Cafetéria: 2022-től adómentes lesz a céges kerékpár

2021.06.20. 18:24

2022. január elsejétől akár kizárólag magáncélra használható kerékpárt vagy elektromos kerékpárt is biztosíthat a munkáltató adómentesen.

A személyi jövedelemadóról szóló törvény friss módosítása szerint 2022. január 1-től adómentes lesz a kifizető által biztosított - kizárólag emberi erővel hajtott vagy legfeljebb 300 W teljesítményű elektromos motorral segített - kerékpár magáncélú használata - hívja fel a figyelmet Fata László juttatási szakértő.

Ez a gyakorlatban azt jelenti, hogy a munkáltató a feltételeknek megfelelő kerékpárt, elektromos kerékpárt biztosíthat a munkavállalói számára. Fontos azonban, hogy a kerékpár nem kerül a munkavállaló tulajdonába.

Az adómentes juttatásnak nem feltétele, hogy a normál vagy elektromos kerékpárt a vállalkozás érdekében is használja a magánszemély, így a cég által vásárolt vagy lízingelt biciklit akár teljes mértékben magáncélra (pl. családi kirándulásokra) is használhatja a munkavállaló.

A kedvezménynek köszönhetően munkáltató cégautó flottáját jövőre igény szerint akár céges (elektromos) kerékpárokkal is bővítheti.

Forrás: HRportal.hu

Kapcsolódó cikkeink:

Új trend lesz-e a “céges elektromos kerékpár”?

Pedálszenzoros vagy nyomatékszenzoros elektromos kerékpárt vegyünk?

Jó tudni:

 Kockázatmentes vásárlás a MangoBikenál

Mi nem csak ingyen szállítjuk ki az általad megrendelt kerékpárt (40 000 Ft feletti vásárlás esetén), hanem ingyen el is hozzuk, ha valamiért mégsem tetszene Neked: kockázat mentes vásárlás a MangoBikenál.

 Ha nincs meg egyben az összeg, az sem baj! Nálunk már hitelre is vásárolhatsz! Részletek a termékek oldalán!

 

Ha tetszett a cikk, kérlek oszd meg ismerőseiddel is! Picit lejjebb görgetve pedig feliratkozhatsz hírlevelünkre is, így nem maradsz le a bringás tippekről, tanácsokról.

 

Bejelentkezés

Elfelejtett jelszó
Vissza