Soproni ajánló a Volt Fesztivál látogatóinak

2018.06.26. 15:03

Nekünk, soproniaknak mindig is Sopron a világ közepe, de ezen a héten, amikor a Volt fesztivál megnyitja kapuit, Magyarország, és talán egy kicsit Európa közepe is.

A 2019-es fesztivál a mai napon, 25.-én kezdődik, és szombaton, 29-ig tart. Olyan fellépők látogatnak el hozzánk, mint a Slipknot, Slash, Black Eyed Peas, a hazai előadók közül pedig itt ünnepli 30. születésnapját a Tankcsapda és a 15.-et a Halott Pénz. A teljes listát itt nézheted meg >

Ilyenkor az amúgy csendes kisváros megtelik fesztiválozókkal, akik közül egyre többen pattanak bringára, és kerekeznek a városban és környékén.

Nézzünk hát pár helyet, amit érdemes meglátogatni, ha csak egy rövid városi túrát tervezel a Volt Fesztivál ideje alatt.

Károly kilátó

Kezdjük egy nem tipikus fesztiválózóknak szóló ajánlattal, a Károly kilátóval. A Volt Fesztiváltól 4,5 km-re, gyalog 35 percre, bringával akkor 15 percre található kilátó 398 méter magasan fekszik, ami jó kihívás egy átbulizott este után. A 23 méter magas toronnyal pedig tovább fokozható az élmény.

Boszorkány meseösvény

A Károly kilátó felé vezető úton található a Boszorkány mese ösvény, ami idén tavasszal nyílt, eredetileg a gyerekek, családok számára, de a stabilan jókedvű fesztivállakók is biztos örömüket lelik majd benne. A 900 méter hosszú meseösvényen érdekes játékok és ügyességi feladatok várnak, mindez egy boszorkányos mese keretébe foglalva. További részletek a meseösvényről>

Sör&Bor

Sopron nem csak a Volt Fesztivál, hanem a Soproni sörmárka otthona, és a Kékfrankos fővárosa, ráadásul nem csak egy évig, hanem egész évben. Mivel ez egy fesztiválos cikk, a kulturális programok helyett ajánlunk pár szuper sörözőt, és borozót a városban, ami mellett biztos lesz kulturális látnivaló is.

Soproni Sörgyártúra

A sörgyártúra alkalmával megismerkedhetsz a sörgyár történetével, elleshetsz pár sörfőzési trükköt, mikor testközelből láthatod, hogyan készül a helyi Soproni, vagy nemzetközi testvére a Heineken. A belépőjegy mellé (a teljes árujegy 1990 Ft), egy pohár sör is jár! További részletek>

Soproni borászatok, pincék

Már a sörajánlónál is gondban voltunk, mit ajánljunk, hiszen rengeteg jó hely van Sopronban, de ez még is csak egy biciklis oldal, nem írhatunk minden jó helyről, az a turisztikai hivatalok dolga. A soproni borászatokkal, pincékkel ugyan ez a helyzet. Ahogy azt már említettük, Sopron a kékfrankos fővárosa, így nem meglepő, hogy ebből a fajtából készült borokkal találkozhatunk a legtöbb helyen. Készülhet kékfrankos szőlőből ropogós friss rozé, esetleg siller, és gyümölcsös vörösbor is.

Azért, hogy ne nekünk kelljen egy listát összeállítanunk, segítségül hívtuk a www.boraszportal.hu oldalt. Az általuk ajánlott meghatározó soproni borászatok listája:

 

Ugorjatok be egy hellóra!

Nem készültünk semmi extrával, de ha jössz a Volt Fesztiválra a héten, és Sopronban bóklászol, köszönj be a boltba egy „Let’s go Mango!” kiáltással, és valami meglepetést kitalálunk számodra. Te elmondod mit szeretnél, mi a bringás álmod, mi meg megpróbálunk segíteni abban, hogy közelebb kerülj hozzá. A címünk: Lackner Kristóf u.10. 

 

Elnézést kérünk azoktól, akik komolyabb kulturális útmutatót vártak, ez most egy ilyen fesztiválozós cikk lett.

 

Jó bulizást, jó kirándulást Sopronban!

 

Let’s go Mango!

 

Ha tetszett a cikk, kérlek oszd meg ismerőseiddel is! Picit lejebb görgetve pedig feliratkozhatsz hírlevelünkre is, így nem maradsz le a bringás tippekről, tanácsokról.

 

 

 

 

 

 

Bejelentkezés

Elfelejtett jelszó
Vissza