Öt tuti tipp és ősszel is biciklizhetsz!

2018.10.28. 22:21

Ha már megszerettük a bringázást nyáron, lendüljünk túl az időjárástól való félelmeinken, hiszen ősszel sem feltétlenül kell abbahagynunk a kerekezést, csak fel kell készülnünk. 

A hűvösebb, kicsit csípős őszi időben kerékpározni sokszor nagyobb élmény, mint a tikkasztó hőségben. Persze fel kell öltöznünk, és az sem mindegy hogy mibe.

  1. Ruházat

Akár városban akár hobbiként űződ a bringázást az első és legfontosabb, hogy a ruhád védjen a víztől, széltől.

  • Szerezz be kamáslit, ez védi a cipőtöket a víztől.
  • Egy jó kesztyűre is szükséged lesz, amely jól párnázott a tenyéren, erősített varrásai vannak az anyaga pedig vízhatlan.
  • Kell még egy jó sapka, hogy a füled se fagyjon le a menetszéltől.
  • Ízületeidet védelmére melegítő öltözeteket vegyél fel (térd, könyök...)
  • Egy jól összecsomagolható esőkabát is jó szolgálatot fog tenni.

 A speciális kerékpáros ruházat jól elvezeti az izzadságot és gyorsan szárad valamint jó hő tartással rendelkezik, ezért a felsoroltakat érdemes bringás szaküzletben beszerezni. Pl. nálunk! ;-)

Arról már korábban írtunk mire figyeljetek, hogyan alkalmazkodjatok a megváltozott útviszonyokhoz és miként maradjatok láthatóak a szürkébb, korábban sötétedő napokon. Most azt is eláruljuk mi az az néhány egyszerű lépés, amivel a bringátokat is felkészíthetitek.

  1. Gumik

Egy futó éllel ellátott külső gumi elég mély mintázattal egészen nagy csapadékmennyiséget is ki tud szorítani. Fontos, hogy jó legyen a bordázat rajta,  jó defektálló legyen így biztosan nem fog cserbenhagyni. Gumi kínálat megtekintése> Ráadásul most akció is van!

  1. Sárvédő

Esős időben nem elég a leghosszabb sárvédőt választanunk, hanem ki kell egészíteniük egy sárvédő toldattal is. Ez egy rugalmas anyag, ha fel is akad nem fog eltörni, könnyen felszerelhető. Sárhányóink/sárvédőink >

  1. Váltórendszer és lánc karbantartása

Ősszel különösen oda kell figyelni a lánc és a teljes hajtásrendszer állapotára, hiszen ilyenkor sokkal nagyobb igénybevételt kell elviselniük. Fújjuk be a láncot olajjal, majd húzzuk végig rajta egy rongyot kétszer-háromszor. De ne csak a láncot, hanem a hajtóművet és a fogaskeréksort valamint a váltó görgőket is tisztítsuk meg, olajozzuk be. Ápoló, tisztító anyagaink>

  1. Fék

A víz és a hólé hatására a fékbetétek sokkal intenzívebben kophatnak. A fékbetétek állapotát nagyon könnyen ellenőrizhetjük. Ki akasztjuk a féket, ott találunk egy felnire merőlegesen bordázott betét, ha nem látjuk a bordázatot akkor cseréljük  ki a betétet, mert nagyon nagy  galibát okozhat! Fékpofák webáruházunkban>

 

Jó bringázást, kellemes őszi napokat!

Let’s go Mango!

ui: idén mi is rátekerünk a Black Friday akciókra, amiket már jó pár nappal előtte meghirdetünk zárt csoportunkban, ahol népszerű kerékpár túra útvonalakat osztanak meg egymással a tagok. Lesznek limitált darabszámú termékek is, ezért érdemes csatlakoznod, hogy hamarabb lecsaphass rá. A csatlakozáshoz ide kattints!

Ha tetszett a cikk, kérlek oszd meg ismerőseiddel is! Picit lejebb görgetve pedig feliratkozhatsz hírlevelünkre is, így nem maradsz le a bringás tippekről, tanácsokról.

 

Bejelentkezés

Elfelejtett jelszó
Vissza