Abus Bordo 5700/80 kerékpár zár termékbemutató

2019.02.15. 08:21

Korábbi cikkünkben már segítséget nyujtottunk a megfelelő kerékpár lezáró kiválasztásában, most a német Abus zárgyártó cég egyik legsikeresebb modelljét mutatjuk be.

Napjainkban a kerékpár lezárók hatalmas kínálatából egyre inkább elterjedőben vannak az úgynevezett hajtogatós zárak, amit számos előnyük indokol. Egy sodrony lezáróhoz képest sokkal bizonságosabbak, könnyebben tárolhatóak kerékpárunkon mint a láncos zárak és mivel flexibilisek, ezért egyszerűbben hozzá tudjuk zárni a bringánkat valamilyen stabil tárgyhoz, mint egy U-zárral.

A hajtogatós, kulcsos zárak közül az Abus Bordo 5700 egy erős középkategóriás változat, az Abus 15-ös biztonsági skáláján 7-es besorolású. Hat darab, 5 mm vastag, edzett acélrúdból áll maga a zár ami műanyaggal van bevonva, hogy védje a vázunkat és a villanyoszlopot is :) . 80 cm hosszával jól használható, akinek esetleg ez rövid, az választhatja a nagy tesót a 120 centiméteres Bordo Big 6000/120 változatot is.  Az acél lapok speciális szegecsekkel vannak összekapcsolva és teljesen összehajthatóvá teszik azt. Kettő darab kulcs jár hozzá, a zár nagyon precízen működik, a megszokott Abus minőségben. Nagyon egyszerűen és zörgés nélkül szállítható a hozzá járó tartóval, ami akár külön is megvásárolható ha két bringán szeretnénk használni.  A tartó bármilyen csőre rögzíthető a hozzá adott gumis szövésű vastag tépőzárral vagy csavarozható kulacstartó rögzítő szemre. Az alap fekete színen kívül rengeteg más divatszínben is kapható, így minden bringához kiválóan passzol.

 A zár színét akár a bringánk kinézetéhez is választhatjuk

Magas árkategóriájú kerékpároknál, vagy nagy lopás-rizikó esetén (őrizetlen mélygarázs, lakótelepek, éjszakai tárolás, hosszú távú parkolás) válasszunk 7-15 biztonsági szintű lezárót.

Let's go Mango

Ha tetszett a cikk, kérlek oszd meg ismerőseiddel is! Picit lejebb görgetve pedig feliratkozhatsz hírlevelünkre is, így nem maradsz le a bringás tippekről, tanácsokról.

Bejelentkezés

Elfelejtett jelszó
Vissza