optikusra, látszerészre, szemvizsgálatra. 

 

➜ HOGYAN RENDELHETED MEG?

Munkatársainknál rendeld meg és hamarosan már használhatod is.

Nincs gyártási idő, nincs jelentős várakozás.


 

DIRECT CLIPS
SZÉLES LÁTÓMEZŐ ELÉRHETŐ ÁRON

Ennél a megoldásnál a dioptriás lencsét a szabadalmaztatott rögzítési eljárással, egy félkeret-damilos inzertbe helyezve illesztjük közvetlen a sportszemüveg keretébe. Így a dioptriás lencsénk mérete és formája, az adott modell nem-dioptriás lencséjéhez képest eltérő (kisebb) lesz, de ezáltal kedvezőbb áron és szélesebb munkatartományban gyártható le! 

A kialakításnak és méretének köszönhetően, a Direct Clip inzertjébe bármelyik lencsegyártó (HOYA, Zeiss, Essilor) magas bázisgörbületű (8) lencséjéből készíttethető lencse.

 

➜ A MEGOLDÁS ELŐNYEI

Nagy periférikus látómező, a félkeret-damilos megoldás révén széles dioptriatartományban alkalmazható (-5.00 +4.00), egy keret többféle Direct Clip inzerttel (és ezáltal dioptriás lencsével) is használható, illetve egy Direct Clip inzert több, azonos modell keretébe is használható.

 

➜ A MEGOLDÁS HÁTRÁNYAI

Mivel a dioptriás lencsét közvetlen éri a szennyeződés és fizikai behatás, mindenképpen ajánlott erősebb anyagból csiszoltatni a lencsét, illetve kopásállóbbá tevő felületkezeléseket, valamint vízlepergető- és tükröződésmentesítő bevonatokkal ellátni.

 

➜ MODELLEK, MELYEKNÉL ELÉRHETŐ

Agon, Proflow, Rydon, Magster, Noyz, Stratofly 

 

➜ AMIRE SZÜKSÉGED LESZ

A kiválasztott vagy már meglevő Rudy Project sportszemüveged (Agon, Proflow, Rydon, Magster, Noyz, Stratofly) mellé csak egy darab, az adott szemüveghez való Direct Clips nevű inzertet kell vásárolnod. A nem-dioptriás lencséd kikerül a kiválasztott keretből, így az nem kerül kiszámlázásra. 

 

➜ HOGYAN RENDELHETED MEG?

Először is ellenőrizd, hogy a tájékoztatójellegű dioptriatartományba beleférsz-e minden esetben kérd ki kollégáink szakvéleményét.

Majd válaszd ki az RX DIRECT CLIP megoldással dioptriázható sportszemüveget valamint a hozzá tartozó Direct Clip inzertet   Agon (FR290002), Proflow (FR240002), Rydon (FR800002A), Magster (FR660002), Noyz (FR040002), Stratofly (FR230002), és egy friss (4 hónapnál nem régebbi) szemvizsgálati eredménnyel gyere be hozzánk, elirányítunk egy optikus partnerünkhöz, ahol feljelölésre kerül a pupillatávolságod, valamint adataid rögzítésre kerülnek.

A lencse gyártásának ideje nagyjából 7-12 munkanap!


 

RX OPTICAL DOCK
EXTRA SZÉLES DIOPTRIATARTOMÁNY

A sportszemüvegek dioptriázásának problémája azok magas bázisgörbületéből ered. Ilyen íveltségű lencsék csak nehezen és ezáltal költségesen, ráadásul szűk dioptriatartományban alkalmazhatók. Éppen ezért a Rudy Project fejlesztői létrehozták az RX OPTICAL DOCK megoldást, mely tulajdonképpen egy speciális, bázisgörbület átalakító Direct Clip inzert.

Az RX DIRECT CLIPS megoldáshoz hasonlóan ennél a megoldásnál is a nem-dioptriázott lencsék helyére, a szemüvegkeretbe közvetlen illeszkedő klipsz/dokkoló foglalja magában a dioptriás lencsénk. Viszont míg a keret 8, addig a dokkolóba kerülő csiszolt lencse már csak 6-os bázisgörbületű! Ennek köszönhetően rendkívül széles tartományban alkalmazható megoldás - ráadásul alacsonyabb előállítási költségekkel!

A telikeretes Optical Dock alapanyaga ugyanaz a speciális Rendkívül rugalmas és ellenálló ötvözet. Sziliíciumból, magnéziumból és titánból épül fel. 

Grilamid, mint a kereteink alapanyaga, így erős, a sportolás során fellépő esetleges erőknek is ellenáll. Elérhető szürke, fekete, fehér, lime zöld és piros fluo színekben.

 

➜ A MEGOLDÁS ELŐNYEI

Az alacsonyabb bázisgörbület révén kiemelkedően széles dioptriatartományban alkalmazható (-8.00 +7.00), egy adott szemüvegkeret többféle Optical Dock inzerttel (és ezáltal dioptriás lencsével) is használható, illetve egy Optical Dock inzert több, azonos modell keretébe is használható, alacsony bázisgörbületének köszönhetően a dioptriás lencse gyártási költségei alacsonyabbak és könnyű legyártani.

 

➜ A MEGOLDÁS HÁTRÁNYAI

Mivel a dioptriás lencsét közvetlen éri a szennyeződés és fizikai behatás, mindenképpen ajánlott erősebb anyagból csiszoltatni a lencsét, illetve kopásállóbbá tevő felületkezeléseket, valamint vízlepergető- és tükröződésmentesítő bevonatokkal ellátni.

 

➜ MODELLEK, MELYEKNÉL ELÉRHETŐ

Rydon, Stratofly, Fotonyk

 

➜ AMIRE SZÜKSÉGED LESZ

A kiválasztott vagy már meglevő Rudy Project sportszemüveged (Rydon, Stratofly, Fotonyk) mellé mindösszesen csak egy darab Optical Dock nevű inzertet kell vásárolnod a nem-dioptriás lencséd kikerül a kiválasztott keretből, így az nem kerül kiszámlázásra. 

 

➜ HOGYAN RENDELHETED MEG?

Először is ellenőrizd, hogy a tájékoztatójellegű dioptriatartományba beleférsz-e minden esetben kérd ki kollégáink szakvéleményét.

Majd válaszd ki az RX OPTICAL DOCK megoldással dioptriázható sportszemüveget valamint a hozzá tartozó Optical Dock inzertet is – Rydon (FR79OD87), Stratofly (FR45OD87), Fotonyk (FR45OD87), és egy friss (4 hónapnál nem régebbi) szemvizsgálati eredménnyel gyere be üzletünkbe, ahol felpróbálod a kiválasztott modellt mi elirányítunk optikus partnerünkhöz ahol feljelölésre kerül a pupillatávolságod, valamint adataid rögzítésre kerülnek.

A lencse gyártásának ideje nagyjából 3-7 munkanap!


 

RX INSERT
MAGAS DIOPTRIATARTOMÁNY, EGYSZERŰSÉG, KEDVEZŐ ÁR

Íme a legrégebbi és legegyszerűbb dioptriás megoldás, mely esetében a dioptriás lencsénk egy, a sportszemüveg keretébe belülről, az orrnyereg részbe bepattintható Clip On nevű inzertbe kerül. Ez a félkeret-damilos inzert stabilan tartja a lencsénk minden helyzetben, de bármikor könnyedén kivehető, például tisztításhoz. Kialakításának köszönhetően rendkívül széles dioptriatartományban alkalmazható, kedvező áron kivitelezhető és könnyen becsiszolható a lencse! 

Az inzertbe foglalt dioptriás lencse 6-os bázisgörbületű, ennek köszönhetően nem igényel speciális gyártási módot (bármelyik optikus le tudja gyártani bele a dioptriás lencséd) és rendkívül széles dioptriatartományban alkalmazható. . 

Mivel a keretben levő normál, nem-dioptriás lencse megvédi a dioptriás lencsét a kosztól, piszoktól és fizikai behatásoktól, ezáltal nincs szükség extra felületkezelésekre, vagy különleges, strapabíró alapanyag választásra. A vízlepergető és tükröződésmentesítő bevonatokat javasoljuk rátetetni. 

A Clip On használata nem akadályozza meg, hogy a keretben cserélgethessük a nem-dioptriás lencséket - így az inzert használata mellett is lehetőség van a fényviszonyhoz, időjáráshoz, sportághoz alkalmazkodni!

 

➜ A MEGOLDÁS ELŐNYEI

Nagyon kedvező árú dioptriázás, ezzel akár a már meglevő sportszemüvegünknél is könnyedén alkalmazható, széles dioptriatartományban alkalmazható (-8.00 +7.00), akár több keretben is használható ugyan az a Clip On inzert.

 

➜ A MEGOLDÁS HÁTRÁNYAI

A dioptriás lencse méretéből eredően szűk periférikus látómező (amit az agyunk fejmozgatással kompenzál majd), az extra keret beillesztése miatt az arcunktól enyhén eltávolodó keret.

 

➜ MODELLEK, MELYEKNÉL ELÉRHETŐ

Tralyx, Proflow, Agon, Rydon, Magster, Noyz, Zyon, Stratofly //SX, Firebolt, Genetyk, Guardyan, Sintryx, Space

 

➜ AMIRE SZÜKSÉGED LESZ

A kiválasztott vagy már meglevő Rudy Project sportszemüveged mellé mindösszesen csak egy darab Clip On nevű inzertet kell vásárolnod. Mivel több típusú inzert létezik, mindenképp bizonyosodj meg választás előtt, hogy a megfelelőt választod!

Egyfókuszú lencséhez használható
- félkeret-damilos inzert (FR700000): Agon, Proflow, Rydon, Magster, Noyz, Fotonyk, Stratofly, Zyon
- félkeret-damilos inzert (FR390000): Tralyx //SLIM //XL, Space
- félkeret-damilos inzert (FR490000): Sintryx

- telikeretes műanyag inzert (FR160000): Guardyan, Klonyx
- telikeretes fém inzert (FR790000): Proflow, Rydon, Magster, Noyz, Stratofly, Zyon

Multifokális lencséhez használható
- telikeretes inzert (FR890000): Proflow, Rydon, Magster, Noyz, Stratofly, Zyon

Már kifutott modellekhez még elérhető egyfókuszú lencséhez használható
​- telikeretes fém inzert (FR050000): Genetyk
- telikeretes fém inzert (FR760000): Ekynox, Ekynox SX, Wizaard

 

➜ HOGYAN RENDELHETED MEG?

Először is ellenőrizd, hogy a tájékoztatójellegű dioptriatartományba beleférsz-e  minden esetben kérd ki kollégáink szakvéleményét.

Majd válaszd ki az RX INSERT megoldással dioptriázható sportszemüveget valamint a hozzátartozó Clip On inzertet, illetve ha már meglevő Rudy Project szemüveged szeretnéd ezzel a megoldással dioptriázni, akkor csak az inzertet, és egy friss (4 hónapnál nem régebbi) szemvizsgálati eredménnyel gyere be üzletünkbe ahol felpróbálod a kiválasztott modellt. Ezután elirányítunk optikus partnerünkhöz, ahol feljelölésre kerül a pupillatávolságod, valamint adataid rögzítésre kerülnek.
FONTOS! A pupillatávolságod feljelölését minden esetben helyére, a keretbe helyezett inzerten kell elvégezni!

A lencse gyártásának ideje nagyjából 3-7 munkanap.


 

RX S.U.F.
HIBRID KERETEK, UTCÁRA ÉS SPORTRA EGYARÁNT

Sokan keresnek olyan dioptriás keretet, mely mind a hétköznapokban, mind a kedvenc ösvényen futás, tekerés vagy egyéb aktivitás során is hordható. A Rudy Project S.U.F. (Sport Utility Frame) modellek mindent tudnak, amit egy sportmodelltől elvárhatunk – strapabíró és rugalmas, aktív mozgások során is biztonságos keretek, állítható szárvégekkel és orrnyereggel, nedvességre is tapadó gumírozásokkal. Mindezek mellett kisebb bázisgörbületük (4, 6) és kevésbé sportos megjelenésük révén bármilyen helyzetben megállja a helyét. 

A S.U.F. modellek kerete, a sportkeretekhez hasonló alapanyagokból készülnek, hasonló tervezési metódussal, így kiválóan használhatók épp úgy kerékpározásra, futásra, kirándulásra, mint autóvezetésre, irodai munkára és bármely hétköznapi tevékenységre. A Flip Up technológiával kombinálva (keretre pattintható, felhajtható színezett előtétlencsék) még szélesebb felhasználhatóságot nyújtanak. A keretek szárvégei és orrnyerge kézzel arcunkra alakíthatók rendkívül kényelmes viseletet nyújtva viselője számára.

A nem túl magas bázisgörbületű (4, 6) dioptriás lencsét – az RX DIRTECT CLIPS megoldáshoz hasonlóan – egy félkeret-damilos inzertbe rögzítve tudjuk a szemüveg keretébe helyezni. A megoldásnak köszönhetően lehetőséged nyílik ugyanazon kerettel több méretű, több típusú, és/vagy színű dioptriás lencsét is használni.

 

➜ A MEGOLDÁS ELŐNYEI

Kevésbé sportos kinézetüknek köszönhetően ezen modellek könnyedén használhatók a hétköznapi életben is, az RX DIRECT CLIPS megoldáshoz hasonló dioptriás lencse rögzítésnek köszönhetően rendkívül jól variálható, kisebb bázisgörbületének köszönhetően kisebb gyártási költségek és széles dioptriatartományban alkalmazhatóság.

 

➜ A MEGOLDÁS HÁTRÁNYAI

Mivel a dioptriás lencsét közvetlen éri a kosz, piszok és fizikai behatás, mindenképpen ajánlott erősebb anyagból csiszoltatni a lencsét, illetve kopásállóbbá tevő felületkezeléseket, valamint vízlepergető- és tükröződésmentesítő bevonatokkal ellátni.

 

➜ MODELLEK, MELYEKNÉL ELÉRHETŐ

Vulcan, Impulse, Maya

 

➜ AMIRE SZÜKSÉGED LESZ

A kiválasztott S.U.F. keret mellé csak egy darab Direct Clip nevű inzertet kell vásárolnod. Minden kerethez 10-féle lencseforma választható! 

 

➜ HOGYAN RENDELHETED MEG

Először is ellenőrizd, hogy a tájékoztatójellegű dioptriatartományba beleférsz-e minden esetben kérd ki kollégáink szakvéleményét.

Majd válaszd ki a S.U.F. kereted és a hozzátartozó, számodra ideális formájú Direct Clip inzertet, és egy friss (4 hónapnál nem régebbi) szemvizsgálati eredménnyel gyere be üzletünkbe, ahol felpróbálod a kiválasztott modellt. Ezután elirányítunk optikus partnerünkhöz és feljelölésre kerül a pupillatávolságod, valamint az adataid rögzítésre kerülnek. 

A lencse gyártásának ideje nagyjából 3-5 munkanap! 


 

UTCAI KERETEK
SPORTOS FELMENŐK, HÉTKÖZNAPOK IGÉNYEI

A hétköznapokra tervezett látásjavító modellek a sportszemüvegek és az optikai keretek legjobb DNS-eiből készültek, egyesítve a fejlett technológiákat és anyagokat, a kiemelkedő kényelemmel. Rugalmas és erős Rendkívül rugalmas és ellenálló ötvözet. Sziliíciumból, magnéziumból és titánból épül fel. 

Grilamid alapanyagú valamint alacsony bázisgörbületű (4) keretek, nedvességre is tapadó gumírozások, arcra szabható szárvégek és magas dioptriatartományok jellemzik.

INTUITION

A klasszikus formák és a modern technológiák találkozása. A Rendkívül rugalmas és ellenálló ötvözet. Sziliíciumból, magnéziumból és titánból épül fel. 

Grilamid alapanyagú keret kellően rugalmas és strapabíró, így ha könnyed bringázásra vagy kocogásra indulnál benne, komfortos marad és kellően védi a szemedet. Minden Intuition keret két különböző méretű orrgumival érkezik, melyeket könnyedén cserélhetsz, így be tudod állítani az arcodhoz a keret távolságát. Ezen felül mindegyikhez két különböző színű (egy fekete és egy adott színű), valamint nedvességre is tapadó szárgumi és orrgumi szett is tartozék, hogy hangulatodhoz alkalmazkodhass, miközben a keret nem fog csúszkálni az arcodon akkor sem, ha épp megizzadsz. Az Intuition keret három méretben érhető el, így könnyedén választhatsz arcod formájához megfelelőt!

VULCAN

Ezen keretünk nem csak szerszámmentesen szerelhető, de minden alkatrésze személyre szabható! Válogasd össze a saját ízlésed és igényed szerint dioptriás keretedet! A Rendkívül rugalmas és ellenálló ötvözet. Sziliíciumból, magnéziumból és titánból épül fel. 

Grilamid alapanyagú keret kellően rugalmas és strapabíró, így ha könnyed bringázásra vagy kocogásra indulnál benne, komfortos marad és kellően védi a szemedet. A Direct Clip megoldás (telikeretes inzert) révén a dioptriás lencsédet könnyedén kiveheted a keretből - másikra cseréléskor, tisztításkor - mely inzert több, különböző színekben érhető. A keret kompatibilis a Maya/Impulse keretek félkeret-damilos inzertjeivel is, így még szélesebb a választási lehetőséged. Cserélhető szárvég és orrnyereg gumírozásai nedvességre is tapadnak, valamint a szárgumikból különböző színek érhetők el. A szárakban található logót is különböző színekből válogathatod ki magadnak.

 

➜ A MEGOLDÁS ELŐNYEI

Állítható szárvégek és a nedvességre is tapadó gumírozások révén könnyed sportra is használható, kialakításának köszönhetően kisebb gyártási költségek és széles dioptriatartományban alkalmazhatóság.

 

➜ A MEGOLDÁS HÁTRÁNYAI

A kisebb bázisgörbület (4) révén szélvédelme kisebb mint a sportmodelleké, közvetlen a dioptriás lencsét éri a szennyeződés és fizikai behatás ezért mindenképpen ajánlott erősebb anyagból csiszoltatni a lencsét, illetve kopásállóbbá tevő felületkezeléseket, valamint vízlepergető- és tükröződésmentesítő bevonatokkal ellátni.

 

➜ AMIRE SZÜKSÉGED LESZ

Csak válassz egy keretet.

 

➜ HOGYAN RENDELHETED MEG

Először is ellenőrizd, hogy a tájékoztatójellegű dioptriatartományba beleférsz-e minden esetben kérd ki kollégáink szakvéleményét.

Majd válaszd ki az Intuition/Vulcan kereted, és egy friss (4 hónapnál nem régebbi) szemvizsgálati eredménnyel gyere be hozzánk, ahol felpróbálod a kiválasztott modellt és optikus partnerünknél feljelölésre kerül a pupillatávolságod, valamint az adataid rögzítésre kerülnek.

A lencse gyártásának ideje nagyjából 3-5 munkanap! 



 

Forrás: Rudy Project Magyarország
Ha tetszett a cikk, kérlek oszd meg ismerőseiddel is! Picit lejebb görgetve pedig feliratkozhatsz hírlevelünkre is, így nem maradsz le a bringás tippekről, tanácsokról.

Bejelentkezés

Elfelejtett jelszó
Vissza