Bréking! Jövőre már a Mikulás is elektromos kerékpárral érkezik.

2022.12.12. 14:04

Rendkívüli sajtótájékoztatót hívott hívott össze a napokban az Északi Sarki Mikuláselnökségi Hivatal, ahol bejelentették az örömteli hírt: haladva a korral mostantól minden gyermek kedvenc nagyszakállúja is áttér az elektromos rásegítésű kerékpárral való közlekedésre.

A Mikulás ezzel a gesztussal is szeretne példát mutatni, de a gyerekek mellett hangsúlyozottan a felnőtteknek is, hogy a kerékpározás nem csupán egészségügyi, de környezetvédelmi és energiahatékonysági szempontokból is rendkívül előnyös döntés, felelős választás!




A kép illusztráció, sajnos nem sikerült 5-én éjjel lefényképeznünk a Mikulást

Milyen elektromos biciklit érdemes választani?

Természetesen a Mikulás is szembesült ezzel a kérdéssel. Hiszen bár az elektromos meghajtású bringák népszerűsége évről-évre viharos gyorsasággal növekszik, azért még a kategória viszonylag újnak számít.

Ebből a szempontból fontos tudni, hogy az elektromos bringákat alapvetően két nagy csoportra oszthatjuk: vannak a pedálszenzoros és vannak a nyomatékszenzoros megoldásúak. Mindkét kategóriában közös, hogy a rásegítő elektromos motor nem állandó jelleggel működik (mert akkor motorkerékpár lenne), hanem szenzorok kapcsolják be. Vagyis, ha például egy meredekebb szakaszhoz érünk, a beépített elektromotor beindul, és rásegít a hajtásra. Így hegyen is pont olyan kényelmes marad a tekerés, mintha csak sík terepen pedáloznánk.  

A pedálszenzoros megoldás olcsóbb. De ezt komoly gyártók már nem használják. A jövő egyértelműen a nyomatékszenzoros kerékpároké. Ezek sokkal természetesebb, kellemesebb használatot biztosítanak. Az eddigi tapasztalatok alapján a legkomplettebb megoldásokat a Bosch és a Shimano szállítja, akik kimagaslóan megbízható szervizháttérrel rendelkeznek Magyarországon is. Mi is ezeket forgalmazzuk!

Adómentes juttatás a céges elektromos kerékpár

A Mikuláselnökségi Hivatal döntését az is pozitívan befolyásolta, hogy ma már adómentesen, vállalati cafeteria juttatásként is lehet biztosítani elektromos meghajtású kerékpárt a dolgozóknak. Ez Magyarországon is érvényes, és nagyon jó hír, hogy munkábajárásra és magáncélú használatra egyaránt vonatkozik. 

Ha felelős cégvezetőként esetleg Te is azon gondolkozol épp, hogy céges tulajdonú elektromos bringákkal lepd meg dolgozóidat, nincs más dolgod, mint hogy a vállalkozás felvegye az elektromos biciklit a választható cafeteria juttatások listájára. Ezután normál cafeteria elemként (ahogy buszbérletet vagy SZÉP-kártyát is) a munkavállalók maguk igényelhetik az e-kerékpárt vagy annak nem elektromos változatát. 

A modern szemléletű vállalatoknál a munkavállalói juttatások között már korábban is egyre gyakrabban tűnt fel a “céges e-bike” - most ez a trend még tovább erősödhet, hiszen az adómentes juttatás a cégnek extra megtakarítást jelent. 

A trendiség és a környezetvédelem mellett pedig az sem utolsó szempont, hogy elektromos bringákkal az egekbe szökött üzemanyagárak miatt sem kell aggódni. 

 Elektromos bringát keresel? Nézz körül nálunk!

A MangoBike évek óta az egyik legmegbízhatóbb és az egyik legnagyobb volumenű kereskedőnek számít a hazai piacon. Nemzetközileg is elismert tapasztalatunk és szakértelmünk van a témában. A nálunk dolgozó kollégákat is folyamatosan képezzük, hogy a karbantartás és a javítás során a lehető legjobb szolgáltatást tudják nyújtani még az olyan illusztris vásárlóknak is, mint a Mikulás!

MangoBike hatalmas elektromos kerékpár kínálatában jelenleg közel 50 olyan modellt találhatsz, amelyet raktárról, azonnal is elvihetsz - nézz körül és válassz!

Elektromos MTB kerékpárok

Elektromos MTB fully/össztelo kerékpárok

Elektromos trekking kerékpárok

Elektromos városi kerékpárok

Elektromos országúti kerékpárok

 Ha nincs meg egyben az összeg, az sem baj! Nálunk már hitelre is vásárolhatsz! Részletek a termékek oldalán!

 

Ha tetszett a cikk, kérlek oszd meg ismerőseiddel is! Picit lejjebb görgetve pedig feliratkozhatsz hírlevelünkre is, így nem maradsz le a bringás tippekről, tanácsokról.

 

Bejelentkezés

Elfelejtett jelszó
Vissza